RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10396|回復: 90
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一次玩車 JDV場 一談

zivtong 發表於 2010-10-25 22:34:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
以前都有玩過miniz,都玩過一些1:18buggy等
亦試過係球場玩下drift
星期日第一次去racing場玩車

stock m car XD
一上到去係我隔離就有個"靚"仔 大大聲講
咁慢既m車就未鬼係度玩啦!! (佢果刻應該未知我就係隔離既)
咁慢邊好玩架!!
好似有個人回佢話m車快極有限啦!!
佢話唔係wor我架好快架wor!!
就係依刻直路尾我就比人架快車shot中
轉向杯,油壓架,連支油壓都爛埋 XD

其實慢車冇罪 夠膽一齊白皮豬,stock car丫
一未淨係識快,慢車都避唔到, 又有幾高技術呀;P

重點係:
咁m車用咩無刷套裝好呀?因為我唔識甚麼t 甚麼t 我淨係識計gear ratio同kv值
唔想再用白皮豬比人shot多獲啦;P
RICHOME2 發表於 2010-10-25 22:43:22 | 只看該作者
CHING 個“靚"仔是不是一行兩人,如無記錯是不是其中一個著紅色衣服?
seven 發表於 2010-10-25 22:50:14 | 只看該作者
小朋友, 包容人地既能力好差
ftbingobingo 發表於 2010-10-25 22:51:34 | 只看該作者
truckman 發表於 2010-10-25 22:51:50 | 只看該作者
回復 1# zivtong

play black pig low
sunday 發表於 2010-10-25 22:53:40 | 只看該作者
你話我知邊個o甘沙塵
我同你教訓吓佢
RICHOME2 發表於 2010-10-25 22:58:22 | 只看該作者
小朋友, 包容人地既能力好差
seven 發表於 2010-10-25 22:50

唔少GAR LA。。。最少18樓上! 不過我咁好彩佢走時,我又聽到少年人說: ‘佢試下HI 到我,我一定出聲罵佢’ , 我又心林出來放車,又不是職業車手, 你咁驚人地HI 到你,點解唔將部車放在家中呢。。。。唉! 去JV 有ED人 有壓力!!!!!
RICHOME2 發表於 2010-10-25 23:00:45 | 只看該作者
樓主我的心聲: M車好難SET ,點SET 都好難快得去邊,都係咪攪佢! 玩下好LA,想快玩TOURING 先投資LA!
 樓主| zivtong 發表於 2010-10-25 23:06:48 | 只看該作者

我係買來hea下hea玩架炸…
我都鬼知原來一定要快架咩
繼續做移動路障
不過唔想再比人shot爛晒;P 噴得好辛苦架。靚靚既車睇佢動態,太快我睇唔到
包容下慢車啦
timothybo 發表於 2010-10-25 23:10:59 | 只看該作者
快有快玩慢有慢玩姐我有個FD都係落白豬落去玩WO - -
RICHOME2 發表於 2010-10-25 23:13:06 | 只看該作者
我係買來hea下hea玩架炸…
我都鬼知原來一定要快架咩
繼續做移動路障
不過唔想再比人shot爛晒 ...
zivtong 發表於 2010-10-25 23:06

CHING 其實又可包容慢車,只要你不是行快線,有車跟尾比佢過,同時唔好太快免反車就無問題GAR LA,快線你望一望D人點行你就知邊條線是快線!
christofer 發表於 2010-10-25 23:14:52 | 只看該作者
my advise is go to the indoor track B if you just want to appreciate your shell...  you are creating problem with the fast car.. how could the fast car drivers spot you when they focusing on driving their cars?
seven 發表於 2010-10-25 23:20:35 | 只看該作者
CHING 其實又可包容慢車,只要你不是行快線,有車跟尾比佢過,同時唔好太快免反車就無問題GAR LA,快線 ...
RICHOME2 發表於 2010-10-25 23:13

對, 其實最重要係睇住條大直路, 入彎片中, 飛埋牆, 兩個都好傷...

直路唔好扭黎扭去, 入彎沿外彎走, 高手多數都避到你
evojacky 發表於 2010-10-25 23:21:07 | 只看該作者
係o米個小朋友玩X-ray ka??   我估係o個個la......藍車ka ma???
你叫佢同勁人 玩一場 8分鍾,  勁人 用M 車 VM2  睇下邊個快???
又或者同 JDV 玩1:10 D人玩是但一個快過佢,叫佢以後吾好玩車!!!
RICHOME2 發表於 2010-10-25 23:24:11 | 只看該作者
其實快車都可以避開慢車,因為駕車不是以機械方式駕駛,即係未清楚前面情況下加速,就會易撞車,如果唔比機會人地慢慢增進技術,要去B TRACK 又好似唔公平,大家將就下,快個D人唔好下下比行油,留有一手MA!
seven 發表於 2010-10-25 23:24:45 | 只看該作者
my advise is go to the indoor track B if you just want to appreciate your shell...  you are creating ...
christofer 發表於 2010-10-25 23:14

兩睇, 只要人地唔係逆行, 玩得快車都應該學下避人, 一堆快都會成日有人炒到停左係度吧
lingryan 發表於 2010-10-25 23:29:08 | 只看該作者
以前都有玩過miniz,都玩過一些1:18buggy等
亦試過係球場玩下drift
星期日第一次去racing場玩車

stoc ...
zivtong 發表於 2010-10-25 22:34

我試過隔離有個細路仔指住場中唯一架mini cooper 大大聲講 : 咁慢既架老爺車 ~~ (車架係vm2...個刻hurt到呢...)
Noir.KAZE 發表於 2010-10-25 23:30:42 | 只看該作者
我試過隔離有個細路仔指住場中唯一架mini cooper 大大聲講 : 咁慢既架老爺車 ~~ (車架係vm2...個刻hurt ...
lingryan 發表於 2010-10-25 23:29

d細路好搞笑.....
部車大部又有燈佢地就唔會出聲.....
仲望住你玩......
evojacky 發表於 2010-10-25 23:31:28 | 只看該作者
回復 17# lingryan

Hahahaha.....算la!!! haahahaaa 玩下算la...玩具 ja am hahaha  我都係Vm2 hahaha
lingryan 發表於 2010-10-25 23:34:25 | 只看該作者
跟住見到我飲緊Cup four時個細路仲話~佢終於反啦~~~