RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 阿業阿業
打印 上一主題 下一主題
收起左側

CB100問題更新圖

樓主| 阿業阿業 發表於 2009-9-18 02:20:05 | 只看該作者
Prined 發表於 2009-9-19 02:07:54 | 只看該作者
唔易呀,我抄左幾多次都冇斷野
 樓主| 阿業阿業 發表於 2009-9-19 02:46:50 | 只看該作者
唔易呀,我抄左幾多次都冇斷野
Prined 發表於 2009-9-19 02:07

oh~真係買錯機~算啦,依家玩熟左9鷹都幾次激,一炒就斷野無得玩~依家玩得進步左~唔感急轉~發覺有時U turn好易失衡,唔知係咪舊電趺volt~~同轉圈+左右制都會炒~
cf2468 發表於 2009-9-29 09:56:56 | 只看該作者
23# 阿業阿業

你玩熟左双層奬之后,記得買返買CB100玩下,單奬真係好好玩!  不過需玩大一些的地方玩
 樓主| 阿業阿業 發表於 2009-9-30 00:01:04 | 只看該作者
23# 阿業阿業

你玩熟左双層奬之后,記得買返買CB100玩下,單奬真係好好玩!  不過需玩大一些的地方玩
cf2468 發表於 2009-9-29 09:56

我架9鷹爛左....唔知換機身個架要幾錢~如果貴我想買cb100~之前以經買左6枝平衡干,唔想再掉錢落9鷹度~
kslee30 發表於 2009-10-9 12:58:58 | 只看該作者
23# 阿業阿業

cf2468 發表於 2009-9-29 09:56

請問, 好像CB100唔適合在住宅的客飯廳內玩的, 對嗎? THANKS
tf-4 發表於 2009-10-9 13:51:05 | 只看該作者
請問, 好像CB100唔適合在住宅的客飯廳內玩的, 對嗎? THANKS
kslee30 發表於 2009-10-9 12:58

CB100機身長度:21.6cm,其實佢好細隻,係屋企客廳飛應該冇問題,隻不過單槳機比雙槳機靈活好多,要有一個熟悉過程.
Prined 發表於 2009-10-9 16:44:19 | 只看該作者
CB100我都o係屋企玩LA
st1000 發表於 2009-10-21 13:17:04 | 只看該作者
CB100  中文說明書(簡體)
http://www.walkera.com/cn1/fileD ... _expc.pdf&la=cn
 樓主| 阿業阿業 發表於 2009-10-21 23:29:23 | 只看該作者
kslee30 發表於 2009-10-9 12:58

我未玩過呀,禁細應該得,上u tube都有片睇,室外室內都得~
luck237 發表於 2009-10-23 11:35:09 | 只看該作者
看?要回帖,乃是人生是美德。

Thousands of people buy World buy wow gold of Warcraft and start playing everyday. Many of these wow buy gold   people find out quickly that it is difficult wow gold fast delivery   to play without being at a high-level. Many new users often buy gold for wow will quit because they feel over-matched and buy cheap wow gold can"t get through nay instances or quests. Many players often join to wow gold eu play with their friends who are at a higher level and will have to play non-stop to get to eve online isk a high enough level to join them.
cheukkelvin 發表於 2009-10-24 21:04:23 | 只看該作者
請問CB100同CB180邊隻定D?
 樓主| 阿業阿業 發表於 2009-10-24 23:45:11 | 只看該作者
聽講CB180好似大隻D~
st1000 發表於 2009-10-25 00:06:28 | 只看該作者
聽講CB180好似大隻D~
阿業阿業 發表於 2009-10-24 23:45

产品型号:航模 CB100 直升机

登錄/註冊後可看大圖

http://www.walkera.com/cn1/particular.jsp?pn=Z2CB100
规格型号:
1). 全配重量:66g(含电池)
2). 机身长:216mm
3). 尾旋翼直径:48mm
4). 主旋翼直径:202mm
5). 尾电机型号:WK-WS-10-002
6). 主电机型号:WK-WS-12-003
7). 陀螺仪:内置

产品型号:航模 CB180D 直升

登錄/註冊後可看大圖

http://www.walkera.com/cn1/particular.jsp?pn=Z4CB180Q
规格型号:
1). 主旋翼直径:440mm
2). 尾旋翼直径:94mm
3). 机身长:460mm
4). 主电机型号:370SH
5). 尾电机型号:1225FE33
6). 遥控器:WK-2402
7). 接收机:RX-2423

产品型号:航模 CB180D 直升机

登錄/註冊後可看大圖

http://www.walkera.com/cn1/particular.jsp?pn=Z4CB180D
规格型号:
1). 主旋翼直径:440mm
2). 尾旋翼直径:94mm
3). 机身长:460mm
4). 主电机型号:370SH
5). 尾电机型号:1225FE33
6). 遥控器:WK-2402
7). 接收机:RX-2423
 樓主| 阿業阿業 發表於 2009-11-16 23:40:15 | 只看該作者
有無ching入左solo pro??我諗緊cb100定solo pro好~
rtghb 發表於 2009-11-17 00:15:41 | 只看該作者
有無ching入左solo pro??我諗緊cb100定solo pro好~
阿業阿業 發表於 2009-11-16 23:40

唔洗諗,cb 100 la
littlebee 發表於 2009-11-17 02:06:37 | 只看該作者
CB100貴d都值!
rtghb 發表於 2009-11-17 02:52:04 | 只看該作者
CB100貴d都值!
littlebee 發表於 2009-11-17 02:06

講得無錯
tomtong 發表於 2009-11-22 00:17:40 | 只看該作者
cb180室內玩吾到,高手除外。
lam100 發表於 2009-11-24 15:02:24 | 只看該作者
solo pro好易壊,牟我買了一只.不用一星期,就壞.亂飛.抄了很多次未散,
CB100抄了幾次,機尾翼匠斷了幾只,但未壞,所以都是cb100好玩的