RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Super169
打印 上一主題 下一主題
收起左側

可以準備砌車了

pp123nn 發表於 2009-10-13 21:32:29 | 只看該作者
LOSI mini LST2跟2.4g
rtr,1200蚊.
 樓主| Super169 發表於 2009-10-13 21:42:38 | 只看該作者

好對唔住, c 兄一直都咁支持我,  18 仔既 mini LSTS 以及 lunch box, 一直不斷提供資料同意見比我, 我確實非常感激 c 兄對我的幫忙.
可惜我自己實在太多顧慮, 左諗右諗不斷走回頭路, 令 c 兄對小弟感到失望, 實在非常抱歉.

幾部車既資料已經收集了不少, 我都應該試下自己做決定了.  非常多謝 c 兄一路既幫忙, 希望我買左車之後, 再有問題時, c 兄可以再次相助.
 樓主| Super169 發表於 2009-10-13 22:11:59 | 只看該作者
LOSI mini LST2跟2.4g
rtr,1200蚊.
pp123nn 發表於 2009-10-13 21:32

c 兄, 請問知唔知邊度有現貨.

今日同朋友去睇車, 我地嘗試用尺做個模去估計下 lunch box 既 size, 佢認為我無可能帶兩部咁大既車去行山, 最後可能都只係帶一部, 唔可能同個仔一齊玩.  至於砌車, 等我個仔有興趣玩時, 買幾多部都唔係問題喇. 就算 RTR, 肯改既一樣可以學到好多野, 初玩無謂執著係咪自己砌出黎.  好想砌既, RTR 一樣可以拆開再砌餐飽.

所以, 頭先我已決定買 mini LST2 了.   不過,  我搵過 kws 既鋪頭, 都只係見有 LOSI 既幾部 micro 車, 同埋一盒 Raminator Monster Truck RTR.  唔知邊度有 1200 既 mini LST2?

LOSI 既 local dealer Jet Hobby 係咪摺左, 佢個 web site 好似幾年無 update 了.
如果無地方賣, 可能直接打去 rcmart 訂, 唔知佢地攞貨快唔快, 我見佢 stock 仲有十幾部.
edmondhk 發表於 2009-10-13 23:14:14 | 只看該作者
58# Super169

2000蚊.怕吾夠喎.
1300.要有-ESC-摩打-車架.
ESC-摩打,已要花600左右.
車架$7舊水.(無物可買.).
另18仔$2000.夠哂玩.rtr去快捷或RCmart啦!
pp123nn 發表於 2009-10-13 21:29

如果係lunch既一定夠
部車本身都有esc同摩打
tom16182003 發表於 2009-10-14 00:16:52 | 只看該作者
你有冇追post???

我幫你睇之後,,,有ching話膠料唔好,,同個控未必可以整咁多野
r003 發表於 2009-10-14 00:16:55 | 只看該作者
60# gimsink

totally agree.
this guy is completely crazy......
仲辛苦個唔玩....
rcray 發表於 2009-10-14 00:22:51 | 只看該作者
53# Super169

you dont need to explain it to me.
thx!
 樓主| Super169 發表於 2009-10-14 00:36:14 | 只看該作者
你有冇追post???

我幫你睇之後,,,有ching話膠料唔好,,同個控未必可以整咁多野
tom16182003 發表於 2009-10-14 00:16

好多謝你既好意, 我已經唔想再比較了.  放棄自己砌車, 就決定 mini-LST2 了.
因為自己既問題, 浪費大家既時間, 我自己亦覺得累了.

家陣只係希望買左部車, 可以陪個仔開開心心咁玩, 再唔想諗邊部好了.
如果 kws 無現貨, 或者聽日打去 rcmart 直接訂就算了.
jeffip97 發表於 2009-10-14 21:25:48 | 只看該作者
The world is finally peace...............
rcray 發表於 2009-10-14 23:52:33 | 只看該作者

71# jeffip97

del.......
po3117 發表於 2009-10-15 01:35:26 | 只看該作者
坦白講 ,郊野公園唔比玩搖控車的 , 小心因小失大
Brian086 發表於 2009-10-18 21:24:07 | 只看該作者
師兄最後決定成點?