RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解仲未有人砌架AVANTE O既?

gibson 發表於 2011-2-1 21:42:21 | 只看該作者
hkwcc00 發表於 2011-2-1 22:13:50 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

比我就唔捨得砌,星星以前d包裝真係正到就咁擺係度睇都咁有美感
andygoody 發表於 2011-2-1 22:46:15 | 只看該作者
比我就唔捨得砌,星星以前d包裝真係正到就咁擺係度睇都咁有美感
hkwcc00 發表於 2011-2-1 22:13

引死人.............
wiggles 發表於 2011-2-1 23:12:51 | 只看該作者
very very cheng!
longman0072 發表於 2011-2-1 23:21:01 | 只看該作者
以下有各位師兄想睇到既野!!!

http://www.rcracer.com/off-road- ... -tamiya-avante-2011
js 發表於 2011-2-1 23:57:51 | 只看該作者
呢架車真係越睇越靚,透明殼仲好,可以睇埋入面結構。
不過 $2700 真係有點貴,仲猶疑緊買唔買好。
Bluemoon 發表於 2011-2-1 23:58:55 | 只看該作者
呢架車, 買咗返黎一定係 XX 的決擇啦!   (砌好唔砌好呢?)  
唉................   我都將會係咁啦!!  =.=""
js 發表於 2011-2-2 00:01:45 | 只看該作者
呢架車, 買咗返黎一定係 XX 的決擇啦!   (砌好唔砌好呢?)  
唉................   我都將會係 ...
Bluemoon 發表於 2011-2-1 23:58

我都係咁話,之前架sand scorcher, 依家都係NIB.
Bluemoon 發表於 2011-2-2 00:23:04 | 只看該作者
仲有買完呢架車, 仲要去搵返個 540 VZ 摩打先至完美!!  不過........... 唔知仲有無基會搵到呢?   >_<~~
 樓主| AMAT 發表於 2011-2-2 01:48:40 | 只看該作者
呢架車,本來我有諗過買兩架.....一架砌,一架儲.....

但.....搞到宜家先嚟....買完1比1無耐,又整完車,仲要到新年又要駛一筆....

即時作罷......

不過,我仲有一架平價版VANQUISH係手.....車架其實同AVANTE相類似......
所以都唔駛話一定要砌O既.....哈!
 樓主| AMAT 發表於 2011-2-2 01:49:31 | 只看該作者
不過架架吾砌,呢架一定要砌,如果吾係睇吾到呢架車係幾靚.
aattaa 發表於 2011-2-1 21:32

係好靚.......但我一諗到砌完睇一排都係要收返埋,又唔可能長期DISPLAY......
不如唔砌......
 樓主| AMAT 發表於 2011-2-2 01:51:24 | 只看該作者
hkwcc00 發表於 2011-2-1 22:13

以前要精美,因為佢出口銷售唔多.....

但係宜家出口量大,運輸成本又高......梗係要慳得就慳,將個PACKAGE縮細啦.......
呢架AVANTE個盒大到無倫.....當中運輸成本不知幾高.....一個紙箱先得兩部....勁唔化算.....
JohnnyC 發表於 2011-2-2 01:54:15 | 只看該作者
回復 32# AMAT

I saw 'Wai X' shown a finished display....so poison!
 樓主| AMAT 發表於 2011-2-2 02:00:00 | 只看該作者
回復  AMAT

I saw 'Wai X' shown a finished display....so poison!
JohnnyC 發表於 2011-2-2 01:54

係要果一代O既人先明白......

宜家新一代果O的唔會明白點解我地會咁鍾意.....咪又係車一架.......

細細個睇住O的模型鋪櫥窗.....我就灣仔興記......或者柴灣永利地庫.....
睇O的同學仔玩......自己果O的口水呢....就流呀流.....

所以先咁想擁有......
hihizaza 發表於 2011-2-2 02:21:17 | 只看該作者
回復 34# AMAT

你又係柴灣地庫買嘢架!!!
minimini 發表於 2011-2-2 03:44:58 | 只看該作者
回復  AMAT

hihizaza 發表於 2011-2-2 02:21

me too.........

我記得嗰陣柴灣地庫有兩間 R/C shops.........一間係 "建威模型"..........另一間係 "阿聶" 開嘅 (好似叫 "新世紀模型")...........
tiger1 發表於 2011-2-2 05:42:58 | 只看該作者
I did not know there was a secret 'gay day' called '柴灣地庫'...
hihizaza 發表於 2011-2-2 08:18:49 | 只看該作者
回復 36# minimini

新世紀好快執左喇!我lazier zx都係果度買二手咋!
malosun 發表於 2011-2-2 09:38:03 | 只看該作者
雞肋既係,砌要破壞左個靚packing,砌完個盒又鬼死咁大,掉左去又唔係,收埋又side位,仲要搵位放埋架完成品,所以好煩吓。

我覺得如果砌,要噴埋藍色至夠經典。
 樓主| AMAT 發表於 2011-2-2 11:17:03 | 只看該作者
回復  AMAT

hihizaza 發表於 2011-2-2 02:21

讀中學時食完飯會去果頭行......