RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9011|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手玩Walkera CB100

lamcwai 發表於 2009-11-9 03:29:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
屋企飛都幾好玩!有冇師兄玩緊分享

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
阿業阿業 發表於 2009-11-9 03:41:28 | 只看該作者
想買,不過想等solo pro先揀~ching一排電玩幾分鐘度呀??
 樓主| lamcwai 發表於 2009-11-9 03:58:18 | 只看該作者
2# 阿業阿業
玩吓停吓約10分鍾倒喇~.~
地盤佬 發表於 2009-11-9 09:42:20 | 只看該作者
師兄 , 架野好似好幾正咁 wo
咩價位到牙 ?
david8878 發表於 2009-11-9 10:53:05 | 只看該作者
SOLO PRO 幾時先有呢?
david8878 發表於 2009-11-9 10:55:37 | 只看該作者
架 CB 100 要成千蚊,但係 SOLO PRO 喺taobao度就只賣 $486,所以都想等埋佢到港後才決定!
cf2468 發表於 2009-11-9 14:36:43 | 只看該作者
6# david8878

cb100前后馬逹都是"無刷馬逹"
david8878 發表於 2009-11-9 16:11:05 | 只看該作者
6# david8878

cb100前后馬逹都是"無刷馬逹"
cf2468 發表於 2009-11-9 14:36

師兄,

小弟是新手,現在還在練習模擬器中,請問有些什麼分別呀?

謝謝!
jf813 發表於 2009-11-9 16:51:35 | 只看該作者
I have one.  Love this little bird but my dogs keep chasing it.  LOL.  Walkera brushed motor are no good.  As the cb100 is double brushless already so it is very reliable.  ;)
cf2468 發表於 2009-11-9 18:06:07 | 只看該作者
樓上 c hing講得無錯, 無刷馬逹 "耐用" 好多好多..........
弘少 發表於 2009-11-10 13:55:18 | 只看該作者
粒電要差幾耐? 差滿係唔係會自己停?
jf813 發表於 2009-11-10 16:14:06 | 只看該作者
The factory charger takes about 1hours to charge the battery.  Yes, it is auto and will stop when the battery is full.  (the led will turn green)
TST 發表於 2009-11-10 16:42:55 | 只看該作者
我以前玩開Lama, 上星期都入咗CB100, 第一晚玩唔夠一分鐘即炒斷槳

但整返之後再習慣吓都覺唔難上手, 部機好定吓, 之後so far都無炒過
阿業阿業 發表於 2009-11-11 00:29:41 | 只看該作者
我以前玩開Lama, 上星期都入咗CB100, 第一晚玩唔夠一分鐘即炒斷槳

但整返之後再習慣吓都覺唔難上手, 部機好定吓, 之後so far都無炒過
TST 發表於 2009-11-10 16:42

玩落cb100會唔會覺得好過lama 2??我係u tube睇cb100室外玩都好好飛~
 樓主| lamcwai 發表於 2009-11-11 01:11:01 | 只看該作者
玩落cb100會唔會覺得好過lama 2??我係u tube睇cb100室外玩都好好飛~
阿業阿業 發表於 2009-11-11 00:29

我未試過室外玩~遲D俾個Report你
zachary 發表於 2009-11-11 01:49:35 | 只看該作者
我都係覺得lama 2 易飛好多
TST 發表於 2009-11-11 11:47:59 | 只看該作者
感覺係兩樣唔同嘅嘢, 所以難比較边架好

Lama 好易飛同control, 我之前況Lama 果陣好快就上手

CB100就需要多啲練習

阿業阿業 發表於 2009-11-11 00:29
Prined 發表於 2009-11-11 16:26:07 | 只看該作者
有冇地方有cb100 parts 賣? 我想買頭罩&尾翼 ...
kslee30 發表於 2009-11-11 17:13:07 | 只看該作者
屋企飛都幾好玩!有冇師兄玩緊分享

飛得CB100, C_hing都唔會點新手啦? 應該已經飛過好多雙槳機啦?
cf2468 發表於 2009-11-11 17:29:37 | 只看該作者
cb100可以用4#3B的尾翼 (紅黑色的)