RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kenanakee
收起左側

初音未來之消失

椰禮 發表於 2012-3-12 00:20:42 | 顯示全部樓層

果2日真係唔覺有得睇,都係琴日先睇相,因為係LUKA FB群組度貼左先睇到
基本上有D歌係唔會CUT,特別係本身已經得果3分鐘左右既歌,玩DIVA就會發現
唔少3分鐘左右既歌如果CUT唔開就會加快節奏(好似快廿幾秒)
一開始對大姐既引象係MMD果種MODE同V1產品果個樣,玩DIVA見到成熟超多(反而覺得LUKA個樣由大人組變左少女組,不過以佢既七色之音就冇咩所謂),難怪有尖叫~

LUKA TONY VER我仲諗緊,7百幾蚊,但係又未到我理想既成熟樣,銀包仲要冇錢...
不過仲有十幾日比我諗~
椰禮 發表於 2012-3-12 01:44:27 | 顯示全部樓層
BRS興趣不大,BGS興趣大好多XD~我心目中既二次元女角色排名第1係LUKA,第2就係BGS~
BRS ONTV既角色同OVA比好似差DD咁(可能唔跟原案既關係),不過世界觀都OK~
睇第1集果陣見BGS把KING SAW大到乜咁,"救"DM果集又快到乜咁,同我預計既差唔多一樣咁勁
而果陣我已經覺得BRS既存在係會影響到世界既果種設定人物(第6集講明左)
DM初頭真係冇留意佢一直玩SM冇拎鐮刀同帶2個骷髏,佢覺醒先發現...BRS初頭既戰鬥場面覺
得佢係屈機,勁又唔係BGS果皮,但係打極佢都冇事咁,把ROCK CANON仲任意變形...睇見FIGMA
出IBRS就覺得動畫度會出場,當殺完DM就暴走變IBRS,哈~咁先夠BGS打MA,係無視受傷下打底
BGS,但其實BGS都未爆紅火打XD(跟原案設定既話右眼出紅火)
STR初頭出場都唔知有咩意義,但係佢D技我又估到係地形性質,不過我始終唔清楚佢既用意
同OVA比,E度要"救"人就要殺左對方先得真係唔係幾好

椰禮 發表於 2012-3-13 01:27:06 | 顯示全部樓層
最想睇既3/8冇hd...
仲有音質差T口T"我想聽歌姐...

正題,其實V家係咪都有唔少同"消失"有少少關係既歌,姐係唔只初音既'消失'有相同意思既歌??
例如LUKA有首"電子喪屍"都好類似
 樓主| kenanakee 發表於 2012-3-13 02:42:01 | 顯示全部樓層
回復 椰禮 的帖子

都係等出dvd...之後再去信和2/f買隻慢慢睇啦..

同「消失」相似既歌...唔多覺,消失其實歌詞屬負面,
意義相近但歌詞正面既就好似..激唱,最初的聲音,spica,Innocence等..
當然未計其他地下作品..某個娼婦的戀情,崩壞歌姬..都有d似..

我dl咗其中呢幾隻都ok好聽喎..

Cover.jpg otetsu.jpg marie x Luise.jpg
椰禮 發表於 2012-3-13 19:56:47 | 顯示全部樓層
OTETSU必聽!!!其他因為我淨係聽LUKA所以冇咩興趣XD
椰禮 發表於 2012-3-13 20:53:46 | 顯示全部樓層
kenanakee 發表於 2012-3-13 02:42
回復 椰禮 的帖子

都係等出dvd...之後再去信和2/f買隻慢慢睇啦..

其實我唔去現場(戲院)睇live同唔買CD/DVD既原因,就係冇理由為左最想睇既LUKA出場果5分鐘到
就比2百幾蚊睇果唔分鐘,仲要唔一定睇得清(可能比人阻住我生得矮)同唔一定聽得清首歌(就算
知係咩歌LIVE版既音樂都唔同),CD/DVD既情況差唔多,都係唔合乎經濟效益,所以XD