RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1706|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

NovaRossi Touring S 问题

yikl 發表於 2009-10-11 20:12:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
请教各位师兄

Novarossi Touring S 行Nitro X 25% 应用几号火嘴同要不要加介子?  我部Touring S "tak"着后比大油没有问题。 但一收油等阵就死火。 是否idle太富油但我都已经收左几转Idle针了。  但如果我keep住玩就没有这个问题了。

请师兄帮忙。 谢谢。
clio 發表於 2009-10-11 20:20:13 | 只看該作者
请教各位师兄

Novarossi Touring S 行Nitro X 25% 应用几号火嘴同要不要加介子?  我部Touring S "tak"着后比大油没有问题。 但一收油等阵就死火。 是否i ...
yikl 發表於 2009-10-11 20:12

儲油死火好似唔係收ide針架喎,乜唔係收橫針咩??
 樓主| yikl 發表於 2009-10-11 20:52:18 | 只看該作者
儲油死火好似唔係收ide針架喎,乜唔係收橫針咩??
clio 發表於 2009-10-11 20:20

我都不清楚。  请指教。应该收low speed needle?
novafans 發表於 2009-10-12 11:47:59 | 只看該作者
你run咗車未?未run就用完裝5號火咀,唔好用%太高油,可以加0.1介子(佢完裝有0.3),run咗就轉6-7號火咀,記住要換,唔係你轉高%油玩時會蟯,啲鐵屑就會打花副機
 樓主| yikl 發表於 2009-10-12 13:50:07 | 只看該作者
你run咗車未?未run就用完裝5號火咀,唔好用%太高油,可以加0.1介子(佢完裝有0.3),run咗就轉6-7號火咀,記住要換,唔係你轉高%油玩時會蟯,啲鐵屑就會打花副機
novafans 發表於 2009-10-12 11:47

RUN 左啦。 加左0.1mm介子、但未換火咀、下次玩去試新火咀、請教NOVAFANS兄,我部ENGINE撻到但ー攞走支点火就熄糸唔糸横針太RICH?
bsuxu 發表於 2009-10-12 14:31:08 | 只看該作者
NT1 + Rossi engine + 25%.
I am using V1RR + OSmax + 25%
novafans 發表於 2009-10-13 23:22:01 | 只看該作者
新engine細針兩圈半,大針四圈半(說明書有講)著機,火咀插住行一陣,等比較順就拿走,如果都係死火就收細針,記住少少收,問題應該唔大
 樓主| yikl 發表於 2009-10-14 00:15:32 | 只看該作者
新engine細針兩圈半,大針四圈半(說明書有講)著機,火咀插住行一陣,等比較順就拿走,如果都係死火就收細針,記住少少收,問題應該唔大
novafans 發表於 2009-10-13 23:22

Thank you thank you c-hing.