RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 笨仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

★★★ 橫洲夜遊會 ★★★

jx511 發表於 2011-7-3 01:20:39 | 只看該作者
今晚唔得閒呀
join唔到
tonyyuen06 發表於 2011-7-4 18:35:30 | 只看該作者
小弟剛學玩油車,到時各位師兄可否指教一下?
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-4 20:05:13 | 只看該作者
回復 tonyyuen06 的帖子

你都幾善忙喎師兄!
一時去TKO一時又??,相當積極,新手果然唔同D嘅,我哋會將識得嘅皮毛與你分享,
歡迎光臨!
不過係就快喇,因出席人數下降,遲D話唔定告別橫洲,到時就另謀高就喇!
dannywai123 發表於 2011-7-5 00:59:42 | 只看該作者

由我十五歲開始玩油車.....巴士站兩邊場, 路邊停曬10車8車,有拖頭佬 , 貨車佬 , Van仔佬... , 最記得拖頭佬架車連風槍都有.... , 無記錯左邊就係呀Wai 師兄,同笨兄主場, 右邊就係美琪串友主場 , 而我就係步兵搭巴士入來既o靚仔 , 一大袋 , 擺地灘.....需然你地唔會認得我 , 但我肯定十年八年前我地一定有過一面之"完"......記得當年住元朗 , 有三星 , 有美琪 , 有T & T....去完條串友Vincent 度買野(話時話上星期都見佢入左來)....6,7點就開波....玩到兩三點....又痴下勁哥車出去...開開心心又一晚 ...........到今時今日, 走返入來, 人大左, 叫有架錢七代下步 , 有舊車池撻下車 , 依塊福地......地又靚D , 蚊又多D , 唯一依家人真係小D ....   不過笨兄 , 唔好比橫洲死呀.......我好鍾意依度....依度好有回憶....記得上星期六 , 呀wai兄既幾句話,.....我地玩車唔係求名氣 , 唔係器材先決 , 我好識同!!.....禁多年 來重可以Keep到一班同度中人 , 一齊用一個最經濟既方法 , 響依個地方...去enjoy 下玩車既樂趣.....唔係話比唔起幾百蚊入場長注......真係大家為既出發點唔同.......!!!!  
    點都好la.....我地依家身邊圍數十幾個friend....大部份都開始從良.....唔再週街飛...開始從搖控車中尋找樂趣.....並開貽梗局橫洲....!!笨兄大家一齊為著依個地方努力啦......

tonyyuen06 發表於 2011-7-5 01:09:39 | 只看該作者
師兄唔好笑我啦,請問橫州點去?元朗市坐的士入定坐小巴?
dannywai123 發表於 2011-7-5 02:13:04 | 只看該作者

的士當然得la....朗屏村入去會平D....巴士就K68,但就要行遠D
jx511 發表於 2011-7-5 08:43:34 | 只看該作者
好感動呀
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-5 13:47:01 | 只看該作者
回復 dannywai123 的帖子

嘩!好贊人熱淚,成十年前嘅野你都爍爍在目,真難得。見你想當年,我又o翕返幾句先......
話說,當時有位揸真車同遙控車都好狼死嘅人兄,我心目中有如拓x嘅嘔偶像,佢居然能夠用一部無油壓油,原裝偈,1/8身形嘅孖星TGX,去挑戰當時頂級車種,仲要係你上述提及過嗰位模型舖人士,結果神話再現。
從此我對車仔產生濃厚興趣,仲以佢為挑戰目標,可惜呢位神秘人淡淡退出車壇,就只好留返個美好回憶在腦海中...
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-5 14:14:27 | 只看該作者
十年前嘅片段就無,五年前嘅回憶都仲搵到:
http://www.youtube.com/watch?v=EeLeNCMbTNk
dannywai123 發表於 2011-7-5 14:45:25 | 只看該作者
回復 笨仔 的帖子

回味
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-5 18:21:32 | 只看該作者

師兄你又知我哋係邊處玩嘅?的確唔簡單呀!
Anyway,你玩咩車種,不過唔緊要,經得我手調教過嘅偈,就算冧左,保証原偈歸還(即係比返副冧偈你). 
calokboy 發表於 2011-7-5 22:21:35 | 只看該作者
  點都好la.....我地依家身邊圍數十幾個friend....大部份都開始從良.....唔再週街飛...開始從搖控車中尋找樂趣.....並開貽梗局橫洲....!!笨兄大家一齊為著依個地方努力啦......
我地都係飛街喎

dannywai123 發表於 2011-7-5 23:46:25 | 只看該作者
回復 calokboy 的帖子

家樂兄 , 我指既通街飛....我諗你明既.....話時話你係唔係渣電單車果位車手呀???
calokboy 發表於 2011-7-5 23:58:33 | 只看該作者
回復 dannywai123 的帖子

yes  係街唔好推我呀
dannywai123 發表於 2011-7-5 23:59:52 | 只看該作者
回復 calokboy 的帖子

我一向都好專重D兩個look....放心
c230 發表於 2011-7-6 17:42:46 | 只看該作者
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-6 18:14:41 | 只看該作者
梗有啦!
點可以少得頂...CUP 車...手呀!
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-6 18:23:20 | 只看該作者
calokboy 發表於 2011-7-5 22:21
點都好la.....我地依家身邊圍數十幾個friend....大部份都開始從良.....唔再週街飛...開始從搖控車中尋找樂 ...

佢話唔再周圍去,淨係落嚟橫洲飛咋!
你諗多咗喇!
tonyyuen06 發表於 2011-7-6 19:18:42 | 只看該作者
小弟剛剛買左架二手xray mini nt51諗住先體驗下油車,乜都晤識要師兄指教下。可否告訴我你們的確實位置。最好師兄可以留個contact以防找不著。
 樓主| 笨仔 發表於 2011-7-6 21:19:53 | 只看該作者

算我呢個老屎笏孤陋寡聞,仲未接觸過xray mini nt51,可能幫唔到你!
有關乘車及位置問題,可向我哋其中一位成員lialcm 聯絡,佢都係元朗搭車過嚟,睇吓可否join 埋一齊搭車!?