RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4659|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Ken Block 配 D Max

KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-10 15:03:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

好開心呀!!!

我部Yokomo D MAX 終於落地, 再加上我最喜歡的 Tamiya Subaru Impreza WRX 車殼都 fit 哂.

E 家還欠D 技術, 要練好手車, 希望人車合一!!!

希望各 CHing 多多支持!!! 可以真正做一到香港 Ken Block!!!
ivanlee102324 發表於 2010-2-10 16:51:19 | 只看該作者
正wo,我鐘意呀!
飄道二世 發表於 2010-2-10 16:57:06 | 只看該作者
好~希望你成功~!!!!
console001 發表於 2010-2-10 18:36:53 | 只看該作者
巧正woh ~~
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-10 18:52:27 | 只看該作者
thank you & thank you!!!!
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-10 18:54:18 | 只看該作者
我剛剛玩完車, 同7.5T motor +分之有力....勁!!!!!
fat198895 發表於 2010-2-10 22:13:45 | 只看該作者
恭喜AR~ 好正~~
我想問下個殼同支控幾$ ? 我都想入手..
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-11 03:13:23 | 只看該作者
"我想問下個殼同支控幾$ ? 我都想入手.."

支控就$780

殼就$190

3支色 - $30 一支

KEN BLOCK 貼紙$120
豆子 發表於 2010-2-11 10:38:57 | 只看該作者
師兄,
你部 DMAX 會響邊樹出沒呢?
liallanhk 發表於 2010-2-11 10:47:18 | 只看該作者
Hi! C hing where can I buy the Ken Block sticker?THX!
psuser 發表於 2010-2-11 12:46:34 | 只看該作者
Ken Block 唔係用呢條 "o令" 窩
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-11 14:41:48 | 只看該作者
" Ken Block 唔係用呢條 "o令" 窩"

CHING, 果然係KEN BLOCK FANS. 我當然知應該用白色軨加"DC" sign. 我還末噴好色. 噴好色再比你睇.
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-11 14:46:07 | 只看該作者
" Hi! C hing where can I buy the Ken Block sticker?THX!"

ching, 我在廣華街有一層室內商場其中一間 model shop 買. 對面有間super market. 這層地面商場全部都是 gun shops or model shops.

let me know if you still can not find it.
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-11 14:49:19 | 只看該作者
" 師兄,
你部 DMAX 會響邊樹出沒呢?"

CHING, 我有2處出沒地方 : -

1) 九龍灣巴士廠則有個小形足球場, 玩DRIFT 一流.

2) 沙田花園城, 電油站則有個 ROLLER SKATE塲. 玩DRIFT又是 一流.
liallanhk 發表於 2010-2-11 18:23:43 | 只看該作者
" Hi! C hing where can I buy the Ken Block sticker?THX!"

ching, 我在廣華街有一層室內商場其中一間 model shop 買. 對面有間super market. 這層地面商場全部都是 gun shops or model shops.

let me know ...
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-11 14:46

THX! C hing........
請多多指教 發表於 2010-2-11 22:09:12 | 只看該作者
190mm殼配4mm offset wheel
mike20192 發表於 2010-2-11 22:41:48 | 只看該作者
1# KENBLOCKMONSTER

你幾時入黎同我玩下呀??
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-12 00:50:27 | 只看該作者
"你幾時入黎同我玩下呀??"

Mike, 可能放新年假期一起玩, 但你哋是否玩 drift 還是玩快車?
 樓主| KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-12 01:09:31 | 只看該作者
CHING 們,

我這部 D MAX玩時有少少問題, 就是當我行車時特然轉軚, 部車正常地轉彎及擺尾. 但當我 hold 住個軚行車, (e.g.向左), 部車會一路向前直行, 就算個軡是向左方向. 部車應該正常向左打圈至正確嗎?
truckman 發表於 2010-2-12 01:31:36 | 只看該作者
CHING 們,

我這部 D MAX玩時有少少問題, 就是當我行車時特然轉軚, 部車正常地轉彎及擺尾. 但當我 hold 住個軚行車, (e.g.向左), 部車會一路向前直行, 就算個軡是向左方向. 部車應該正常向左打圈至正確 ...
KENBLOCKMONSTER 發表於 2010-2-12 01:09

出去和車友交流下点玩