RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: raymen
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MY VM II w/Options

freeboy303 發表於 2010-8-28 00:15:35 | 只看該作者
回復 40# raymen

d 电襯5起架车!!
 樓主| raymen 發表於 2010-8-28 00:45:26 | 只看該作者
chub 發表於 2010-8-28 16:47:15 | 只看該作者
C.hing....  你也可以放相在這裏,大家交流ー下
raymen 發表於 2010-8-28 00:12

我都放幾張相上黎先
失禮!!!
呢個setting大部份時時用於橋底,但琴日首次到佐敦谷加套36R呔都非常好走.
不過我用8.5t麼打直路有點呆等,有見及此回家即在麼打線上作改動,就係加上蕉通同蕉插,
方便更換麼打,橋底8.5t佐敦谷5.5t.
 樓主| raymen 發表於 2010-8-28 17:00:57 | 只看該作者
我都放幾張相上黎先
失禮!!!
呢個setting大部份時時用於橋底,但琴日首次到佐敦谷加套36R呔都 ...
chub 發表於 2010-8-28 04:47 PM

尾差 Better than Ball Diff . ??
thks brother....

C.hing if you're using 8.5T , your spur gear is 100T , what size of your Pinion gear ? Any lipo battery you can recommend to me ....

橋底 use 33R tire ok ma ?
Many thks for your photos & informations.....put more more more.....
chub 發表於 2010-8-28 17:17:07 | 只看該作者
回復 44# raymen

我覺得差比珠好,耐用性高,調較容易,我琴日都有帶多架F 1去玩但套珠差玩左約20分鐘就打柴.
如果8.5的話齒比係100T/30  如果5.5就係100T/20至22T麼打齒,
電池我都四排  兩排ip5000 40c 兩排係5000 35c 不過琴日有一排35c玩完後有輕微脹,
安全起見,即時棄掉!!現正考慮Li Fe電.
 樓主| raymen 發表於 2010-8-28 17:30:37 | 只看該作者
回復  raymen

我覺得差比珠好,耐用性高,調較容易,我琴日都有帶多架F 1去玩但套珠差玩左約20分鐘就 ...
chub 發表於 2010-8-28 05:17 PM

所以我仲用緊粒粒電
chub 發表於 2010-8-28 17:41:33 | 只看該作者
回復 46# raymen

粒粒電ok嘛?係咪冇咁爆?你用幾t麼打呀??玩到幾耐?如果係我可能都玩返轉頭,起碼冇咁易死電,同次次差電都要睇到實.好煩!
 樓主| raymen 發表於 2010-8-28 17:57:05 | 只看該作者

I use over ONE year  粒粒電 ;  around 15-20 mins running time( M-classic )
The one you saw in my photos  .... i'm using it in my 501X buggy...haha , that's why so ugly now , but the performance is stable !
 樓主| raymen 發表於 2010-8-28 19:49:11 | 只看該作者

C..hing how to set your DOWNSTOP level ???  thks
 樓主| raymen 發表於 2010-9-2 12:09:14 | 只看該作者
用鑽嘴鑽爆粒鑼絲頭,然後將個波箱蓋拎走,再用鋏扭返粒鑼絲出黎咪得囉!
chub 發表於 2010-8-15 01:44 PM

C.hing..
have another choice ???
chub 發表於 2010-9-2 12:15:12 | 只看該作者
C.hing..
have another choice ???
raymen 發表於 2010-9-2 12:09

其他我諗唔到喇!我就係用呢個方法!