RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2196|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

成為貨櫃車司機幾問

CMING 發表於 2010-4-17 14:49:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟有意投身貨櫃車行列....
目標車係R620
但弟之前未玩過搖控車
呢幾日爬過唔少文
但都有幾個問題希望各師兄解答
1)一盒R620係咪已經包含咗燈,聲,電變????

2)睇之前0既文話盒R620係唔包"啤零",請問"啤零"係啲乜唻ga!!???

3)車0既噴油放法係點(小弟對噴油一無所知)

4)如果唔加任何額外0野(e.g.拖櫃,新燈新聲),可否幫小弟建議一份最低價錢出車清單???
   (控,電,叉座等等)
唔該各位師兄幫忙~~~^_^
Jazz_Wan 發表於 2010-4-17 15:05:39 | 只看該作者

如果你想買平野, 就去二手區收二手, 二手好多都係全套賣, 控, 燈, 聲, 車(已噴油), bearing都有, 入電即玩
全新要4000至6000, 質素視乎價錢而定, 但係要你自行去kws格價, 我可以建議你去(極粥)問下, 果間都幾平
(極粥)係kws, 自己搵
Q-pet 發表於 2010-4-17 15:08:36 | 只看該作者
1)一盒R620係咪已經包含咗燈,聲,電變????
答:一盒R620已係包括車架..殼..白豬摩打一隻等等..而啤呤..新燈..電變要比錢再買

2)睇之前0既文話盒R620係唔包"啤零",請問"啤零"係啲乜唻ga!!???
答:啤呤可以架車順D玩既時間長D..原裝跟車係杯士..JA係下圖..左邊係啤呤..右邊金色係杯士

登錄/註冊後可看大圖

3)車0既噴油放法係點(小弟對噴油一無所知)
先噴灰..再打摩光滑..再噴灰.再睇下個殼表面滑唔滑..之後就係上色..再光油.光油係TS-13
而想令D..可以問此版有勇冇謀版主

4)如果唔加任何額外0野(e.g.拖櫃,新燈新聲),可否幫小弟建議一份最低價錢出車清單???
   (控,電,叉座等等)
R620車19XX-2XXX..啤呤大約2XX..新燈19XX已有內置電子變速..如果唔買新燈可以買住電變玩住先..雙星101BK.1XX..MC 230..2XX蚊..MC 330 3XX蚊..控而嫁出左隻4CH 2.4G 6XX蚊..櫃14XX..新櫃2XXX..平板8XX
電:鋰電..250蚊一排都有5000容量 25C左右. 叉機350蚊連火牛已可叉鋰電同NI-MH

再有問題先再問啦
Jazz_Wan 發表於 2010-4-17 15:17:43 | 只看該作者
你可以搵q sir  or 呀 sing同你去買
dm9261 發表於 2010-4-17 18:39:24 | 只看該作者
你可以搵q sir  or 呀 sing同你去買
Jazz_Wan 發表於 2010-4-17 15:17

搵佢地兩個去買野係唔係有電視框 DISCOUNT ?
lsl86712 發表於 2010-4-17 18:54:39 | 只看該作者
dm9261 發表於 2010-4-17 18:39

好似有半價優惠
MRX-2 發表於 2010-4-17 20:36:54 | 只看該作者
dm9261 發表於 2010-4-17 18:39

為何閣下經常隱葴字句,總不能明碼實價一點.
老古 發表於 2010-4-15 22:35
唔知佢而家明未呢?
 樓主| CMING 發表於 2010-4-17 22:24:53 | 只看該作者
唔該各位師兄幫忙解答
睇唻要入一部拖頭加燈加聲立立雜雜(唔計拖櫃/平板)
都要成$55XX~~~~
但係淨買電變唔入燈同聲真係會少咗啲真實感...
sekwing211 發表於 2010-4-18 01:13:13 | 只看該作者
同2手差咁遠~"~