RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6144|回復: 48
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔計價錢....你會揀DX3S 定係 EX-5UR?

葉生 發表於 2009-10-15 00:27:50 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
兩個都係3CH...都有兩個接收......
你地會點揀? SPEKTRUM 真係咁穏定?
丫De 發表於 2009-10-15 00:49:41 | 只看該作者
EX-5UR  
光丑猶仗凡 發表於 2009-10-15 01:12:04 | 只看該作者
for GP dx3s
EP ex5ur
Challenager 發表於 2009-10-15 01:12:49 | 只看該作者
EX-5UR
強記 發表於 2009-10-15 01:29:47 | 只看該作者
DX3S
清清 發表於 2009-10-15 01:49:26 | 只看該作者
rabbitmomo 發表於 2009-10-15 03:08:17 | 只看該作者
樓主我同你一樣睇緊呢兩支
我爬左文好多日,發現之前好多CHING都話DX3S D QUALITY好有問題,佐好似係一LOT LOT貨問題!
請問最近有買DX3S既CHING仲有無斷ROLLER, 同埋係咪UPGRADE左喇?
 樓主| 葉生 發表於 2009-10-15 08:40:35 | 只看該作者
DX3S 唔係真係咁穩定,但一隱定過KO!
清清 發表於 2009-10-15 01:49

傳聞ko 新既moduel upgrade左.....冇咁易比人jam.....
但唔知真定假......
 樓主| 葉生 發表於 2009-10-15 08:41:41 | 只看該作者
ex-5ur 多d師兄揀.....原因? 反應快d? made in Japan?
NitroChicken 發表於 2009-10-15 09:18:31 | 只看該作者
問完又問....!
玩都要驚!

唔計价錢, 買頂級控咪唔洗驚呢樣驚果樣囉!
 樓主| 葉生 發表於 2009-10-15 09:41:50 | 只看該作者
多謝師兄指點~~
芝華士1 發表於 2009-10-16 02:50:38 | 只看該作者
EX-5啦,DX3手工奇差
gimsink 發表於 2009-10-16 10:06:40 | 只看該作者
10# NitroChicken

Yes agree , if 唔計價錢 why ask in post ? Buy both la, or buy 4PK la.
I, always 計價錢, so I buy EX5UR, 2 receiver + made in Japan !
 樓主| 葉生 發表於 2009-10-16 10:24:32 | 只看該作者
師兄.....如果講價錢....一支$15xx...一支$10xx.....冇得比.....
我最想比較既係呢兩支控既反應....手感.....
我都偏向ex-5...因為佢接收細同made in japan....
想問下各位用過既師兄.....問下意見啫......
真係唔睇錢....使咩出post問呀....唔使諗4pk 啦......
gimsink 發表於 2009-10-16 14:45:38 | 只看該作者
EX5 la, you will like the receiver, the setting is not as much as those XPK but enough ga la. The transmitter is light weight, feeling a bit plastic, but OK to use.
The only -ve is that it has no plug for rechargable pack, you have to buy AA or 8pcs NiMH.....unless you are playing it 4 house everyday, 8pcs AA GP can last a few weeks la!
jeffkam23 發表於 2009-10-16 15:05:11 | 只看該作者
我就用緊DX3S (6月時買) 女友送先岩
到宜家都無爛無壞過
個MON大咁多 又多D FUNCTION玩 (睇車速同TEMP=BOUNS野)
睇你想點架JA 我同你又唔係神手 少少野分別唔出既 合眼緣咪買囉
 樓主| 葉生 發表於 2009-10-16 15:19:22 | 只看該作者
EX5 la, you will like the receiver, the setting is not as much as those XPK but enough ga la. The transmitter is light weight, feeling a bit plastic, but OK to use.
The only -ve is that it has no plu ...
gimsink 發表於 2009-10-16 14:45

EX-5UR 既manual 係日本定英文? 我睇官網只係得日文manual.......
因為想睇下佢有咩可以set.....
 樓主| 葉生 發表於 2009-10-16 15:40:59 | 只看該作者
我就用緊DX3S (6月時買) 女友送先岩
到宜家都無爛無壞過
個MON大咁多 又多D FUNCTION玩 (睇車速同TEMP=BOUNS野)
睇你想點架JA 我同你又唔係神手 少少野分別唔出既 合眼緣咪買囉
jeffkam23 發表於 2009-10-16 15:05

多謝你既意見~~你係咪都玩dee?
個接收放得落架dee咩?
rabbitmomo 發表於 2009-10-16 17:44:24 | 只看該作者
咁請問 EX5 有無得SET FAIL SAVE, 有幾多MEMORY 等等?
Marco明 發表於 2009-10-16 17:56:59 | 只看該作者
我都用左dx3s大半年無發生過任何問題......夠輕身攜帶方便
ex-5ur同dx3s一樣唔係頂級控應該唔會有好多野可以set......但dx3s個mon大咁多一定易玩d....ex-5ur就勝在細接收同埋反應可能快過dx3s(因為ur兩個字)