RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
ryancmlam 發表於 2010-9-3 12:07:55 | 只看該作者
該"會"身為顧問, 測試場地
需要向管理公司伸請,管理公司可給進入場地後期測試,管理公司亦可只給該"會"使用,但不代表測試時一定不開放場地給公眾使用。
Simply because the court is a public facility. It is owned by the public and every HK citizen has the right to use it
pskyng 發表於 2010-9-3 12:08:17 | 只看該作者
Marco明 發表於 2010-9-3 12:22:06 | 只看該作者
該"會"身為顧問, 測試場地
需要向管理公司伸請,管理公司可給進入場地後期測試,管理公司亦可只給該"會"使 ...
ryancmlam 發表於 2010-9-3 12:07

咪就係囉.........
正正常常同管理公司伸請....批准左既話....管理公司幫你趕人都仲得啦.....
完全唔係而家該會咁單方面囉......既然管理公司已經證實公眾可如常係9月5號使用....即係話該會根本就無伸請過封場......只係借測試為名玩餐飽而不受外界騷擾
仲話推動RC界......連RC FANS都比佢呃哂~~~
fyin 發表於 2010-9-3 13:43:28 | 只看該作者
咪就係囉.........
正正常常同管理公司伸請....批准左既話....管理公司幫你趕人都仲得啦.....
完全唔係 ...
Marco明 發表於 2010-9-3 12:22

其實個場在管理公司正式對外/公眾開放咗就已經冇得比顧問車會用作私人用途.
開放咗已經係政府康文處的公眾設施. 管理公司只係代政府管理此場地.
顧問車會只可在場地未開放前作測試及report to 管理公司作出改進.
開放後管理公司可因應需要張貼通告通知公眾場地需要進行維修或其他事故要封一段日子先可以封場.
模型船池已經係這樣. 你會唔會見有人包個船池自己一大班人玩呢???
rabbitmomo 發表於 2010-9-3 14:51:28 | 只看該作者
其實個場在管理公司正式對外/公眾開放咗就已經冇得比顧問車會用作私人用途.
開放咗已經係政 ...
fyin 發表於 2010-9-3 13:43

totally agreed, 對於一單project唻講, 假設呢班玩搖控玩具既人真係所謂咩咩顧問(我先當係有合約的顧問), 都理應都係handover前做晒test先交貨俾政府, 邊有得開放後再掉返轉先唻做測試?

咁如果無合約? 真係唔知佢係咩身份, 極其量只係有project team搵一D玩車仔o既人俾下意見, 真係唔好沾污"Consultant"呢個名啦唔該 ! 咁呢班係咁易俾下意見o既呀茂佢地又要做咩測試呢? 基於咩條件底下呢? Contractual mind 唻講根本唔成立, 既唔係顧問, 又唔係做測試? 即係講大話意圖封場自已玩 !
newpilot 發表於 2010-9-3 16:06:32 | 只看該作者
大家等到 星期日就知啦..兩日o者..但我諗咩咩車會既活動都應該搞吾成的了,而該會又沒人出來說話明顯知道自己理虧吧..各ching 亦不必再為這事費神了..專心玩車不是更好嗎..叫多 d朋友加入玩車..令小圈子變大圈子,這才是推動 rc 既發展呢
rc10 發表於 2010-9-3 16:21:14 | 只看該作者
個 潛水人 可能上緊 求雨舞 速成班,到星期六晚作法落場大雨,然後出個 post:「因天雨關係,明天活動取 ...
li5115 發表於 2010-9-3 01:53

真係求到喇佢......無癮
fyin 發表於 2010-9-3 16:24:45 | 只看該作者
記得台灣萬板新遙控車場, 起初都由一斑玩車同好要求市政府興建車場.
政府答應提供用地其他設施都係由一些模型公司籌款建做. (如diver 台等等).
及工程進行中都有模型公司人員視察進度及提供意見.
場地完工開放後都係公開給公眾人士使用.

