RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3226|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有沒有人上深圳買直升機?

kslee30 發表於 2009-11-26 08:54:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題, 請問有沒有人上深圳買直升機的習慣?

如有, 請問是否多數在那裡呢? 華強路?

有聽聞說深圳買機不比香港平, 有些還比香港貴, 不知是否真的?

想入手Walkera Lama2, 不知深圳賣多少?
yakuza 發表於 2009-11-26 09:16:16 | 只看該作者
Walkera Lama "2"? I think they already release up to "5" now.
Forget about 深圳, KWS can found what u want, if any drama with your new chopper, just spend few dollars for transport to bring it back to the shop.
Same happen if u buy it from 深圳, your may need spend half day and over $100 transport to there again.
Think about it..
Q-pet 發表於 2009-11-26 10:21:20 | 只看該作者
華強有個商場係勁多電直..
但我上去買電...線...燈多
 樓主| kslee30 發表於 2009-11-26 12:50:00 | 只看該作者

咪就係Walkera Lama2. 想知道同香港個價位相差多少咁姐。
Chibi 發表於 2009-11-26 14:11:54 | 只看該作者
上深圳買Walkera 電直, 以機計只平幾十元, 計埋車錢打個和, 若買埋parts呀、電池呀、其他野及順道去玩就ok。
 樓主| kslee30 發表於 2009-11-26 15:44:58 | 只看該作者
非常thank you.

不知SOLO PRO 紙盒版何時才發售?
 樓主| kslee30 發表於 2009-11-26 15:45:08 | 只看該作者
不好意思, 按錯鍵盤。
tomtong 發表於 2009-11-26 22:02:51 | 只看該作者
我住北區,羅湖上班,所以買左晤少大陸機仔玩,華記D飛機會平香港少少(計埋匯水),我隻CB180Q買左820(港幣算),後尾發現華強路仲平!
 樓主| kslee30 發表於 2009-11-27 10:20:52 | 只看該作者
我住北區,羅湖上班,所以買左晤少大陸機仔玩,華記D飛機會平香港少少(計埋匯水),我隻CB180Q買左820(港幣算),後尾發現華強路仲平!
tomtong 發表於 2009-11-26 22:02

請問有沒有見到深圳賣SOLO PRO, 好像深圳也未有得賣。
tsl206 發表於 2009-11-27 19:13:31 | 只看該作者
我都想上去華強睇下d,450/500機幾錢
zifu 發表於 2009-11-28 00:02:55 | 只看該作者
深圳好多有買,識路..平到你唔信
 樓主| kslee30 發表於 2009-11-28 10:15:50 | 只看該作者
深圳好多有買,識路..平到你唔信
zifu 發表於 2009-11-28 00:02

咁即係唔使去深圳買機勒, Zifu大大就話識路姐, 我地最叻都只係識得去華強路, 同香港差唔多, 即係只可以在香港捱貴機勒。
anco16 發表於 2009-11-28 17:39:44 | 只看該作者
華強路在哪裏?
cscsw 發表於 2010-1-10 18:17:25 | 只看該作者
除左經濟大廈,仲有邊度多?
tomtong 發表於 2010-1-11 00:01:49 | 只看該作者
其實係經濟大廈5至8樓,已經好多機買,華記一定比香港平,至于450機,擠埋都係1500蚊樓下,新手hov機可已啦,有經驗機手,好多飛450都係山寨機身,電子o野在香港買,我都去kws黑店問過,擠機又話三佰幾,軟件裝唔惦,幫你裝又話要收錢,老番又話台灣版古靈精怪唔係話我唔會係香港買機買零件,不過行過D ssp
asaq-wong 發表於 2010-1-11 12:05:30 | 只看該作者
偉高好似有450山寨機賣,都係$5xx左右~~