RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1910|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知師兄們知唔知"清水灣半賭"隔離個草地仲玩唔玩到飛機呢???

fesonex 發表於 2010-2-18 00:30:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔知師兄們知唔知"清水灣半賭"隔離個草地仲玩唔玩到飛機呢???
Thank you
f6f 發表於 2010-2-18 11:22:48 | 只看該作者

個場比人四圍封了鉄網, 間唔中又有架白色貨Van趕人. 要玩就要爬鐵網及好似打游擊隨時要走鬼.
2slow 發表於 2010-2-18 11:41:53 | 只看該作者
唉~ 本來個場好清靜, 來不來入去影雀、散步都唔知幾開心...

後來見過有好多人入去玩, 放風爭、放狗、放電直、露營睇星星都見過...
但有人唔生性, 留底好多垃圾, 依家比人封場了, 希望大家有機會再去玩會自律d啦
f6f 發表於 2010-2-18 11:57:02 | 只看該作者
唉~ 本來個場好清靜, 來不來入去影雀、散步都唔知幾開心...

後來見過有好多人入去玩, 放風爭、放狗、放電直、露營睇星星都見過...
但有人唔生性, 留底好多垃圾, 依家比人封場了, 希望大家有機會再去玩會自律d啦 ...
2slow 發表於 2010-2-18 11:41

我極之同意師兄的說法.

很多人只顧自已享樂(包括有時候的我), 不顧別人例如垃圾, 路人的安全及噪音等等的問題. 我自已都覺得要自修幾件及檢討一下. 香港地小人多, 有這樣好的地方應該要珍惜. 到封場的時候只能得一段回憶了.
eric 發表於 2010-2-18 19:51:06 | 只看該作者
3# 2slow

非常同意師兄的講法!以前個場是好清靜的!好少外來人,多數都係街坊晨運,後來多了人去玩但玩得吳自律.最後大家都少了一個好地方!!!!!
stalaetite 發表於 2010-2-19 00:32:44 | 只看該作者
唔知CHING好咩好地方放機..?
 樓主| fesonex 發表於 2010-2-19 01:26:26 | 只看該作者
oh!
呢我場我三年前去親戚拜果("清水灣半賭")陣見到,不過果陣我仲未玩飛機及直昇機,
早幾日突然間想起呢個地方,想帶架F-16去遊玩下,所以開post問問各位師兄個場既現況!!!
sunnyip 發表於 2010-2-20 01:36:15 | 只看該作者
唉...勸下各機友要珍惜D場~~ 之前個場仲好地地..但無啦啦唔知乜水去放火...就封左..
有D場就因為太多垃圾而俾人投訴封左

愈來愈少場....大家要珍惜
asaq-wong 發表於 2010-2-20 02:37:19 | 只看該作者
愈來愈少場....唉...
轉左玩車仔....
sunnyip 發表於 2010-2-20 04:45:28 | 只看該作者
愈來愈少場....唉...
轉左玩車仔....
asaq-wong 發表於 2010-2-20 02:37

車仔唔係唔好玩....但係無直昇機咁爽..haha
fung198586 發表於 2010-2-20 04:54:40 | 只看該作者
其實個度係垃圾山,會有毒氣放,所以吾比人入
Kolosun 發表於 2010-2-24 08:55:08 | 只看該作者
總之而家封左就所有人都冇得用!!