RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sing.kh8212
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[青衣遙控車活動]

搖控新手 發表於 2011-1-19 20:32:54 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 20:34:58 | 只看該作者
我唔覺你對RC有咩咁熱誠.......
搖控新手 發表於 2011-1-19 20:41:31 | 只看該作者
我唔覺你對RC有咩咁熱誠.......
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 08:34 PM

雖然你事業有成,但唔可以忘記你還是新手的時候的情況,介紹以下的歌給你聽
http://www.youtube.com/watch?v=uglNXwhc_u0
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 20:46:42 | 只看該作者
自問冇你咁煩
又要玩又要嫌3嫌4車又唔set行唔直又唔識搞
GARY^^ 發表於 2011-1-19 21:46:04 | 只看該作者
回復 7887# sing.kh8212

問我==
我隻10.5唔知玩唔玩得== 可能會換芯
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-19 21:52:26 | 只看該作者
回復 7891# @JOLY@

40幾度..有無可能..
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 21:54:07 | 只看該作者
回復  @JOLY@

40幾度..有無可能..
sing.kh8212 發表於 2011-1-19 21:52

要睇佢點set個turbo......

我就寧願極速低d.......都唔想搭太低齒比
GARY^^ 發表於 2011-1-19 21:56:39 | 只看該作者
我覺得我地玩玩下又會去返5T既速度... 只係笠個街車殼既火箭
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-19 21:58:04 | 只看該作者
回復 7897# herbert1

問題..有人冇 8.5/10.5/13.5
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-19 21:58:30 | 只看該作者
1月23日 (星期曰) [青衣遙控車活動]........如落雨取消

地點 ------->(1) 佐敦谷團 12:30PM  Touring car..大戰

*青衣遙控車每月活動

歡迎各方1/10touring car--M車--Drift 漂移--Rally car ,只限電車參加  
     參加方法:
* 歡迎任何新朋友。
* 各位參加者請先COPY 這些新近名單之後,再加上自己的名稱,
* 車種, 頻道及類別 (快車組或漂移組) 方便網看有否撞頻,,請大家合作。
    注意事項:
* 大家緊記,小心,不要撞到任何途人。
* 賽道內請勿停車, 免生撞車意外。
* 車手如發現車輛有問題, 請早揚聲提示後車。
* 各車手要學識收油, 禮讓,唔好夾硬黎。
   義務:
* 各車手玩車過程中如撞倒賽道.膠喉,路碟,雪羔桶.位置, 請自行修理該位置, 保持賽道完整。
* 大家緊記,當玩完車後請幫手收拾用具, 留番下次用。
* 請保持場地清潔, 請拾起用埋貼之膠紙或用具。

* 車種*                             * 摩打*                          *頻道
---------------------------------------------------------------------------------------------------
1)sing                T3、CL7                                10.5+T  齒比6.4                      2.4G
2)yin                  T3.is250.                               10.5t.   齒比6.38.                   2.4g
3)Noir                T3 011.P37                            10.5t.   齒比7.25                   2.4G
GARY^^ 發表於 2011-1-19 22:04:21 | 只看該作者
咁啦我裝隻10.5先, 帶定隻5.0R.. 如果隻10.5唔得先換5.0頂檔.
但係用電變用528MOD玩10.5唔開TURBO會唔會燒摩打壞電變?? 定係電變要STOCK MODE先得(10.5唔開TURBO)??
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 22:05:59 | 只看該作者
回復  herbert1

問題..有人冇 8.5/10.5/13.5
sing.kh8212 發表於 2011-1-19 21:58

不如一齊講下自己有咩turn數,睇下就唔就到嚕

我:7.5R,10.5R
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 22:06:33 | 只看該作者
我覺得我地玩玩下又會去返5T既速度... 只係笠個街車殼既火箭
GARY^^ 發表於 2011-1-19 21:56

飛去直路尾既機會會大大大增XD
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-19 22:07:43 | 只看該作者
回復 7911# GARY^^

528MOD玩10.5...好慢..用新porgram
GARY^^ 發表於 2011-1-19 22:09:10 | 只看該作者
回復 7914# sing.kh8212

邊隻新PROGRAM?
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-19 22:11:31 | 只看該作者
回復 7908# GARY^^

咁咪要    ....青衣組街車王之GT爛鐵杯    (無限制)
@JOLY@ 發表於 2011-1-19 22:16:17 | 只看該作者
回復 7906# sing.kh8212

你講緊摩打個度數丫嘛??我係40幾度下次玩完度下
@JOLY@ 發表於 2011-1-19 22:21:51 | 只看該作者
青衣組街車王之GT火箭杯
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-19 22:31:42 | 只看該作者
回復 7915# GARY^^

V3..
Noir.KAZE 發表於 2011-1-19 22:32:32 | 只看該作者
青衣組街車王之GT火箭杯
@JOLY@ 發表於 2011-1-19 22:21

咁係街車定GT??XD