RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: rc.explorer
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Team Powers XPS EL Combo Set

hei_choro 發表於 2010-9-16 14:40:22 | 只看該作者

我部車已經upload左Mode 2設定3
但係就冇左後波

但說明書冇提到點set個後波.
有冇辦法將個電變set返default??

謝謝~
 樓主| rc.explorer 發表於 2010-9-16 17:23:49 | 只看該作者
我部車已經upload左Mode 2設定3
但係就冇左後波

但說明書冇提到點set個後波.
有冇辦法將個電變s ...
hei_choro 發表於 2010-9-16 14:40

你是用什麼搖控? 你試下把前進和後退的油門設定為最高值, 然後把電調的中位重新設定. 再把mode 4設定為4(增加後退力), 然後再試一下睇下有沒問題. 如還是有問題, 你可向你購買電調的模型鋪查詢一下.
windows3.11 發表於 2010-9-18 21:36:52 | 只看該作者
今日買咗,但又要出過去
 樓主| rc.explorer 發表於 2010-9-19 17:57:56 | 只看該作者
由於近日比較多客戶買了XPS EL/Sport 電調後比較多人查詢有關設定中位問題. 為了讓大家更易了解如何設定電調的中位和設定咭操作, 本公司已把一份簡化的中文說明書放到Team Powers網址, 可以到以下網址下載.

http://www.team-powers.com/manual/XPS_Sport_EL_UG_09192010_ch.pdf
Noir.KAZE 發表於 2010-9-19 17:59:49 | 只看該作者
今日買咗,但又要出過去
windows3.11 發表於 2010-9-18 21:36

直接焊埋佢吧啦........
windows3.11 發表於 2010-9-19 21:28:18 | 只看該作者
早D知唔使行多次.
比多36皮,今晚開工.
ryancmlam 發表於 2010-9-19 22:25:15 | 只看該作者
今日買咗,但又要出過去
windows3.11 發表於 2010-9-18 21:36

Are you going to connect a sensorless BL motor ?
miyavi69 發表於 2010-10-9 20:58:30 | 只看該作者
回復  rc.explorer

ching, 唔知可唔可以講解o下factory profile, factory stock mode 同 factory modif ...
1524 發表於 2010-9-14 21:49

我又係買左XPS-SPORT不過睇完說明都係唔明D PROFILE有咩分別,說明只係話有9個LV,咁即係點?
 樓主| rc.explorer 發表於 2010-10-9 23:38:46 | 只看該作者
可到以下網站下載設定咭中文說明:

http://www.team-powers.com/manual/XPS_Sport_EL-SettingCard_ch.pdf
miyavi69 發表於 2010-10-10 16:43:06 | 只看該作者
回復 29# rc.explorer

哦~即係SET番PUNCH果D野~咁我係買70A +8.5T,咁我SET STOCK定係MODIFY?
我仲有塊YEAHRACING 3S LIPO~可唔可以用?
 樓主| rc.explorer 發表於 2010-10-10 23:47:47 | 只看該作者
回復  rc.explorer

哦~即係SET番PUNCH果D野~咁我係買70A +8.5T,咁我SET STOCK定係MODIFY?
我仲有塊Y ...
miyavi69 發表於 2010-10-10 16:43

最高電壓只支持8.4V(lipo 2cell), 另外, 如你是70A+8.5T, 建議你先可保持馬達的進角為0度, 然後把mode 1 設定為4或5再作測試.