RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: xrayonly
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷公園11月擬辦國際遙控模型車比賽

LeoChan 發表於 2010-9-11 00:03:30 | 只看該作者
所以話呢~~~~~
早前 單野 關鍵 根本吾係 有冇 book 場
根本係 你阻我 行使 使用場地權利 就 老虎都吾得
...
sunday 發表於 2010-9-8 23:04

rainbow 發表於 2010-9-11 00:06:08 | 只看該作者
Leochan
pskyng 發表於 2010-9-11 03:17:56 | 只看該作者

"關鍵 根本吾係 有冇 book 場
根本係 你阻我 行使 使用場地權利 就 老虎都吾得"

只要係合法佔用場地. 經康文署批准. 獲受權的"真正的" 場地使用權" 有誰能阻. 有誰能反對??? 有誰會阻.有誰會反對?
關鍵係發放"9月5日暫場開放左敦谷車場"的失實聲明. 若是"真正"暫停場地. 又何來那次失實事情??.
香港人都是講道理的. 把那rc會的錯失. 講成公眾使用者"橫不講理". 是否有點是非不分呢??.  

那RC會有提"費用全免", 不然, 相信康文署早就報警懷疑有人詐騙了.
之前的post不是已討論很多. 其實事情應告一段落. 不明為何又把要把那rc會的事情"美化".
sunday 發表於 2010-9-11 05:24:31 | 只看該作者
重申
我與"該會" 係冇豆零 華洋轇轕 的

成件事有冇場紙我吾關心 -
因為
事實 見人搞大小比賽多年
我 從來 從來 未想過, 搞手到底有冇 場紙 辦手俗 之類
只會唸 自己 玩 定吾玩

就報名 買呔
吾玩
就關人 - 斷吾會, 吾玩, 不過~ 去調查 一吓 賽事 賽會
甚至 參賽者 背景, 權責

即係, 以住 耀明會 ( 依個會我賴 d ) 搞o甘多年比賽
如果佢地從來冇 book 場, 我地玩家係吾會知的~
而且
事實冇人要知 - 請運~ 知泥做乜 ?

ok, 到我問 -
o甘典解, JV 開皮第一次搞, 就即刻比人踢竇
四出偵查 , 又 email 又電聯, 緊張過揾學校
典解 ??

典解以前 o甘多人 o甘多會 o甘多次 都冇人 踢 ??  
偏偏 JV 一搞, 即踢 ??

以上就是 事件引起我注意既地方

如果大家重有理性既
睇多幾次上文下理
要鬧就鬧第樣
就吾好再三姑六婆一味陰謀論
sunday 有咩咩著數要偏幫"該會"

總結
我知 你地係關注 該會有冇 場紙
而我
就係關注你地典解 關注該會有冇 場紙  ~~ o甘解~~~

再講
該日測試/ 比賽
sunday 從未想過參加
我身邊的人會告訴你
我是幾乎冇再玩車
我每星期都係去左
放飛機的
死未~
50270898 發表於 2010-9-11 08:17:48 | 只看該作者
你有閱讀障礙定吾識字!!!人地寫明費用全免..............
cpu 發表於 2010-9-10 23:50

對不起, 是我錯了!!!
我是看到會員優先, 參賽費用全免

另外, 我在回覆中陳述
"就算有車會搞公開賽
只要唔駛入會, 我都好讚成
車會可以會員免費, 非會員收報名費"
請問哪裡道出與上次事件有關呢?
究竟何謂閱讀障礙呢???
50270898 發表於 2010-9-11 08:33:43 | 只看該作者
sunday兄
一個簡單的問題
有兩個車會同時到JV搞活動
如果冇預約制度
會出現咩情況?
cpu 發表於 2010-9-11 09:50:36 | 只看該作者
對不起, 是我錯了!!!
我是看到會員優先, 參賽費用全免

另外, 我在回覆中陳述
"就算有車會搞公開賽
...
50270898 發表於 2010-9-11 08:17

人地攪公開賽,會員都要報名費,仲要幫手做野,你估乜都吾洗做?
50270898 發表於 2010-9-11 10:27:41 | 只看該作者
人地攪公開賽,會員都要報名費,仲要幫手做野,你估乜都吾洗做?
cpu 發表於 2010-9-11 09:50

cpu兄
我問了兩個問題可以回覆嗎?
另外, 我陳述了一個搞公開賽的做法
讓公眾搖控車場舉辦的比賽活動無論是否車會會員都可參與
與你所述"會員都要報名費,仲要幫手做野,你估乜都吾洗做?"
有何直接關係呢?
cpu 發表於 2010-9-11 11:09:30 | 只看該作者
何謂閱讀障礙<<~~~~指你只睇表面,人云亦云
哪裡道出與上次事件有關呢<<<~~~~~只系你對號入座,冇人話同上次事件有關,系你心存(抽水)
sunday 發表於 2010-9-11 15:13:11 | 只看該作者
sunday兄
一個簡單的問題
有兩個車會同時到JV搞活動
如果冇預約制度
會出現咩情況?
50270898 發表於 2010-9-11 08:33

