RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: hellboy
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103GT setting & parts 问题

樓主| hellboy 發表於 2006-9-11 12:21:09 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-9-11 11:53 發表

唔係呀 ! 我聽有個爛左原裝膠motor座既師兄講(邊個就唔好講啦) , 佢話 3 racing 收實 motor 個邊好似好薄弱 , 一撞就爛啦 , 所以我都諗緊用返原裝個件膠 motor 座 !

同意!3 RACING 个 MOTOR 座偷得太空,我觉得吾够硬度,就连 MOTOR 我都有惊承托吾起。
dandan 發表於 2006-9-11 16:49:35 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-9-11 11:53 發表

唔係呀 ! 我聽有個爛左原裝膠motor座既師兄講(邊個就唔好講啦) , 佢話 3 racing 收實 motor 個邊好似好薄弱 , 一撞就爛啦 , 所以我都諗緊用返原裝個件膠 motor 座 !

咁原裝tamiya果個會唔會好d呀 ?
fyk 發表於 2006-9-11 17:06:11 | 只看該作者
原帖由 hellboy 於 2006-9-11 11:30 AM 發表

Good point! 量力而为!
我仲买到星星o既motor heat sink!

I also used Tamiya Aluminium Motor Mount and oil shock to upgrade my F103GT.   The performance are good.
Additionally, I would suggest to use Tamiya option servo saver.
courel500 發表於 2006-9-11 17:15:37 | 只看該作者
原帖由 dandan 於 2006-9-11 16:49 發表

咁原裝tamiya果個會唔會好d呀 ?

咁唔知啦 , 因為我無用過 , 但有一樣野可以肯定 , 就係我之前用 3racing 鈦軸 , 兩野之後就曲左 , 但曲之餘都無話間接整爛個 motor 座 , 所以暫時都叫 ok !
mark999hk 發表於 2006-9-12 14:08:27 | 只看該作者
原帖由 gary 於 2006-9-10 10:56 AM 發表

換左呢D咪唔駛煩啦~~

I want to ask that this parts is come fm which factory ka?  How it should be how much lei?  Thank you
愛人愚己 發表於 2006-9-12 19:04:40 | 只看該作者
原帖由 kenny_Chui 於 2006-9-10 22:55 發表
請問師兄 f-103gt 是否小左d Parts ( 我買左 f-103GT 少左 B Parts No,2 & No,6 & 頭海棉 )

請問你係咪買左跟"紅黑GT殼"的F103GT?

登錄/註冊後可看大圖

如果係ge話, 我今日問過啦,

如果你裝左頭海綿等配件, 原裝跟車的"紅黑GT殼"係套唔入的 (可以自已試試評估下)

所以"紅黑GT殼 F103GT" package裡, 係唔包括車頭海綿及某些配件

想玩普通房車殼, 要令外買B Parts (當然, 你可以唔裝)

果然好識賺錢......
dandan 發表於 2006-9-12 23:18:35 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-9-11 17:15 發表

咁唔知啦 , 因為我無用過 , 但有一樣野可以肯定 , 就係我之前用 3racing 鈦軸 , 兩野之後就曲左 , 但曲之餘都無話間接整爛個 motor 座 , 所以暫時都叫 ok !

我都賣左條鈦軸,因之前條軸比粒基米蝕死左 !!!
0物鈦果條唔系堅硬過原裝果條架咩 ?!!:Q:Q
courel500 發表於 2006-9-12 23:23:36 | 只看該作者
原帖由 dandan 於 2006-9-12 23:18 發表

我都賣左條鈦軸,因之前條軸比粒基米蝕死左 !!!
0物鈦果條唔系堅硬過原裝果條架咩 ?!!:Q:Q

你是否買左 3 racing 個條 , 如果係 , 因為本身物料無乜問題 , 最主要係佢偷輕位太狼啦 !
dandan 發表於 2006-9-12 23:31:13 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-9-12 23:23 發表

你是否買左 3 racing 個條 , 如果係 , 因為本身物料無乜問題 , 最主要係佢偷輕位太狼啦 !

yes !
唉 ! 原裝tamiya又唔出依支軸 !
:'(
courel500 發表於 2006-9-12 23:34:41 | 只看該作者
原帖由 dandan 於 2006-9-12 23:31 發表

yes !
唉 ! 原裝tamiya又唔出依支軸 !
:'(

無呀 ! 除非 3 racing 佢出過第二款 , 如果唔係為有用返原裝個條 , 要輕 D 為有換其他野先咋 !
 樓主| hellboy 發表於 2006-9-12 23:39:21 | 只看該作者
原帖由 mark999hk 於 2006-9-12 14:08 發表

I want to ask that this parts is come fm which factory ka?  How it should be how much lei?  Thank you

These are 3 racing product. The price are 80- & 90-.
mark999hk 發表於 2006-9-12 23:46:44 | 只看該作者
原帖由 hellboy 於 2006-9-12 11:39 PM 發表

These are 3 racing product. The price are 80- & 90-.

thank you very much