RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: alvis425
打印 上一主題 下一主題
收起左側

葵芳橋底車友會之貴神(強戰)回歸

thomas1112hk 發表於 2011-5-9 00:15:07 | 只看該作者
回復 haga_10 的帖子

Ching 想問問地址係咪皇雀會籃球場對面馬路有間廟個度?
singlau714 發表於 2011-5-9 00:57:36 | 只看該作者
回復 thomas1112hk 的帖子

貴神廟  
熊貓 發表於 2011-5-9 03:38:53 | 只看該作者
……貴神又再回龜?乜唔係龜再咩?
再再下次咪再三回龜?!
thomas1112hk 發表於 2011-5-9 07:47:35 | 只看該作者
回復 singlau714 的帖子

Thx Ching 但上網完全搵唔到地圖都無,俾個地址黎啦thx
ives123 發表於 2011-5-9 09:34:21 | 只看該作者
回復 thomas1112hk 的帖子

佢地玩車玩到傻晒,無貴神廟架
你search葵順街遊樂場,就知位置
RC-EVO 發表於 2011-5-9 20:16:11 | 只看該作者
thomas1112hk 發表於 2011-5-9 22:56:36 | 只看該作者
回復 ives123 的帖子

Thx Ching 終於搵到啦,原來係工業區入面
thomas1112hk 發表於 2011-5-9 23:16:35 | 只看該作者
回復 RC-EVO 的帖子

我都估唔到真係吹水架,我又未黎過
thomas1112hk 發表於 2011-5-9 23:32:51 | 只看該作者
盤古初開 天昏地暗 眾車之神小貴子 創橋底 補車呔
令一眾信徙為之瘋狂 令橋底處於全盛時期(貴神之冶)
公元二零一零年 橋底之神小貴子離信徒而去
令橋底處於荒涼之地  現今貴神回歸第二戰

請各位迅速報到 連清煙三枝 進行膜拜
時間:5月10號下午二時恭侯 3時入席
地點:kf橋底貴神廟 小貴子像前等

1.華哥                                        Sakura 0 3/4   2.4
2.奇哥                                        HPI   2.4
3.阿宗                                            Sakura 0 3/4  2.4
4. Ken                                         Sakura   2.4
5. Ming                                       ro-D    2.39
6.Roy                                         yokomo sd  2.41 <--新人多多指教
7. 傑仔                                         Sakura S   2.4 超新手,射住呀ching
ives123 發表於 2011-5-10 09:49:48 | 只看該作者

1.華哥                                        Sakura 0 3/4   2.4
2.奇哥                                        HPI   2.4
3.阿宗                                            Sakura 0 3/4  2.4
4. Ken                                         Sakura   2.4
5. Ming                                       ro-D    2.39
6.Roy                                         yokomo sd  2.41 <--新人多多指教
7. 傑仔                                         Sakura S   2.4 超新手,射住呀ching
8.季仔                                         殺古拉呀西  2.4
9.大熊               T3 2012(超豪散砌,全球首次暴光,唔好話係我爆料)
熊貓 發表於 2011-5-11 04:35:58 | 只看該作者

8.季仔                                         殺古拉呀西  2.4
9.大熊               T3 2012(超豪散砌,全球首次暴光,唔好話係我爆料) ←都唔知你乜春!?

不過,我的確想砌部,但係 唔係2012,係2036,到時可能 xray 可能出到 T33..

mos-leung 發表於 2011-5-16 21:27:00 | 只看該作者

this one?
what tire should be used ? rubber or foam

樓主| alvis425 發表於 2011-5-16 22:27:21 | 只看該作者
mos-leung 發表於 2011-5-16 21:27

this one?

唔係呢個 係隔離果個
ives123 發表於 2011-5-16 22:57:09 | 只看該作者
熊貓 發表於 2011-5-17 01:20:43 | 只看該作者
ives123 發表於 2011-5-16 22:57
橋底第一代戰車
http://www.youtube.com/watch?v=rXKq6CSYQII

點解d車咁快嘅....?嘿嘿嘿......
mos-leung 發表於 2011-5-17 12:47:24 | 只看該作者
alvis425 發表於 2011-5-16 22:27
唔係呢個 係隔離果個

Oic !!!
how many turns of motor did you play ? 17.5T or 10T
foam tire or rubber tire used ?
ives123 發表於 2011-5-17 13:40:11 | 只看該作者
話明第一代,一定有好多進步空間。
估唔到無玩一陣,班友已經由白豬進化到無刷,
洗唔洗咁重口味感呀,
由我知到穚底有人玩番,再知到我最近無咁忙可以間中玩下,
再知到我趕得切砌部二手車,你知唔知我呢個月係幾咁期待,
點知最後換黎只係兩秒既直路,兩秒,係呀兩秒
夠我睇佢直路加速定係收油入彎呀,
之後入番s彎,我心愛既搖控車撞爆左個頭,係成個頭爆開個隻、、、、、、、
Noir.KAZE 發表於 2011-5-17 14:09:44 | 只看該作者
ives123 發表於 2011-5-17 13:40
話明第一代,一定有好多進步空間。
估唔到無玩一陣,班友已經由白豬進化到無刷,
洗唔洗咁重口味感呀,

咁你都改到,好野XD
singlau714 發表於 2011-5-17 14:46:34 | 只看該作者
回復 ives123 的帖子

從一開始玩車, 知道我可以跟隨貴神玩車, 直到他離咱們而去.
你知唔知咱們幾咁期待貴神回歸,等貴神回歸等左一年呀,係一年呀 !
ewinglkw 發表於 2011-5-17 16:51:44 | 只看該作者
等到我都心灰意冷~~~~~~~
退出車壇~~~~~~~~~~~~