RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1947|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左個FS-GT3B控個後車一時按2下就有反映一時按幾下都冇反映點解會咁??

奉圖沒 發表於 2011-6-10 11:31:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
會唔會係個控有問題??
neoz 發表於 2011-6-10 11:59:43 | 只看該作者
你試吓 CH2 接 Servo 試試, 如果 Servo 動作正常就吾關個控事, 係電變 setting 問題 !
 樓主| 奉圖沒 發表於 2011-6-10 12:09:28 | 只看該作者
我新手一名個電變D線同SETTING都係拎番去買車果到佢幫我SET,但我番到黎試車果陣就係個後車怪怪地一時有一時冇,我打電話去問番佢,佢就話要按2下咁我有時按2下都冇反映,有時一按就得....NOW都唔知點好有冇人今日會去JV到玩幫我睇睇咩問題
kkchung 發表於 2011-6-10 12:12:35 | 只看該作者
kkchung 發表於 2011-6-10 12:14:57 | 只看該作者
奉圖沒 發表於 2011-6-10 12:09
我新手一名個電變D線同SETTING都係拎番去買車果到佢幫我SET,但我番到黎試車果陣就係個後車怪怪地一時有一時 ...

第一下是煞車、第二下是後波。
戰友 發表於 2011-6-10 12:18:40 | 只看該作者
我都係用FS-GT3B,有同樣情形,如果用好盈電變可否解決以上情形呢?
kin33 發表於 2011-7-23 10:09:00 | 只看該作者
p768syk 發表於 2011-7-23 21:15:55 | 只看該作者
你good咩???
chui 發表於 2011-7-24 12:30:34 | 只看該作者
聽日講用fs-gt3b要加external bec.請問邊度可以買到?
vin00002002 發表於 2011-7-26 00:41:01 | 只看該作者
i want to buy too with hobbywing 60a 5.5T is that good, coz I use AM Remote from long time but sometime Jam in JV, is that no jam if i use this one with low price? tkx Ching
bearbear1991 發表於 2011-7-26 22:11:19 | 只看該作者
vin00002002 發表於 2011-7-26 00:41
i want to buy too with hobbywing 60a 5.5T is that good, coz I use AM Remote from long time but somet ...

十幾個GT3B一齊用就會出事(jam)...
vin00002002 發表於 2011-7-27 01:19:55 | 只看該作者
then could i stick with my AM control (change band), don't want too many control and car keep at home if it useable.
khho01 發表於 2011-8-1 14:19:19 | 只看該作者
kkchung 發表於 2011-6-10 12:14
第一下是煞車、第二下是後波。

這是正常,
因為電變有保護工能,
如果一下子向後會燒電變..
所以有一下空擋,
按多下一擋先後車.