RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ericsky
打印 上一主題 下一主題
收起左側

巴士要的東西

樓主| ericsky 發表於 2010-12-12 20:16:53 | 只看該作者
回復 17# superchucu
巴士細轆 的直徑多少?闊多少?以1/14 計,還有名字令?
chukamchunhkac 發表於 2010-12-12 20:54:47 | 只看該作者
1.轆既款式(九記雞車同九記BL4-20呢兩種最為百搭)
2.薄(3ASV ,AVBE果類車用)
3.座位(如可以$600-800全車,就比較容易接受)

謝謝師兄
dg8380 發表於 2010-12-12 21:41:23 | 只看該作者
1.巴士電鐘制
2.坐位支架(2座位/3座位)
3.光管罩
 樓主| ericsky 發表於 2010-12-12 22:15:56 | 只看該作者
回復 22# chukamchunhkac

1.轆既款式(九記雞車同九記BL4-20呢兩種最為百搭)
我不太認識車型號,最廣泛共用最為經濟,金屬車令需有直徑提供,相片,才可成事,單講車型我未能答到嘴。

2.薄(3ASV ,AVBE果類車用)
車我未試過畫,甚至聯絡廠商,但可一試。

3.座位(如可以$600-800全車,就比較容易接受)
這樣要看新款或舊款的,後者有鐵架扶手會比前的新款座位仔細。無論點座位可畫圖後車出來做種再覆膜。
 樓主| ericsky 發表於 2010-12-12 22:21:09 | 只看該作者
回復 23# dg8380

1.巴士電鐘制
好細粒在扶手的嗎?post 張相睇睇。

2.坐位支架(2座位/3座位)
要提供真實尺寸,( 唔好估 )

3.光管罩
冇問題,雞車用的舊款嗎?還有尺寸嗎?
nuser 發表於 2010-12-12 22:45:59 | 只看該作者
燈罩指揮燈罩標板呔盤腳踏防滑板
dg8380 發表於 2010-12-12 22:57:17 | 只看該作者

我開工上車量度比你,或者可以問朋友借部1:1熱狗巴士比你研究一下。
 樓主| ericsky 發表於 2010-12-13 00:01:33 | 只看該作者
回復 27# dg8380

度數和真實相片比模型好。