RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Barry28
收起左側

27-11-11大埔池撞船事件

kahungboy 發表於 2011-11-28 09:55:37 | 顯示全部樓層
diy料點計數??
我諗響rc車場撞車, police應該唔會理
船就更加難計
cardo 發表於 2011-11-28 10:31:35 | 顯示全部樓層
唔通玩船都要裝鏡頭佐證
平民艦隊 發表於 2011-11-28 11:52:19 | 顯示全部樓層

講得對,主要是提醒下次要玩得小心點,人家的船都是要錢買的
JerryLeung12 發表於 2011-11-28 13:20:22 | 顯示全部樓層
平民艦隊 發表於 2011-11-28 11:52
講得對,主要是提醒下次要玩得小心點,人家的船都是要錢買的

but lots of "children" will go out and XYZ you after damaged your boat... The earth change a lot la, the children cannot teach in this century ga la.
平民艦隊 發表於 2011-11-28 13:28:32 | 顯示全部樓層
JerryLeung12 發表於 2011-11-28 13:20
but lots of "children" will go out and XYZ you after damaged your boat... The earth change a lot l ...

如果撞你果個係小朋友就真係無辦法啦,好彩之前撞我船果D都係成年的專業玩船人士,大部分都很有禮貌及誠意
antony_wong2001 發表於 2011-11-28 14:10:17 | 顯示全部樓層
kahungboy 發表於 2011-11-28 09:55
diy料點計數??
我諗響rc車場撞車, police應該唔會理
船就更加難計

其實大家玩船,守下規則,撞倒對方,就係自己有錯,無論人為定意外,講聲對唔住求個原諒,又唔洗死嘅。但有啲人撞完人,又唔理,聲都唔聲,就要懲戒下喇,雖然係遙控玩具,但也算私人財產,也可以報警。
kahungboy 發表於 2011-11-28 14:20:16 | 顯示全部樓層
總之小心d, 最好快船同像真唔好一齊玩喇...

ps~大埔池真係好細, 一d都唔適合玩快船
antony_wong2001 發表於 2011-11-28 14:28:08 | 顯示全部樓層
所以我都比較喜歡屯門和柴灣,因為有不明文規定,大家尊守,玩得開心,亦因為回避撞船,所以喜歡夜航,好少快船會夜航,尤其是柴灣
JerryLeung12 發表於 2011-11-28 15:02:59 | 顯示全部樓層
antony_wong2001 發表於 2011-11-28 14:10
其實大家玩船,守下規則,撞倒對方,就係自己有錯,無論人為定意外,講聲對唔住求個原諒,又唔洗死&#2202 ...

Totally Agree
reedyrc 發表於 2012-1-21 13:42:59 | 顯示全部樓層
回復 JerryLeung12 的帖子

Agree too