RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Evo5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] 3Racing Sakura S ZERO 玩家專區

tofai 發表於 2010-12-12 22:33:58 | 只看該作者
回復 803# IBM

用邊隻or邊種魔打齒會靜d??因為唔知買邊隻...同埋唔識分
IBM 發表於 2010-12-12 22:47:53 | 只看該作者
原裝係 48 pitch  80T, 一般人認為 64 pitch 會靜 d, 因為齒較密較細

但因為要把六角批穿過大齒來調較摩打螺絲, 所以轉用其他牌子的範圍有限

我見過 speedmind 也是有個孔在大齒中間的

如果用 kawada 就要自己開個孔來穿六角批了, 所以暫時還是用番原裝較方便

到新的直立式摩打座出左再算
GARY^^ 發表於 2010-12-13 00:38:15 | 只看該作者
唉今日不斷畀電子野同甩尾問題困擾住....
CIVICMAN 發表於 2010-12-13 22:10:06 | 只看該作者
牙差漏油怎解救
kkchung 發表於 2010-12-13 23:02:18 | 只看該作者

先拿掉皮帶看看是否真的不順。再看看是否啤呤沒放好還是大齒接合器沒收好螺絲。
kkchung 發表於 2010-12-13 23:05:42 | 只看該作者
牙差漏油怎解救
CIVICMAN 發表於 2010-12-13 22:10

不知是那位置漏油呢?
CIVICMAN 發表於 2010-12-13 23:27:30 | 只看該作者
羅絲沒有修好緊只是緊没有變形,防漏油膠片以在傘齒下很靚仔...........但漏油
CIVICMAN 發表於 2010-12-13 23:27:54 | 只看該作者
不知是那位置漏油呢?
kkchung 發表於 2010-12-13 23:05

羅絲沒有修好緊只是緊没有變形,防漏油膠片以在傘齒下很靚仔...........但漏油
一個牙差没有漏油好靚仔...一個牙差漏油一樣的砌法....好小心砌但接口位和羅絲位漏油
 樓主| Evo5 發表於 2010-12-14 00:01:59 | 只看該作者

離架Zero S.....真係另人睇到人性最真的一面........
離度有好多師兄都會覺得一定要買凱旋門呀貝沙灣住.......好似睇唔起住共屋呀居屋果D人
如果居屋有泳池.....D人一定會話...果D泳池水好污糟邋遢.....會生野.....果種心態好似唔抵得人地D平屋有這福利一樣. 又有D人會覺得比咗civic價錢一定1應份要有拉利的質數....唔應該因為civic平就要對佢冇要求. civic4個盤要有8個盤的engine聲...
我諗大部份玩這車的師兄都唔會話好梅....有D什至己有貴車在手...玩這車純因買下新野玩,試新野....自已成班fd柴嘩嘩一齊玩下同款車....
最後要講下本人絕對唔係這個品牌的FAN屎....更加一開post時我地都插到佢暈....不過比較善意. 起碼唔會重覆插.....以家D人D價值觀唔知點解攪成咁
GARY^^ 發表於 2010-12-14 00:17:43 | 只看該作者
咪係, 玩呢架去JV好過玩貴車, 炒左唔肉痛之餘仲有返咁上下戰鬥力, 多人玩柴娃娃一齊皮, 低成本消閒娛樂首選
Brian086 發表於 2010-12-14 00:26:15 | 只看該作者
贊同贊同,
部份膠件螺絲位唔準係事實, 有人話D螺絲上左後過兩日發覺件膠開始裂....
我覺得係個人問題...手工問題...
我自己架車依家基本上fit哂位
IBM 發表於 2010-12-14 00:52:25 | 只看該作者
有金屬差速齒賣了, 以後就唔怕咁易掃牙差, 仲唔駛 $80 蚊包, 真係認真

樓主| Evo5 發表於 2010-12-14 00:57:25 | 只看該作者
有金屬差速齒賣了, 以後就唔怕咁易掃牙差, 仲唔駛 $80 蚊包, 真係認真好環景
IBM 發表於 2010-12-14 12:52 AM

Shirt.......I pay more tim......
The guy said wont be 番貨in a short period.
Anyway ching how to install the 64P spur gear to the adaptor ??
the holes doesnt match ?
車仔同學會 發表於 2010-12-14 06:31:41 | 只看該作者
有金屬差速齒賣了, 以後就唔怕咁易掃牙差, 仲唔駛 $80 蚊包, 真係認真好環景
IBM 發表於 2010-12-14 00:52

請問喱套係3racing or XRAY出架?
IBM 發表於 2010-12-14 07:32:27 | 只看該作者
回復 817# 車仔同學會

幾十蚊點會係 Xray, 不過 d 齒係比油車用的, 應該會好襟

原裝膠果d 大約 50-60 排電左右便開始有事
chacha 發表於 2010-12-14 09:24:58 | 只看該作者
回復  車仔同學會

幾十蚊點會係 Xray, 不過 d 齒係比油車用的, 應該會好襟

原裝膠果d 大約 50-60 ...
IBM 發表於 14/12/2010 07:32

原裝膠齒會係耐用??
sunday 發表於 2010-12-14 10:36:32 | 只看該作者
離架Zero S.....真係另人睇到人性最真的一面........
離度有好多師兄都會覺得一定要買凱旋門呀貝沙灣住... ...
Evo5 發表於 2010-12-14 00:01

讓討論繼續
像你說的 - 居屋有泳池.....D人一定會話果D泳池水好污糟邋遢...
事實上, 此刻 "居屋D泳池水 真係邋遢 "
不是o馬? 這款車公認是充滿瑕疵,但其低廉的價格基礎上,
每個人都是 - 插 - 住 - 玩 -

這個 社會綜合集體抗奮 係我無法抗拒 值得探討 的議題
另外
批評者
不一定要買凱旋門住貝沙灣的
這是什麼樣自卑的思想?

我相信 D 人以往唔係這個品牌的FAN屎, 但事實上,
我從來沒見過群組這樣集體抗奮支持單一部車到達這個程度;

"個個走曬去買SAKURA S ZERO, 廣華街D鋪頭遲下
會唔會全部賣SAKURA S ZERO? TT01 垃圾車仲有無人買?"

會員 Lotus 甚至修改他的話題
由 "插 Sakura S ZERO 專 區" 修正為 "純 插 Sakura S ZERO 專 區"
這是從來沒有見過的修正
它證明 - 插 - 住 - 玩 -

低廉的價格擊敗真相
在這樣的社會是不可避免的
sunday 發表於 2010-12-14 10:44:48 | 只看該作者
道歉,因為
"插 Sakura S ZERO 專 區" & "純 插 Sakura S ZERO 專 區"
都不歡迎自由發言
我索性在這裡找死好鳥
Brian086 發表於 2010-12-14 11:31:35 | 只看該作者
回復 821# sunday

唔係丫, 【【 插 Sakura S ZERO 專 區 變 無 聊 吹 水 區 】】歡迎你~
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=198299
orange 發表於 2010-12-14 11:40:29 | 只看該作者
回復 822# Brian086

歡迎吹水,抽水亦可。