你依個的而且確係簡單的問題 - 這不會成問題

在本地搞活動既人少
而且關係千絲萬縷 撞期一定 有計傾

兩個車會 爭場地係從未發生
可見將來亦吾見跡象要發生
相反
車迷 同 車會 爭場地
今個月已經在 JV 爆發
sunday 發表於 2010-9-11 15:43:07 | 只看該作者
"關鍵 根本吾係 有冇 book 場
根本係 你阻我 行使 使用場地權利 就 老虎都吾得"
只要係合法佔用場地. 經康文署批准. 獲受權的"真正的" 場地使用權" 有誰能阻. 有誰能反對??? 有誰會阻.有誰會反對?
關鍵係發放"9月5日暫場開放左敦谷車場"的失實聲明  ...
pskyng 發表於 2010-9-11 03:17

不錯正正係 [ 有誰會阻.有誰會反對? ]

冇場紙 , "失實聲明" 係后話
值得注意係
典解
揭發 冇場紙 , 有 "失實聲明"

之前
有人會阻.有人會反對 ?

如果
冇人要阻.冇人要反對

又典解
有人會 就該會有否 book 場
作出仔細查察 ?

典解 自一八四一年開埠已來
o甘多會搞過比賽
單單係 JV 搞
先 有人會阻.有人會反對 ?

重要係開皮未滿月
就 有人會阻.有人會反對 ?
206 發表於 2010-9-11 16:13:30 | 只看該作者
溝埋做瀨尿牛丸,啦笨
ckwah 發表於 2010-9-11 17:18:10 | 只看該作者
不錯正正係 [ 有誰會阻.有誰會反對? ]

冇場紙 , "失實聲明" 係后話
值得注意係
典解
揭發 ...
sunday 發表於 2010-9-11 15:43

成日典解典解 ....

因為今次發報虛假消息果位人兄綽號係"非州和尚" !

豉刁拔 ...
chowhungjai 發表於 2010-9-11 17:35:40 | 只看該作者
回復 72# sunday

you want to play, you follow the rule. you want to race, you follow the rule.
The point is if you have booked the track for racing, no body can challenge you.  It is a kind of reverse idea that asking why people go to investigate whether the track is booked or not. Don't do things reversely!!!
sunday 發表於 2010-9-11 18:29:45 | 只看該作者
"you have booked the track for racing, no body can challenge you"

yes, but, the question is , no matter booked or not , why challenge ??

if it dosen't a matter to you , you won't challenge .

why is the challenge only took place in JV ? not else where ??

i just wanna point out the "matter" behind the challenge, in JV .
206 發表於 2010-9-11 19:53:29 | 只看該作者
邊個話玩車喪志。學埋英文TIM呀
chowhungjai 發表於 2010-9-11 21:29:37 | 只看該作者
回復 76# sunday

Coz JV is a public area, everbody can use it.  Of course, they have the right to find out whether the track is booked or not!!!  I do think that public track is diiferent from the private track!!!!  what I think is if you want the thing going correctly, you do it in correct manner, don't do tricks!!!!
sunday 發表於 2010-9-11 21:35:48 | 只看該作者
its not about  "right" , im talking about "motive"
50270898 發表於 2010-9-11 23:05:10 | 只看該作者

我問什麼是閱讀障礙?
以你的理解"閱讀障礙=指你只睇表面, 人云亦云"???
哪你認為你除了閱讀障礙還有表達障礙嗎???想表達東西又不言明, 那是你的問題還是接收信息的人的問題呢???
而你就上次測試車場事件, 看到的內裡是什麼呢???
你認為人們所"云"是什麼呢???
你說話能具體一點嗎???
alvis425 發表於 2010-9-14 02:39:29 | 只看該作者

閱讀障礙

(DEVELOPMENTAL DYSLEXIA) 

這類孩子學習能力甚不平均.雖然某些科目是取得優良成績,但在認默方面表現奇差.而犯錯誤的地方與其他同學不同.他們默出來和串出來的字完全不似字,每抄一行字會愈抄愈走樣,抄到尾更是面目全非.被問及時,還看不出有任何不妥的地方.正當老師認真懷疑孩子是否智力有問題時,又發現他們在常識和分析能力上表現特出,家長們為了應付默書取得合格分數,經常督促這類孩子溫習至零晨時分.但結果還是不合格.

腦部有問題 關人云亦云咩事?