RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: maxchow
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV 有無得轉 track layout?

GARY^^ 發表於 2010-10-8 13:18:38 | 只看該作者
只不過係呻下政府橫掂都係使咁多錢..點解個場其他地方都咁好, 係果少少問題(唔夠平同角鐵)唔fix左佢姐....................
GARY^^ 發表於 2010-10-8 13:21:13 | 只看該作者
回復 40# Marco明

果個位唔上紅白博都足以令你cup車
 樓主| maxchow 發表於 2010-11-9 00:21:04 | 只看該作者
其實我唔明,洗左2億,點解條 track 唔可以搞到好似 TC 咁靈活多變?
chacha 發表於 2010-11-9 01:28:29 | 只看該作者
回復 43# maxchow

政府野,邊度會有彈性呀
goldenk001 發表於 2010-11-9 02:12:03 | 只看該作者
政府知要錢only..邊會諗到轉track好玩d..
可能only諗到..轉track?又要幾錢呀?
ZeroKwok 發表於 2010-11-10 01:15:56 | 只看該作者
ZeroKwok 發表於 2010-11-10 01:20:25 | 只看該作者
那時未開場前,有報道話,起場之前有資詢業內人士?!唔知係業內人士無提出轉TRACK的問題,定係業內人士說了,但政府當聽唔到呢?????
jefffff 發表於 2010-11-11 01:11:13 | 只看該作者
以一個這樣大的地方,政府計設得一般,浪費左D地方. 有好多Ching成日話有知深人士參與, 係有.......不過佢地唔係個場個建築師, 知深人士參與只是比意見建築師設計.  而家個場出左來, 好明顯個建築師都係當一個球場或泳池去設計. 只是中間係賽道而己,要小就小個建築設計師無去找多D資料起一個更好的RC場.
ZeroKwok 發表於 2010-11-11 01:16:33 | 只看該作者
以一個這樣大的地方,政府計設得一般,浪費左D地方. 有好多Ching成日話有知深人士參與, 係有.......不過佢地唔 ...
jefffff 發表於 2010-11-11 01:11

算啦! 政府做野係咁上下了! 做到個咁靚的場出來, 仲要係市區, 仲想點呀?! =_= 有就好好了! 如果會有改進?! 真的要感謝上帝!
jefffff 發表於 2010-11-11 01:20:22 | 只看該作者
算啦! 政府做野係咁上下了! 做到個咁靚的場出來, 仲要係市區, 仲想點呀?! =_= 有就好好了! 如果會有改進 ...
ZeroKwok 發表於 2010-11-11 01:16

叫政府起多一個室內場, 不過今次要等一百年
ZeroKwok 發表於 2010-11-11 01:25:25 | 只看該作者
叫政府起多一個室內場, 不過今次要等一百年
jefffff 發表於 2010-11-11 01:20

再叫政府起一個Buggy場,再等多一百年
jefffff 發表於 2010-11-11 01:39:00 | 只看該作者
叫政府開放Amb.....
soniccat 發表於 2010-11-11 17:36:50 | 只看該作者
業內人仕係一眾零件供應商,個場多燈柱、水龍頭箱都有,彎位紅白間邊好睇,但係好易另架車吸四,仲西斜添,所以我話設計人想我地撞多D車,買多D零件。
advox 發表於 2010-11-13 16:49:43 | 只看該作者
我覺得最正係直路頭個起位...有左佢好玩d..唔敢唔打醒十二分精神
我第一次去jv  ..第3個圈就係果度彈射左埋消防箱..即收工
 樓主| maxchow 發表於 2010-11-13 17:31:52 | 只看該作者
算啦! 政府做野係咁上下了! 做到個咁靚的場出來, 仲要係市區, 仲想點呀?! =_= 有就好好了! 如果會有改進 ...
ZeroKwok 發表於 2010-11-11 01:16

個場仲係地盤成地沙得個形果陣 D CHing 鬼鼠去影左 D 相,
已經話唔相信D燈柱會起係條 track 度,
仲話到時真正條track實係細D,D燈柱其實係出面,你當D人無腦 gar mei 咁話 .....
我地仲話:咁又係 ...

點知!!原來真係無X .....
頂!
sfdo 發表於 2011-1-13 20:45:34 | 只看該作者
我覺得最正係直路頭個起位...有左佢好玩d..唔敢唔打醒十二分精神
我第一次去jv  ..第3個圈就係果度彈射左 ...
advox 發表於 2010-11-13 16:49

呢個設計 OK。可以將快車同慢車分開。 (我玩得唔快,次次都係走內邊直路,走外邊多數被射)
其實角鐵前一早就有白線分開,一D都唔難察覺。

我覺得鏟埋紅白區 CUP 車,總好過直撞角鐵。 (CUP 車已經幫架車滅左好多力)。

都係O個句,拍撞就唔好開咁快。