RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2429|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日裝完TB01, 發現 ..

vrally582 發表於 2006-8-13 08:22:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日裝完TB01, 發現原來前後狗骨有水平向內頃斜情況, Menu又无睇吾出, 咁係咪正常?

如圇 :

O          O
              /            \
             -----------------
    Front  -----------------  Rear
              \            /
AMAT 發表於 2006-8-13 14:41:05 | 只看該作者
嗯.....唔記得TB01係點....應理論上應該係正常.....
最重要係上下郁果時冇頂住O既問題.
tsun3428 發表於 2006-8-13 21:37:04 | 只看該作者
原帖由 vrally582 於 2006-8-13 08:22 發表
今日裝完TB01, 發現原來前後狗骨有水平向內頃斜情況, Menu又睇吾出, 咁係咪正常?

如圇 :

/            \
             -----------------
    Fro ...

我個部又唔覺有呢個問題喎
txzmxn 發表於 2006-8-13 23:13:08 | 只看該作者
如果輪距係同spec一樣是257mm就應該無錯
如果唔啱就是砌錯啦(有啲費話).
AMAT 發表於 2006-8-13 23:15:18 | 只看該作者
應該冇錯.....
CIVIC 發表於 2006-8-13 23:28:23 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-13 23:15 發表
應該冇錯.....

想問一問TB01塊二樓板係咪同TB02共用架?
AMAT 發表於 2006-8-13 23:30:57 | 只看該作者
原帖由 CIVIC 於 2006-8-13 23:28 發表

NO.

TB01呢SET炭纖板組件係成SET買返嚟改.....只係TB01用到,其他車全部都用唔到.
茶犬 發表於 2006-8-13 23:31:28 | 只看該作者
原帖由 CIVIC 於 2006-8-13 23:28 發表

吾係 !
 樓主| vrally582 發表於 2006-8-14 11:03:59 | 只看該作者
Thx 好彩, 睇落似乎无錯. ,但何解星星整斜 TB01狗骨, 0甘 會无0甘好轉. TT01 係直0既

我曾裝错过TT01个ARM ,狗骨係會斜
tsun3428 發表於 2006-8-14 11:59:47 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-13 23:30 發表

NO.

TB01呢SET炭纖板組件係成SET買返改.....只係TB01用到,其他車全部都用唔到.

而家邊到仲有得得賣TB01呢SET炭纖板組件,大約幾錢呀??
AMAT 發表於 2006-8-14 14:19:05 | 只看該作者
原帖由 tsun3428 於 2006-8-14 11:59 發表

而家邊到仲有得得賣TB01呢SET炭纖板組件,大約幾錢呀??

嘩.....都真係好難有囉.....哈.....試下問下偉高啦......

SET O野我當年買都成三百幾蚊呀....淨底板,二樓板同壓電板......冇喇....
你仲要換埋個金屬摩打座,同埋金屬轉向添........非常貴!哈!

但係換晒都幾好跑O架,至少唔會話掃傘齒先......但個炭纖板車頭部份好易爆.
tsun3428 發表於 2006-8-14 16:34:05 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-14 14:19 發表

嘩.....都真係好難有囉.....哈.....試下問下偉高啦......

SET O野我當年買都成三百幾蚊呀....淨底板,二樓板同壓電板......冇喇....
你仲要換埋個金屬摩打座,同埋金屬轉向添........非常貴!哈!

但係換晒 ...

唔該哂,遲d去偉高問下先
wakaka 發表於 2006-9-15 11:37:24 | 只看該作者
请问TB01个转向杯beraing咩尺寸啊?