RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: terrykan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

"M 車 同 盟”

gavl 發表於 2012-1-14 18:20:43 | 只看該作者
kahungboy 發表於 2012-1-14 18:22:51 | 只看該作者
用有紋膠軚還可以

尋晚轉灣時"吱吱聲"都唔太甩
JasonLeung 發表於 2012-1-14 18:42:04 | 只看該作者
joengai625 發表於 2012-1-14 18:04
HEHE咁都記得,我都係搭單玩咋,車主係女的

一扭少少就自己打圈..我都玩到灰晒

我同另外個師兄見到你架紫色櫻花車,記得係依個POST之前有人貼過出黎
但係唔記得左係邊個人
 樓主| terrykan 發表於 2012-1-14 19:00:56 | 只看該作者
joengai625 發表於 2012-1-14 18:04
HEHE咁都記得,我都係搭單玩咋,車主係女的

一扭少少就自己打圈..我都玩到灰晒

我記得你!我哋係JV B場一齊玩過!
JasonLeung 發表於 2012-1-14 19:14:38 | 只看該作者
joengai625 發表於 2012-1-14 15:32
尋晚好正,好難得有咁多M車,請問師兄們用咩胎玩,我部M-03跣到飛起....

http://www.rcmart.com/rc-mini-sl ... -33deg-p-31169.html
SWEEP呔,一套140左右
http://www.rcmart.com/rc-mchassi ... .html?cPath=35_1086
YEAH RACING有紋呔,一套70蚊左右,我之前用過都唔會跣,不過試過撞埋駁個鈴即刻爛左,轆都飛埋出黎
http://www.rcmart.com/rc-mini-rubber-tires-tamiya-50684-mchassis-mgrip-radial-p-8383.html
我依家用雙星呔,鈴,膽,呔都要分開買要自己痴,4個轆加埋成180,不過貪佢要分開買個鈴可以自己揀款

KENNY110 發表於 2012-1-14 19:56:08 | 只看該作者
Sweep  Kws$120得!丫盧絲媽個網價上到去係有電視撋唔洗$140
joengai625 發表於 2012-1-14 22:26:51 | 只看該作者
我都打算係果度訂,local pick up不嬲都有折
pskyng 發表於 2012-1-16 16:13:35 | 只看該作者
請問師兄, 用在 WC track , 覺得邊隻呔花會"咬"0的.? 參考下.
A
s.y.kwok 發表於 2012-1-16 16:23:26 | 只看該作者
pskyng 發表於 2012-1-16 16:13
請問師兄, 用在 WC track , 覺得邊隻呔花會"咬"0的.? 參考下.
A

sweep在橋底好跑
ryonan 發表於 2012-1-16 16:28:32 | 只看該作者
Sweep what "Degree" ar?
Thanks
gos 發表於 2012-1-16 18:14:46 | 只看該作者
hi all M car drivers, will u join this M's party at WC on this friday evening?? i hope there will be 10 or more M cars at the track. funny. any motors are welcome.  mine's is white pig.
JasonLeung 發表於 2012-1-16 18:42:24 | 只看該作者
sweep M車呔食粥有無得賣?
今日去左RCMART買野,但係唔記得左買埋SWEEP呔
JasonLeung 發表於 2012-1-16 18:43:53 | 只看該作者
gos 發表於 2012-1-16 18:14
hi all M car drivers, will u join this M's party at WC on this friday evening?? i hope there will be ...

有人去既話我都去~
今星期五返夜班,玩完返工岩岩好
jypepe 發表於 2012-1-17 01:18:00 | 只看該作者
回復 pskyng 的帖子

如果唔係玩水玩沙.....呔紋影響應該唔大
膠質 OR 工作溫度 比較重要

如果你要我而家揀, 望落A O既接觸面大D, 理論上咬D

嘻, 實際都要落地先知......好似D BUGGY呔都係好難靠呔紋估佢咬唔咬
timso 發表於 2012-1-17 08:29:55 | 只看該作者
pskyng 發表於 2012-1-16 16:13
A

兩隻我都試過~~ 橋底黎講,B個隻會咬地D
timso 發表於 2012-1-17 11:12:40 | 只看該作者
我都要準備買多一set了,ching 現在賣緊幾錢?
pskyng 發表於 2012-1-17 11:39:49 | 只看該作者
回復 timso 的帖子

未買過. 都係看之前師兄條 link .我諗6,7十卦.
timso 發表於 2012-1-17 11:54:17 | 只看該作者

ching 係咪用緊黑豬?
pskyng 發表於 2012-1-17 14:27:27 | 只看該作者
回復 timso 的帖子

之前幾次用23T , 上次在wc 試用白豬車速都ok, 反而係打白鴿轉好困擾.., 下次唔用錦呔改返用膠呔試試. 同埋唔知係咪個牙差太松. ..不過試左呔先..
timso 發表於 2012-1-17 14:47:57 | 只看該作者

橋底玩1/10Touring用綿呔就唔會白鴿轉,但係M車多數都會,可能係車身重量關係,但用綿呔靈活性真係明顯地優勝好多,易入灣,跟手轉用膠呔,即刻咬晒地~~