RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3046|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日買咗呢部九鷹Soar

rudy6183 發表於 2010-1-29 12:41:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
呢部機喺淘寶度買, 其實我喺想買Solo Pro II嘅, 但喺個店主話喺一様所以我就買下,
唔知有冇師兄知道喺唔係一樣呢? 我在九鷹個網度睇到呢架機應該叫Solo Pro. (好似比人呃咗)
買九鷹嘅原因係好多人話呢部機好定好易操控, 到我玩呢部Soar時發覺部機有時喺空中自轉跟住抄機,
唔知咩原因? 但部機就好定, 不過我覺得佢轉彎唔夠靈活同. 以下係部機嘅相片.
snipertat 發表於 2010-1-29 13:59:01 | 只看該作者
香港行貨叫SOLO PRO
你果個係大陸行貨...
一樣咁玩~好定架~我都有
空中自轉跟住抄機?我無試過喎
woo206 發表於 2010-1-29 14:27:26 | 只看該作者
昨日在華強試了和這隻一模一樣, 重試埋CB100,  雖然九鷹係平D, 但結果還是買了CB100
kslee30 發表於 2010-1-29 15:53:30 | 只看該作者
呢部機喺淘寶度買, 其實我喺想買Solo Pro II嘅, 但喺個店主話喺一様所以我就買下,
唔知有冇師兄知道喺唔係一樣呢? 我在九鷹個網度睇到呢架機應該叫Solo Pro. (好似比人 ...
rudy6183 發表於 2010-1-29 12:41

放心, 沒有受騙, SOLO SOAR是SOLO PRO系列。
SOLO SOAR又名SOLO PRO III, 與SOLO PRO I / II除了顏色之外, 機械上完全一樣。
 樓主| rudy6183 發表於 2010-1-29 17:12:55 | 只看該作者
3# woo206
其實我自己玩開CB100不過聽人講Solo Pro好定同易玩d咪買嚟玩吓, 試過後
發覺都喺cb100好d, 覺得cb100做出嚟嘅動作靚好多(個人觀點).
vending 發表於 2010-1-29 22:58:41 | 只看該作者
師兄,你買了幾銀?
唔知有冇師兄知道喺唔係一樣呢? 我在九鷹個網度睇到呢架機應該叫Solo Pro. (好似比人 ...
rudy6183 發表於 2010-1-29 12:41
阿業阿業 發表於 2010-1-29 23:07:50 | 只看該作者
昨日在華強試了和這隻一模一樣, 重試埋CB100,  雖然九鷹係平D, 但結果還是買了CB100
woo206 發表於 2010-1-29 14:27

ching華強cb100賣幾$?
 樓主| rudy6183 發表於 2010-1-30 08:04:48 | 只看該作者
6# vending

人仔490
kslee30 發表於 2010-1-30 09:10:09 | 只看該作者
6# vending

人仔490
rudy6183 發表於 2010-1-30 08:04

咁咪仲貴過香港買??????
人仔490, 假設快遞25, 3%手續費, 再兌換港元, 折合共HK$602.
香港買都係HK$530......................
jf813 發表於 2010-1-30 09:30:53 | 只看該作者
I just got a Soar yesterday.  Very disappointed as this thing is so slow....  even in expert mode.....  cb100 is much better......
vending 發表於 2010-1-31 01:10:16 | 只看該作者
OK啦,香港團購都要HK$500元
6# vending

人仔490
rudy6183 發表於 2010-1-30 08:04
 樓主| rudy6183 發表於 2010-1-31 02:23:04 | 只看該作者
人仔490包快遞
cody529 發表於 2010-2-1 00:15:57 | 只看該作者
想問下係華強路邊度 ? 我聽過係華強路有個商場成個都係賣RC模型 !