RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2381|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho RRR EVO WC car

coke 發表於 2006-10-4 12:16:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Kyosho new car
60900 yen
http://www.kyosho.com/jpn/products/rc/detail.html?product_id=100433
kylim 發表於 2006-10-4 12:27:57 | 只看該作者
RCANDY 發表於 2006-10-4 13:38:22 | 只看該作者
i think the new car RRRR will come very soon...
太古少 發表於 2006-10-4 14:51:08 | 只看該作者
I hope so!
sunnyshao007 發表於 2006-10-4 18:54:11 | 只看該作者
出rrrr=3r降價????
太古少 發表於 2006-10-4 19:15:29 | 只看該作者
最好啦!!!!
barrel 發表於 2006-10-4 21:46:02 | 只看該作者
出黎出去都係咁,同3r有乜分別!
sunnyshao007 發表於 2006-10-4 22:12:49 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2006-10-4 21:46 發表
出黎出去都係咁,同3r有乜分別!

你係唔係話3r(wc,evo,competition)???
如果係,我都會有你咁既feeling!!!
wc and evo,實際既野都係改少少,
好似d油壓,二樓板咁!!!
油壓改幼d,二樓板收身d,
咁少野,就出一隻新板!!!
京商收錢都收得好勁下!!!!!!

remarks:   !!!13years old既細路say既!!!  
太古少 發表於 2006-10-4 22:23:46 | 只看該作者
沒辦法了,RRR都已經設計得甘好咯,都唔會改太多的啦!
barrel 發表於 2006-10-4 22:28:32 | 只看該作者
因為我都玩3r,我覺得佢油普通版到而家乜野evo wc都無乜分别,只係出0的option parts比架車又出一部,無乜意思!我自己玩最普通版,又吾覺得比0的乜野wc版慢wo!不過都有好處,就係好多parts都可以共用!吾似得蛇仔咁(我都有架710),出架720,0的parts又吾可以同710共用,重衰!
barrel 發表於 2006-10-4 22:30:49 | 只看該作者
咁講真,我又吾覺得3r出得好好wo!我自己覺得蛇仔好佢好多,真係無得比!但3r就user friendly 0的!
太古少 發表於 2006-10-4 23:43:56 | 只看該作者
我覺得RRR設計得都不錯啊,重心都幾低,操控都唔錯。

720係咪真係好甘多架!

我未玩過720,想聼聼你的建議,多謝!

razo 發表於 2006-10-4 23:54:13 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2006-10-4 22:30 發表
咁講真,我又吾覺得3r出得好好wo!我自己覺得蛇仔好佢好多,真係無得比!但3r就user friendly 0的!

我就覺得MUGEN最正,不過衰代理!!
justinwan 發表於 2006-10-5 00:01:10 | 只看該作者
原帖由 sunnyshao007 於 2006-10-4 22:12 發表

你係唔係話3r(wc,evo,competition)???
如果係,我都會有你咁既feeling!!!
wc and evo,實際既野都係改少少,
好似d油壓,二樓板咁!!!
油壓改幼d,二樓板收身d,
咁少野,就出一隻新板!!!
京商收錢都收得好勁下!! ...

你知吾知佢有幾多option 跟?

頭尾萬向   $4XX
頭油壓架   $80
條option adj  rollbar  $300
金屬6 角   $1XX
偷輕一波單向   
1 piece engin mount
黑波子      

仲有好多.....

照你咁講 3r 同EVOLVA 都差吾多,放大架車 用條闊d 既呔 .... 都係皮帶車ja ma ...
任何產品既進步都係咁慢慢改良.逐小逐小咁.你expect 人一下子換新款.出新車 ...

lee 一架車由前年世界賽同今年都win 到, 人地可以用同一部車玩咁耐.確實係有實力 .

人地要生產一部新車.由設計到生產,測試,推出市場.係一項好大成本既投資.
開發成本好大,人地都要回到本先得,下下出新車,市場都未有真正需求同消化力, RC 市場仲要好講潮流.部車好走都未必多人買  like G4..仲要顧埋d 代理..好多野影響

以kyosho 今時今日地位, 你估佢無能力無資金開發新車咩.?  要合時先得ga ....一年出十部車.個個玩新款..頭9 部都無人玩,佢咪食屎law...
有時d 野要睇遠d .....

吾arm 聽當我發up 風
Han 發表於 2006-10-5 00:01:45 | 只看該作者
原帖由 barrel 於 2006-10-4 22:28 發表
因為我都玩3r,我覺得佢油普通版到而家乜野evo wc都無乜分别,只係出0的option parts比架車又出一部,無乜意思!我自己玩最普通版,又吾覺得比0的乜野wc版慢wo!不過都有好處,就係好多parts都可以共用!吾似得蛇仔 ...

唔係吖!有一部份parts都可共用!
Han 發表於 2006-10-5 00:02:41 | 只看該作者
原帖由 太古少 於 2006-10-4 23:43 發表
我覺得RRR設計得都不錯啊,重心都幾低,操控都唔錯。

720係咪真係好甘多架!

我未玩過720,想聼聼你的建議,多謝!

只可以講同710差唔幾!
smp 發表於 2006-10-5 10:50:28 | 只看該作者
原帖由 justinwan 於 2006-10-5 00:01 發表

你知吾知佢有幾多option 跟?

頭尾萬向   $4XX
頭油壓架   $80
條option adj  rollbar  $300
金屬6 角   $1XX
偷輕一波單向   
1 piece engin mount
黑波子      

仲有好多.....

照 ...

說得好呀.
太古少 發表於 2006-10-5 13:17:44 | 只看該作者
睇左一睇,的确多佐好多option parts
barrel 發表於 2006-10-5 16:07:18 | 只看該作者
我吾係話佢架車吾低,佢根咁多parts,計死數更係低啦,我亦吾係覺得佢出車出得慢(三幾個月出一架新版點算慢),我只係覺得佢加option parts又出一架新車有0的取巧,你呢0的part自己吾識去買咩!講真,3r都出左咁耐,有幾多個鍾意佢但又無架,好多人架3r都改得勁過佢個option 版,我只係覺得佢出呢0的野又出架新車無左吸引力jei!可能你玩比賽就會好計較加左0的option parts會影響速度,但我地呢0的係街飛既,我又吾覺加完呢0的野會快人好多0羅!我覺得好多時都係0的生產商同老闆講到加完呢樣parts架車識飛,你地又買返去,實質有無研究過呢件parts同原裝有幾大對比?我自己斷斷續續玩左二十年車,貴同平車我都玩過好多,我個人意見覺得你架車係吾得就吾得,改乜都無用(當然,有0的parts改左真係好好多啦,好似單向咁,吾通你話好過真sub咩)好似s3同3r咁,3r改左頭尾油輪板,你地覺得又對架車有幾大幫助?我又吾覺得如果架3r改左s3塊油壓板會輸比人!我架係第一代3r,我好多時都輸比0的低級個我既車,亦都嬴過好多勁車,我覺得玩車有好多因數,而我覺得蛇仔好過3r都係個人意見,因為我兩架都有,所以我有比較!我得罪請原諒!!!