RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 笨仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

★★★ 橫洲夜遊會 ★★★

calokboy 發表於 2011-6-4 19:56:37 | 只看該作者
出發go  go  go
 樓主| 笨仔 發表於 2011-6-5 18:33:08 | 只看該作者
擒晚又真係玩得幾go 興喎...
最搞笑居然係我認錯咗對方架電車,當係自幾嗰隊架車嚟揸,真係醜死怪,不過都多謝隔離隊肯俾個機會我,重新起步...
到油車呢一環,真係特別"緊臭",當中真係領略到慢一秒都嚴耐,鬥起上嚟仲有初戀嘅感覺,還使我腎上腺增加,生氣勃勃手車仲震過貓王...
最意想不到居然係撻車方面,兩隊都順利通過,仲諗住有野睇添,算喇!
今次都算係"牛奶仔膽粗粗初試2p battle 糖水挑戰賽",下次嚟劑堅D 嘅。
吖!唔記得多謝隔離隊請我哋嗰隊食糖水添,承讓~~~請呀!
dannywai123 發表於 2011-6-8 17:32:36 | 只看該作者
各位橫洲師兄....你地架NT1 前後牙差用幾多度油架??
 樓主| 笨仔 發表於 2011-6-8 18:30:18 | 只看該作者
係咪見我哋玩油車,玩得好過癮呢?
搞到你同朋友仔都心郁郁想加入戰團?
咁要睇下你鍾意玩"房殼"定"220 VDS"...
我架TOURING  CAR用原裝60000 cSt 擺落頭行,尾用孖星5000#油.
220 VDS 頭80000#,尾10000#.
其實事符你想好彎定要穩定性高,想穩定性高就用高濃度油放頭,低則相反.
呔嘅配合都好重要,想咬D ,其他師兄推薦"羊仔牌",想come用speed mind 35頭,37尾.
dannywai123 發表於 2011-6-8 19:58:51 | 只看該作者
回復 笨仔 的帖子

笨仔兄....唔該曬.....查實我以前一向都係玩油雞 , .....只不過見到Sakura S幾舊水就重投R/C law ....但係開turbo 既感覺同跳二波都差幾皮......
汁左個老友部NT1 , 220mm kit 就唔諗Lu ....始終對個垃圾產殼一般......

今晚會入去試下車先.....有機會既星期六會一會你地.....
 樓主| 笨仔 發表於 2011-6-8 20:23:48 | 只看該作者
期待...期待!
之前你有玩開油車,應該難唔到你嘅,努力加油!
calokboy 發表於 2011-6-10 22:17:42 | 只看該作者
熱 帶 氣 旋 莎 莉 嘉 會 繼 續 向 偏 北 方 向 移 動 , 並 於 明 早 在 中 國 東 南 沿 岸 登 陸 。 現 時 位 於 華 中 的 一 道 低 壓 槽 會 在 未 來 數 天 持 續 為 該 區 帶 來 大 雨 。
玩車先黎打風落雨唔通連個天都唔想我玩車
lailcm 發表於 2011-6-11 15:24:37 | 只看該作者
叉電喇!想休息無機會喇!
calokboy 發表於 2011-6-11 15:42:43 | 只看該作者
calokboy 發表於 2011-6-11 18:36:35 | 只看該作者

lailcm 發表於 2011-6-11 18:59:21 | 只看該作者
休息一天
calokboy 發表於 2011-6-11 19:58:34 | 只看該作者
聽曰睇天冇落雨就開波曰場!好唔好呀brother
lailcm 發表於 2011-6-11 20:18:02 | 只看該作者
跟大隊,不過會唔好晒呢?
dannywai123 發表於 2011-6-11 22:23:01 | 只看該作者
有無師兄今晚會入去??.....元朗無落雨wor....
calokboy 發表於 2011-6-11 23:55:00 | 只看該作者
睇佢地玩都架車好正又好灣架架都一樣快仲可以玩成9分鐘
http://www.youtube.com/watch?v=lgs4razP8fU&feature=related
calokboy 發表於 2011-6-12 13:46:58 | 只看該作者
黎啦!黎啦pm3:00開波
lailcm 發表於 2011-6-12 20:58:09 | 只看該作者
雖然明哥偉哥放飛機,但都識左兩位朋友仔,希望下次都可以一齊玩下。
 樓主| 笨仔 發表於 2011-6-12 21:21:07 | 只看該作者
今日我真係去咗機場呀,係機場博覽館至啱,唔係放飛機,係睇飛機...
咦依!咁好塞到兩個朋友仔,反嘜野車嫁,手車掂唔掂先,係咪鍾意玩無障礙運輸,自由行嗰隻.?
換咗隻19齒未,有冇斷皮帶?
家樂有冇試10.5 turbo?
lailcm 發表於 2011-6-12 22:53:41 | 只看該作者
應該係初玩朋友仔,玩nt1,新車新機。
換左19齒無斷皮帶喇!
 樓主| 笨仔 發表於 2011-6-14 18:59:52 | 只看該作者
咪幾好,有新血!
遲D你又走埋,偉哥又開始對玩車仔冇嘜興趣,鍾意入場玩嘅都唔會出返嚟跑街嫁啦,走下又一個,
淨低嘅,差不多五隻手指數得晒,真係未到2012世界未日,橫洲已經水靜鵝飛,可能提早解散添!