RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pong1221
打印 上一主題 下一主題
收起左側

土瓜灣 車友聚會@@ (逢星期二同五都會放車)

homan8494 發表於 2010-3-26 21:21:54 | 只看該作者
bbqbbq0500 發表於 2010-3-26 23:13:30 | 只看該作者
邊個話冇人出黎,我已經係到
Q-pet 發表於 2010-3-27 02:32:05 | 只看該作者
q pat係就係去左清水灣~不過佢係去整車~
細~ 發表於 2010-3-27 01:40

多事啦你--先頭甩完尾萬向條芯仔..再甩前邊...
我都玩左一排半電先有野..
睇黎D萬向位機米打番螺絲膠好D
水都丸 發表於 2010-3-27 10:09:43 | 只看該作者
土瓜灣車友會.....睇黎.....就結束咁....
vayeate 發表於 2010-3-26 21:10

認同...
舊日氣氛已不再....
各有各玩....
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 10:23:19 | 只看該作者
回復 3609# 水都丸

大家志在有時一齊玩車姐~~~
唔係指定玩咩車 玩車一定要到咁....
各有各所好~~有咩問題?
Q-pet 發表於 2010-3-27 12:35:48 | 只看該作者
指不過...蕪湖街個地又太多石..新公太多塵所以我都唔多鐘意玩啦..
日後玩車..我一係出LB或者拖頭黎玩..
我通常星期二出席..星期五我唔黎啦...
因日後星期六我張會去清水灣玩飄移
昨晚一試清水灣個新地超好飄...
玩飄移又唔同快車咁..無咩點去呔..
我主力玩飄移算啦..
Q-pet 發表於 2010-3-27 12:41:40 | 只看該作者
回復  水都丸

大家志在有時一齊玩車姐~~~
唔係指定玩咩車 玩車一定要到咁....
各有各所好~~有咩 ...
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 10:23

阿信JA係水都丸..佢指係覺得而嫁變左好多..
當言我無話 邊個唔O岩..如果唔小心踏到你地..係呢度講句SORRY
因而嫁大腳就一邊玩...平跑就小左D人玩..
當初個會就係平跑開始起家..但後來無咩人再玩平跑啦..
再見唔到4-5架車一齊練車個時既風光...
以前..大B...IVEN..南...巢輝...我..成堆人都 係個賽道練車...
但已經唔見再有啦...
我都覺得個會係淡左...
如果不如大家拉大隊..仲有TT-01係度既話主力飄移啦..
一來真係唔多傷呔..但要搵D乾淨既地
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 15:12:50 | 只看該作者
回復 3613# Q-pet

我覺得~~出席既人數少左好多就真既~~~
就算各有各玩   係同一個場到都玩得好開心架~~~

不過講到爽....都係何文田@@"

聽日就係啦~~~q-sir  帶場相機喔
Q-pet 發表於 2010-3-27 15:42:05 | 只看該作者
回復  Q-pet

我覺得~~出席既人數少左好多就真既~~~
就算各有各玩   係同一個場到都玩得好開心架 ...
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 15:12

我搞4月4啵..唔係3月28丫..你睇咩嫁
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 15:46:41 | 只看該作者
回復 3615# Q-pet

係喔......小.......搞到我咁興奮~~~~
聽日唯有去將軍澳
水都丸 發表於 2010-3-27 16:30:25 | 只看該作者
回復 3613# Q-pet

其實點解我失望既感覺可能會比較深係有原因既,因為初時我同你玩冇問題
帶部TT01出黎玩rally四圍飛,跟住到組到隊玩車,見大家會舖track玩快車多
我就整左部可以一車三玩既DF03,見你地玩快車多以為大家都喜歡快車
點知次之後出親黎都見到係玩飄,我又變身做飄車,到我又飄時大家已亂到都唔知當日係玩快車定飄
仲要加埋新公飛樓梯,塊地唔係最主要問題,最大問題係唔齊心
十次叫一齊埋track準備大皮,八次都冇乜人願玩既,一係就十個人出場玩兩三分鐘後得返兩三個人或得返我一個......其他整車既整車,放狗既放狗吹水既吹水.....
漸漸已經冇乜以前認真玩車既氣氛,得罪講句變左班街童咁.....俾人感覺半夜成班唔返屋企帶部RC出黎亂飛亂撞飲下啤酒吹水大叫大笑咁.....雖然都係好開心,但慢慢已分到散哂.....貨車、buggy、飄、快車、放狗各一堆咁玩....漸漸我都已冇乜心機玩,想搵過班齊心d既車友仔

以上說話我只想表達我個人感覺,如有冒犯得罪,敬請原諒
z96282424 發表於 2010-3-27 16:33:21 | 只看該作者
今晚我同朋友會去清水灣~ 見到大家say個hi~
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 17:21:22 | 只看該作者
回復 3617# 水都丸

你講得岩既~~~
同我岩岩玩油車果時唔同晒,但係你要明白到....玩得同一款車耐會好悶.....
我已經玩過 油車,快車,飄移,m車,大腳.......
到後尾最鐘意既都係大腳~~~~
個個人喜好唔同,所以無得話齊唔齊心既~~
水都丸 發表於 2010-3-27 17:32:37 | 只看該作者
回復 3620# bbqbbq0500

現時呢一刻你喜歡大腳姐,可能日後你會喜歡玩Mini-Z或F1都唔定
我明白邊樣玩得開心就自然會玩邊樣,只不過我實在唔似得各位米王咁有米玩到咁多款車,加上我比較專一,玩開果款就研究果款
所以呢件事我都唔會唔開心,只好再找一班啱傾啱玩既朋友再一齊玩
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 17:41:22 | 只看該作者
回復 3621# 水都丸

人就係咁架啦.....
其實介懷咁多做乜~~鐘意黎玩咪黎囉   覺得玩得開心既  咪再黎囉~~
最緊玩得開心~~
bbqbbq0500 發表於 2010-3-27 18:32:31 | 只看該作者
回復 3623# vayeate

有丫
pp123nn 發表於 2010-3-27 19:15:08 | 只看該作者

看來我最專一大腳.lb.hpi.revo.
好似星期5晚.都是比較多人.(不過昨晚我無出來).
明天個女要學校旅行.今晚吾得啦.次後紅假回鄉.9號10號.都ok.
next11888 發表於 2010-3-27 19:20:26 | 只看該作者
回復 3617# 水都丸

水都丸我都同你一樣想法,所以我現再好小出席不如重組土瓜灣再選過會長仲好過
水都丸 發表於 2010-3-27 19:40:51 | 只看該作者
回復  水都丸

水都丸我都同你一樣想法,所以我現再好小出席不如重組土瓜灣再選過會長仲好過
next11888 發表於 2010-3-27 19:20

我冇意見,我鐘情玩快車,touring、F1、MiniZ呢d都係我現時最中意玩既
同埋我覺得玩車始終係要有條track玩或入場玩先刺激、先開心盡興
飛街放狗實在冇乜樂趣,如果放狗好玩既話,我地既車駛乜咁多野可set、駛乜咁多配備提高性能
求其買部車裝個快摩打就夠啦,駛乜左改右set上裝下拆咁,插排電亂飛一通就得啦.....
oscarchoi 發表於 2010-3-27 20:23:22 | 只看該作者
同意以上二位司兄的說法,有跑道玩真是好玩得多,又可以比較邊一部車set得好及可知道自己控制部車入彎和出彎時的感覺,同時在賽道上每部車都不給對手過位的一窩蜂情景,一個字形容『勁』