RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ellis
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AWD Red colour option parts

casper 發表於 2011-9-27 11:31:32 | 只看該作者

回復 Sunday_Driver 的帖子

我好彩呀, 朋友介紹用 xpower, 我先先都唔敢玩AWD, 因聽講架車又難set, d option 又貴~~ 雖然佢D OPTION 唔係最平, 但以前玩dnano 都係用開佢d option, 都叫有信心, 所以一試, 試左幾件發覺D 位又準, 料又靚, so far 好滿意~~

我有朋友用其他牌子, 唔係原廠果D, 用到"咩咩"聲 >_<
casper 發表於 2011-9-27 14:26:36 | 只看該作者
今日係佢個 facebook page 又見到有新野, 唔知幾時有得賣呢~~
293496_197774580292353_18 ...
 樓主| ellis 發表於 2011-9-27 14:48:45 | 只看該作者
買呀~
 樓主| ellis 發表於 2011-9-27 14:49:13 | 只看該作者
強化dws
casper 發表於 2011-9-27 15:15:09 | 只看該作者
原裝份DWS 真係唔係好掂,試setting時成日要鬆同裝d screw,果d 膠件真係超易就滑牙,如果依d option可以解決到就好了
OoCIRCUSoO 發表於 2011-9-27 16:07:40 | 只看該作者
GOOD NEWS~~~~~~!!!!!!!!!!
 樓主| ellis 發表於 2011-9-27 17:25:20 | 只看該作者

錯喇師兄, d金屬件只係強化強度, 如果你睇真d, d收screw既位都係收入膠件度架.
 樓主| ellis 發表於 2011-9-27 17:44:57 | 只看該作者
wing1203 發表於 2011-9-27 18:50:49 | 只看該作者
casper 發表於 2011-9-27 14:26
今日係佢個 facebook page 又見到有新野, 唔知幾時有得賣呢~~

唔知幾時有得賣呢,出左一定要去買
casper 發表於 2011-9-27 19:16:24 | 只看該作者
回復 ellis 的帖子

我知呀, 我意思係希望遲D有~~
Geoffrey 發表於 2011-9-27 19:24:20 | 只看該作者
終於買到喇!一直D option parts都淨係得藍色,對咗咁耐真係有D悶!宜家有新顏色,紅色真係好sharp!裝咗落架車度真係有煥然一新嘅感覺!起初都唔知7075-T6係乜東東,後來上網查過原來係一隻超硬物料嘅鋁做成!真的很想盡快試車,試完出個報告同大家分享下啦
casper 發表於 2011-9-27 22:08:11 | 只看該作者

嘩,師兄,你架車都重改喎 。PN份頭珠差個位會唔會好易入 dust 呢?
Sunday_Driver 發表於 2011-9-27 22:32:43 | 只看該作者
Geoffrey 發表於 2011-9-27 19:24
終於買到喇!一直D option parts都淨係得藍色,對咗咁耐真係有D悶!宜家有新顏色,紅色真係好sharp! ...

好多pn零件都係7075 / t6 做
casper 發表於 2011-9-28 09:17:43 | 只看該作者
昨晚去睇過果幾件新option 已經有得賣喇, 忍唔住買左~~ 可惜車仔係車場未攪, 遲d 要影下相先得 ^^
casper 發表於 2011-9-28 09:34:52 | 只看該作者
回復 Sunday_Driver 的帖子

我朋友話, PN 既parts 有兩隻料, 有部份係用 6061 做, 有部份係用 7075~~, 但都唔係7075 T6, 7075 T6 係再堅硬好多~~~

我架03 大部份都係用 PN 既 option, 因覺得佢d 野都幾靚, 雖然價錢好鬼貴, 心諗應該有保証d. 但有次買左個98-102 摩打座同查查, 我唔知係我問題定係咩原因, d screw 長度又唔啱, 攪左我成個下午, 好在係車場有師兄俾左d 啱用既screw 我先攪到.. 唔係果日就真係得個攪字冇得玩 >_<

之後另一架03 想玩90mm 車, 買左個90摩打座, set 野係跟埋查查既, 點知跟查查又唔跟查查片, 又唔跟查查條柱, 激鬼死 >_<

我開始覺得 PN 好鬼CHEAP >_<
 樓主| ellis 發表於 2011-9-28 10:19:53 | 只看該作者
PN D option parts 有時係要執一執先順, 佢d位有d 係fit 過頭, 我份頭擔搞左好耐先順.
 樓主| ellis 發表於 2011-9-28 10:21:31 | 只看該作者
轉向杯同呔呎一d虛位都無, 起初因為咁搞到頭無回彈, 後尾用耐左先磨到有返應有虛位先順返
 樓主| ellis 發表於 2011-9-28 10:22:55 | 只看該作者
casper 發表於 2011-9-27 14:26

師兄係咪指呢d有得賣喇?
casper 發表於 2011-9-28 11:06:01 | 只看該作者

就係依d 另我怕怕, 我新人買左件parts, 我真係冇諗過要自己執, 有時唔係因為唔想攪, 只係真係唔知點攪, 有d 件百幾兩百買番黎, 執得好就好, 自己諗錯左, 一執完分分鐘件野就唔駛要 >_<
casper 發表於 2011-9-28 11:12:03 | 只看該作者

係呀~~ 但暫時好似只係得90 / 94mm, 唔知98 / 102mm 幾時有呢 >_<