RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請問各位 f104用咩Servo好? [打印本頁]

作者: 123    時間: 2010-3-21 14:39
標題: 請問各位 f104用咩Servo好?
請問各位 f104用咩Servo好?
作者: rk2    時間: 2010-3-21 16:31
是但就得啦 . 我 用 3003 算啦. .. ..
作者: 水都丸    時間: 2010-3-21 20:29
servo性能對部車既反應唔多唔少都有直接影響
反應越快既就越近似你手俾既反應、更細致,當然配合適當既遙控配備會更有幫助啦
大力既響越快既車上就更明顯,部車高速時既慣性動力令扭軚需要更大力,而且過灣時servo定呔既力量都好重要
想用咩servo好好考慮啦
我自己就用開futaba9451、9452、3050 ko2343、2413等呢類
作者: b9605084    時間: 2010-3-25 22:59
I use futaba 3003 but change to futaba 3050 now. 3003 is not enough fast and power.  But if you play for fun, it is ok and cheap.
作者: nick    時間: 2010-4-9 11:21
3050 唔係太好

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2