RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: route8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Cyclone S now available at KWS

雷之子 發表於 2006-7-19 15:22:14 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-7-19 14:44 發表

點解你會覺得“三架車行不同路線”﹖
唔通HB既用家就係貪慕虛榮﹖所以要貴D....

其實我就覺得CYCLONE S唔係貴﹐祗不過香港既TA05賣得太平就真

唔好誤會!只是個人見解......

感覺上CYCLONE S價錢真係唔係貴,BUT我很多朋友玩過CYCLONE,
覺得用料不夠實在,佢地常換金屬部件,
而家出此部S版,睇相好似更加豆腐,
所以我覺得可以賣得更平.

ps  實際情況希望有朋友日後玩過此車再發表一下
ALEXANDER 發表於 2006-7-19 19:56:24 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 19/7/2006 02:58 PM 發表
其實如果連"死光R"三部計,以車價計(香港定價)
最貴會係"死光R"車,我自己都係最like"死光R"
但要改車最少都係"死光R"車。
而"曬公S",我個人吳係太睇得好 ...

買得呢d膠車都唔會喪改啦,改都係改少少d唔掂果d位,改晒以為好有錢咩!?好虛榮!?跟本就冇意思,有錢都唔買呢d車啦,何況hpi d料靚過tamiya,正如xray貴過hpi同tamiya一樣,咁比ta05貴少少係應該架喎,即係冇貴到,一分價錢一分貨!!!
AMAT 發表於 2006-7-19 21:16:35 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-19 19:56 發表

買得呢d膠車都唔會喪改啦,改都係改少少d唔掂果d位,改晒以為好有錢咩!?好虛榮!?跟本就冇意思,有錢都唔買呢d車啦,何況hpi d料靚過tamiya,正如xray貴過hpi同tamiya一樣,咁比ta05貴少少係應該架喎,即係冇貴到,一分價 ...

我真係唔覺得HPI車O的料靚過田宮喎........

我都玩過HPI車架喎....哈!
N.cortex 發表於 2006-7-19 22:34:33 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 RCman 於 2006-7-19 14:58 發表
其實如果連"死光R"三部計,以車價計(香港定價)
最貴會係"死光R"車,我自己都係最like"死光R"
但要改車最少都係"死光R"車。
而"曬公S",我個人吳係太睇得好 ...

原裝cyclone都唔係好紫姐~~~

AMAT 發表於 2006-7-19 22:40:49 | 只看該作者
原帖由 N.cortex 於 2006-7-19 22:34 發表

登錄/註冊後可看大圖

原裝cyclone都唔係好紫姐~~~

唔紫,不過佢好多黑色件都係鋁合金嚟播.....哈!只係唔係電鍍紫色咁解唧~
雷公 發表於 2006-7-19 22:47:32 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

改完係好靚﹐不過由1100加上去﹐總數加埋起碼都2500埋單
RCman 發表於 2006-7-20 08:50:22 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-7-19 21:16 發表

我真係唔覺得HPI車O的料靚過田宮喎........

我都玩過HPI車架喎....哈!

我都吳應同HPI就=料靚
都要分咩野級數的車,吳好以為Benz就係貴車
Benz都有出Van仔傢
大家都係中價車就大家都有野要改,
吳好同自己講吳會改,開頭吳改,吳=之後吳改
有$吳一定要買貴車,有時係鐘情於一個design而買,
我有$買TA05改都吳買415MSX;P;P;P
kwok 發表於 2006-7-20 13:59:52 | 只看該作者
各取所需解.
zoozoo 發表於 2006-7-20 23:45:34 | 只看該作者
距个底兜系唔系混炭纤架?
coronafans 發表於 2006-7-22 01:41:11 | 只看該作者
琴日係PYC見人玩, 令我改觀, 部cyclone S又硬又輕, 以原裝車睇"西貢S"應該贏TA05, 前後珠叉已好有戰鬥力
coronafans 發表於 2006-7-22 01:41:46 | 只看該作者
原帖由 kwok 於 2006-7-20 13:59 發表
各取所需解.

I agree!