RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sing.kh8212
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[青衣遙控車活動]

hinwong 發表於 2011-7-7 01:35:11 | 只看該作者
carvenchow 發表於 2011-7-7 01:51:59 | 只看該作者
hinwong 發表於 2011-7-7 01:35
頂你, 個死人接收, 貴過架tt01

我都係用魔術貼 係咁同後繼機 換接收...煩d囉
hinwong 發表於 2011-7-7 01:53:54 | 只看該作者
carvenchow 發表於 2011-7-7 01:51
我都係用魔術貼 係咁同後繼機 換接收...煩d囉

都係辦法...
carvenchow 發表於 2011-7-7 02:02:46 | 只看該作者

其實都係SET 45度油壓油 0%回彈
頭1.5 尾2 CAMBER
DOWNSTOP 頭5尾4
彈弓先試頭硬尾一級(中性)
同埋有冇換SERVO SAVER?
GARY^^ 發表於 2011-7-7 08:01:41 | 只看該作者

大家準備定...爛鐵杯
1) sing         BMW E46 有燈
2)herbert     舊版細牛 無燈!!
3)GARY        STI VER.9 爆燈!!
4)yin.         暫定  Lancer Evo 5 無燈
5)良                 舊牛  無燈
Noir.KAZE 發表於 2011-7-7 08:25:00 | 只看該作者
大家準備定...爛鐵杯
4)yin.         暫定  Lancer Evo 5 無燈
6) Noir             ?????  有燈(?)
Noir.KAZE 發表於 2011-7-7 08:25:26 | 只看該作者
hinwong 發表於 2011-7-7 01:35
頂你, 個死人接收, 貴過架tt01

你都係用副廠ga啦=.="
GARY^^ 發表於 2011-7-7 08:27:26 | 只看該作者
青衣遙控車 之 爛鐵盃Touring car大戰
*時間: 8月頭
*地點: 佐敦谷
*大家有乜見意...再討論...最好速度唔會差遠..玩像真殼..玩技術

1) 像真殼
2) 不可用碟鈴
3) 摩打:5.5T   無turbo...齒比8 以上
           :8.5T   ?????
(最好):10.5T 有turbo...齒比7 以上
動譏要有燈

Noir.KAZE 發表於 2011-7-7 08:36:05 | 只看該作者
*大家有乜見意...再討論...最好速度唔會差遠..玩像真殼..玩技術

1) 像真殼
2) 不可用碟鈴
3) 摩打:5.5T   無turbo...齒比8 以上
           :8.5T   ?????
動譏要有燈

6) Noir             ?????  有燈(?)
Noir.KAZE 發表於 2011-7-7 08:41:04 | 只看該作者
係咪玩夜晚??XD
我可能要拎埋notebook出黎set車lu
hinwong 發表於 2011-7-7 09:58:34 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-7-7 08:25
你都係用副廠ga啦=.="

投資起tt01, 梗係好似唔抵
145240370 發表於 2011-7-7 10:47:32 | 只看該作者
回復 hinwong 的帖子

今晚你地幾點上去玩?
GARY^^ 發表於 2011-7-7 11:10:09 | 只看該作者
回復 145240370 的帖子

又去痴車玩 同我入TC
hinwong 發表於 2011-7-7 11:21:53 | 只看該作者
145240370 發表於 2011-7-7 10:47
回復 hinwong 的帖子

今晚你地幾點上去玩?

我就8點
145240370 發表於 2011-7-7 11:26:58 | 只看該作者
回復 GARY^^ 的帖子

咁嚴重?
145240370 發表於 2011-7-7 11:27:51 | 只看該作者

我諗住上去玩TT01咋
hinwong 發表於 2011-7-7 14:26:04 | 只看該作者
145240370 發表於 2011-7-7 11:27

我諗住上去玩TT01咋

好呀, 借埋d setting黎抄下, 你用長彈弓,定短彈弓
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-7-7 15:23:15 | 只看該作者

1) 像真殼(街車殼)
2) 不可用碟鈴
3) 摩打 :5.5T   無turbo...齒比8 以上
           :8.5T  細turbo...齒比

FF 組:13.5T 大turbo...無限齒比

報個數,有邊個玩討論? LA...

車手:

肥佬
carven
jack
Thomas
Lo
kelvin2626

Noir.KAZE 發表於 2011-7-7 15:49:07 | 只看該作者
hinwong 發表於 2011-7-7 09:58
投資起tt01, 梗係好似唔抵

我一隻451一隻451R都係咁啦
代用已經平好多啦
hinwong 發表於 2011-7-7 16:15:56 | 只看該作者
sing.kh8212 發表於 2011-7-7 15:23

SING 爺, 我想問, 像真殼,係咪隻翼都唔準換??