大家一齊玩一齊享用,互相交流心得咪幾開心囉,
go2usie 發表於 2010-9-3 16:35:33 | 只看該作者
回復 145# rabbitmomo

不能再同意更多........~~~~
abcde 發表於 2010-9-3 16:41:30 | 只看該作者

回復 146# newpilot
非常同意啊 !!.....多些人玩便多些新玩意開發...不論是齊玩還是門車的...只要場地上取得平行便可....我反以覺得應該討論jv 這政府場應該常用來攪比賽 個個星期日都有..還是多些開放給公眾使用...
大型的賽事在政府場攪...視為體育運動非常好的...但是如果只是少數人(幾十人)的賽事...還少過平時使用量...那麼便會給人浪費的感覺....希望這場地的管理能取得平衡啦.......
abcde 發表於 2010-9-3 17:33:37 | 只看該作者
去開佐敦谷的師兄們...大家覺得一個月裏...比賽的日子應佔多少個星期日哩?...(通常都是星期日攪比賽的吧)
我覺得一個月一次比較合適.......希望多些討論....最後能給jv管理層意見便好....在這裡劃線然後給意見...總好過日日去到玩時才知無得玩(因人家比賽)的好呀!
li5115 發表於 2010-9-3 18:55:44 | 只看該作者

哈! 真係借天氣落台。

[轉載]

香港遙控電單車會
(改期)佐敦谷首航試車日
因天氣不穩現將更改日期再作測試,日期容後公佈
誠邀各界測試場地及其設施(TWSF會員優先),因是次名額有限,如欲報名,請與車會負責人聯絡,額滿即止。詳情如下︰

TWSF
誠邀各界測試場地及其設施(會員優先),因是次名額有限,如欲報名,請與車會負責人聯絡,額滿即止。詳情如下︰
rabbitmomo 發表於 2010-9-3 19:28:32 | 只看該作者
哈! 真係借天氣落台。

[轉載]

香港遙控電單車會
因天氣不穩現將更改日期再 ...
li5115 發表於 2010-9-3 18:55

既然佢都o向果邊公告左, 咁睇下清清會唔會返唻呢邊同大家講返聲啦 !
pskyng 發表於 2010-9-3 20:37:45 | 只看該作者
期待佢0既公佈.
麻甩佬 發表於 2010-9-3 20:56:11 | 只看該作者
既然佢都o向果邊公告左, 咁睇下清清會唔會返唻呢邊同大家講返聲啦 !
rabbitmomo 發表於 2010-9-3 19:28

叫個白痴走狗清清收皮啦
sniper 發表於 2010-9-3 21:15:24 | 只看該作者
去開佐敦谷的師兄們...大家覺得一個月裏...比賽的日子應佔多少個星期日哩?...(通常都是星期日攪比賽的吧)
...
abcde 發表於 2010-9-3 17:33

好老實,如果每月都有比賽封場,即係有20-25%的星期日要封場。
要攪比賽應以一年幾多次,起碼唔想比賽都有場玩下
車場唔同球場,唔可以話順利無場就落彩虹
攪比賽應以大球場為例子,唔好亞p又要攪,亞d又話要攪
到時rc 何以平民化呢
2818627 發表於 2010-9-3 21:30:52 | 只看該作者
叫個白痴走狗清清收皮啦
麻甩佬 發表於 2010-9-3 20:56

華仔又上身啦!!
michaelxl2000 發表於 2010-9-3 21:33:51 | 只看該作者
比賽,比賽,你地班友仔同d响星期日霸佔港九新界所有政府興建既公園霸足成日既外藉庸工有咩分別,一樣咁自私囉!個場你架?
peter7 發表於 2010-9-3 22:07:47 | 只看該作者
Race day is ok. But it has to open to all public so everyone can join. Not just for any club member only kind of things. Also must have different classes so even newbie can race with each others.
go2usie 發表於 2010-9-4 01:46:22 | 只看該作者
哈! 真係借天氣落台。

[轉載]

香港遙控電單車會
誠邀各界測試場地及其設施(TWSF會員優先),因是次名額有限,如欲報名,請與車會負責人聯絡,額滿即止。詳情如下︰

TWSF
誠邀各界測試場地及其設施(會員優先),因是次名額有限,如欲報名,請與車會負責人聯絡,額滿即止。詳情如下︰

li5115 發表於 2010-9-3 18:55

我相信 唔係就咁就當 無事發生下嘛 大佬?????

殺人唔死無罪釋放 ?????