RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2089|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

呔水 vs Tyre Warmer

Chrispo 發表於 2006-9-11 10:33:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄, 請問大家常用呔水或tyre warmers 呢?

如tyre warmers, 有何心水選擇呢? Thx!
tair0426 發表於 2006-9-11 10:47:45 | 只看該作者
常用胎水.....
便宜又好用....
去五金行買香蕉水試試.....
 樓主| Chrispo 發表於 2006-9-11 10:56:51 | 只看該作者
Thx but ???"香蕉水"
ifrogi 發表於 2006-9-11 11:53:02 | 只看該作者
我就無試過用tyre水
不過我用開 tyre warmer  我冬天晚上玩  大約 10-15度左右
就5分鐘賽事  22個圈  大約頭10圈左右 有料到啦
 樓主| Chrispo 發表於 2006-9-11 12:58:43 | 只看該作者
Thanks Bro. ifrogi! Which brand would you suggest? Which is more popular now?
ifrogi 發表於 2006-9-11 13:06:10 | 只看該作者
我.....個tyre warmer 係自製既.....  不過我諗咩 band 都係咁上下~
熱到都應該差唔多
 樓主| Chrispo 發表於 2006-9-11 13:32:16 | 只看該作者
Thx so much!!
tair0426 發表於 2006-9-11 15:06:21 | 只看該作者
原帖由 Chrispo 於 2006-9-11 10:56 發表
Thx but ???"香蕉水"

台灣跟香港用語可能不太一樣...
香蕉水就是調和油性油漆的溶劑.....
在台灣,玩電車玩比較久的玩家,都會用這種東西來當作胎水,有意想不到的效果喔!!
一罐應該沒多少錢,試試吧!!!!
 樓主| Chrispo 發表於 2006-9-11 17:17:14 | 只看該作者
Big thanks! Learning something new everyday! Big thanks to you again Bro. tair04262!
TA05-TRF 發表於 2006-9-12 05:53:17 | 只看該作者
原帖由 tair0426 於 2006-9-11 03:06 PM 發表

台灣跟香港用語可能不太一樣...
香蕉水就是調和油性油漆的溶劑.....
在台灣,玩電車玩比較久的玩家,都會用這種東西來當作胎水,有意想不到的效果喔!!
一罐應該沒多少錢,試試吧!!!!

天那水???