RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ~CCXR~
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT01E vs TA04ss

AMAT 發表於 2009-8-21 12:04:14 | 只看該作者
TA04SS主要係套臂唔同唧........

不過如果你唔介意一定要用MRS殼......其實TA04SS好走O架......O的灣好正~

同埋O的臂都唔係咁易爛.......要買返偉高都仲有存貨......都係60蚊一包咁上下.....
咪買多幾個MRS殼同幾包臂做儲備囉......

我玩過TA04SS,我個人覺得好OK~

同埋就算架車....OK你唔玩........你換做TA05....TA05一樣可以用到SS臂!
一樣可以裝個MRS落去玩!一樣咁正!
batcat 發表於 2009-8-21 12:17:59 | 只看該作者

21# AMAT

Agree with AMAT. TA04 is good car, no matter SS or R or Pro.  They are good, especial TA04R & SS!  Recommended!  In addition, the 2nd hand TA04 is not so expensive & the quality is better than TT01 a lot!
AMAT 發表於 2009-8-21 13:34:22 | 只看該作者
21# AMAT

Agree with AMAT. TA04 is good car, no matter SS or R or Pro.  They are good, especial TA04R & SS!  Recommended!  In addition, the 2nd hand TA04 is not so expensive & the quality is bet ...
batcat 發表於 2009-8-21 12:17

趁宜家入返O的零件存貨,咁可以有排玩囉.

TA04架車比起TA05易HANDLE,又好走,真係唔錯O架~
IBM 發表於 2009-8-21 14:55:39 | 只看該作者
要改回普通輪距, 可換回 TA05 臂, 或者反返轉對 SS 臂便可
甚至換上 416 臂 (要加  spacer) 及 416 upright  亦無不可

TA04 是中置摩打設計, 不用加重量去平衡返左右,
減少了左右大細彎的情況, 照計很合新手

我今個星期賣了六部 TA04, 証明這車還有很多擁護者
yakuza 發表於 2009-8-21 15:53:22 | 只看該作者
Thanks all C-hings input...quite detail!!
batcat 發表於 2009-8-21 17:25:19 | 只看該作者
25# yakuza

By the way, if you don't like to 2nd hand, TA04 is still available in local market, RCMxxt.com,  as around HK$900.  Enjoy!
AMAT 發表於 2009-8-21 17:31:58 | 只看該作者
我果日係偉高仲見到盒全新O既TA04SS連MRS車殼.....兩個果隻~
gavl 發表於 2009-8-22 02:15:45 | 只看該作者
大家覺得個金屬轉向或者頭尾炭纖板又或者金屬脾碼係咪有需要改?
仲有個電位好似入唔到鋰電,唔知大家同緊邊隻鋰電?
smallfaifai 發表於 2009-8-22 04:43:46 | 只看該作者
大家覺得個金屬轉向或者頭尾炭纖板又或者金屬脾碼係咪有需要改?
仲有個電位好似入唔到鋰電,唔知大家同緊邊隻鋰電?
gavl 發表於 2009-8-22 02:15

金屬臂碼而家真係難搵.....我都仲未搵到尾o個份......

原裝膠兜係玩唔到鋰電o架,我用pro版o既FRP,拆晒電架用膠紙貼就乜事都冇.....
gavl 發表於 2009-8-22 10:21:04 | 只看該作者
金屬臂碼而家真係難搵.....我都仲未搵到尾o個份......

原裝膠兜係玩唔到鋰電o架,我用pro版o既FRP,拆晒電架用膠紙貼就乜事都冇.....
smallfaifai 發表於 2009-8-22 04:43

真係睇漏眼,我見膠兜每邊差小小到咁,應該每邊磨1mm到就放到鋰電。
我係驚膠脾碼容易難先諗住換金屬option。
咁頭尾使唔使換炭板呢?
smallfaifai 發表於 2009-8-22 15:38:29 | 只看該作者
真係睇漏眼,我見膠兜每邊差小小到咁,應該每邊磨1mm到就放到鋰電。
我係驚膠脾碼容易難先諗住換金屬option。
咁頭尾使唔使換炭板呢?
gavl 發表於 2009-8-22 10:21

換左油壓反應會準確D.......最主要睇下你有冇銀兩.......
gavl 發表於 2009-8-22 18:34:14 | 只看該作者
換左油壓反應會準確D.......最主要睇下你有冇銀兩.......
smallfaifai 發表於 2009-8-22 15:38

thanks bro. !
 樓主| ~CCXR~ 發表於 2009-8-23 00:54:30 | 只看該作者
唉....依家都5g買咩好.....
莫札特 發表於 2009-8-23 01:03:20 | 只看該作者
車黎比.當然TA04好.
但長遠計.好多CHING都話未必有PARTS改.呢樣要留意下
 樓主| ~CCXR~ 發表於 2009-8-23 01:21:42 | 只看該作者
what is the difference of  ta05 v2 and ta05 ifs?
bigbigboy 發表於 2009-8-27 05:57:03 | 只看該作者
我果日係偉高仲見到盒全新O既TA04SS連MRS車殼.....兩個果隻~
AMAT 發表於 2009-8-21 17:31

AMAT Hing

How much this car ar? 
BTW, can find Audi TT DTM in HK?
Thanks.
batcat 發表於 2009-8-27 09:18:00 | 只看該作者
36# bigbigboy

I saw it in Wai Ko yesterday.  prices around 1k.
bigbigboy 發表於 2009-8-27 15:15:14 | 只看該作者
36# bigbigboy

I saw it in Wai Ko yesterday.  prices around 1k.
batcat 發表於 2009-8-27 09:18

Batcat Ching
1K for MR2 or Audi TT?
Thanks.
KalvinChan 發表於 2009-8-27 15:23:05 | 只看該作者
Ta-05 better -,-
batcat 發表於 2009-8-28 01:42:23 | 只看該作者
Batcat Ching
1K for MR2 or Audi TT?
Thanks.
bigbigboy 發表於 27-8-2009 15:15

Both!!!!