RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kyoshozx5
收起左側

12月25號玩完的感想

Marksman 發表於 2012-1-2 22:59:15 | 顯示全部樓層
 樓主| kyoshozx5 發表於 2012-1-2 23:28:25 | 顯示全部樓層
回復 Marksman 的帖子

而家開始有人唔講道理,唔夠人講。加上俾人找到證據自己係喥亂撞車,就發難。咁無文化。咁就我應該同你唔同級數了。
 樓主| kyoshozx5 發表於 2012-1-2 23:39:38 | 顯示全部樓層
回復 ikesan 的帖子

係你唔明,重要覺得自己啱
Marksman 發表於 2012-1-3 00:18:54 | 顯示全部樓層
回復 kyoshozx5 的帖子

糸人地第二個post quote d 吹水野就話亂撞車證據 你不如來 MX 看看我點玩, 拍埋片好過啦, 幾十個師兄個個星期睇住我飛, 你估人地會信你個幾隻字咩
euro614 發表於 2012-1-3 00:30:47 | 顯示全部樓層
其實玩車仔都係為開心,不如樂觀d去諗,避車,避人都係玩車技術來,唔駛太介懷其它車點玩。
Moonsideryan 發表於 2012-1-3 00:50:54 | 顯示全部樓層
突然想起成龍拍果個安全駕駛既廣告, 有無人記得 , 內容係..... 算啦~ 就到此為止啦.....我想開個POST啦~ 我突然又想起另一件事故.......
supertenchung 發表於 2012-1-3 01:41:29 | 顯示全部樓層
回復 ikesan 的帖子

Driving a RC car of course not need to bear the same degree of responabillty as a real car, but if drive the RC in a gross negligence way, say like C hing being hit by a RC car and injury incurred. Actually it is common assault. It is both criminal and civil case and have high chance being claimed by the injurer.
 樓主| kyoshozx5 發表於 2012-1-3 01:49:32 | 顯示全部樓層

係你自己賴皮而家就話自己點勁。剛剛先至話自己玩玩具唔駛考牌。點玩都得。而家就話自己玩得好好,好有規則。我想係人吔唔信你,多過唔信我。成曰反口覆舌。唉,真係好有文化。人地都笑你呀
豬油高 發表於 2012-1-3 02:26:01 | 顯示全部樓層

算吧,師兄 他們跟本是一顆的,怎樣說都沒用,我出聲就預左比人插,但我不怕強權,
他們只是玩碰碰車,和放狗沒有分別,你再和他討論下去也沒有結果的,留番啖氣暖肚好過

仲有我見某哥仔話 公明正規場仲易爛野過mx,緊係啦~係mx放狗唔駛收車,去到大場照係咁做緊係蛇都死啦

coolcooleric 發表於 2012-1-3 02:33:09 | 顯示全部樓層
回復 supertenchung 的帖子

ching有讀過law wo!!!  
however, it's just a hobby.
there must be accidents! and accidents that cannot be avoided!

我認為分時段就太複雜了.
樓主其實都應該知道mx 雖然係可以比玩1/10buggy
但理性d講,場地其實都唔係好適合玩1/10
由其是見到成場都玩緊1/8既時候就更加唔好玩1/10

雖然我25號冇去,但係都知到會好多人玩, 爛左野大家都唔想,
責任都唔可以話晒其他人錯,落到場邊個唔想快ga,係mx甘既場地快起上黎都有時控制唔到架車啦.
樓主都係因為爛左野.好唔份氣,甘叫個場分個時間比你玩姐.
你覺得用理性分析下分時段可行? mx club 工作人員都唔係好多,又要林水, 汁車等等,仲要睇人流,車種甘分時段?
分得1/10 ,到時又話比sc憧爛野,到時又分, 甘仲得掂既!!!!

to conclude , 一開始提議分時段是不可行的
我仲覺得有小小自私tim.
 樓主| kyoshozx5 發表於 2012-1-3 02:46:43 | 顯示全部樓層
回復 豬油高 的帖子

明白。咁就唔再講了
ThomasZ 發表於 2012-1-3 03:54:44 | 顯示全部樓層

樓主不妨閒日入去, 幾乎次次都沒人, 星期六也很少。
場地質素方面體諒一下吧, 香港地質係咁架啦,近山多數多石。我都見到場主經常一車一車的運些泥來應該會改善的。
始終場主唔係玩rc的人, 你就當這個係業餘場啦, 我都希望你玩得開開心心,如果真的不開心的話,自己選擇第二個場也好的, 玩車無謂玩到一肚氣
Marksman 發表於 2012-1-3 08:39:21 | 顯示全部樓層
kyoshozx5 發表於 2012-1-3 01:49

係你自己賴皮而家就話自己點勁。剛剛先至話自己玩玩具唔駛考牌。點玩都得。而家就話 ...

我無話自己玩得好好喎!Don't put you words into my mouth. 我前文系話我玩成點其他師兄睇到的,你唔好成機轉話題!
Marksman 發表於 2012-1-3 09:02:21 | 顯示全部樓層
如果真系有誠意就應該即場同場主和當場師兄講,大家都會聽的,我地都唔系未試過,宜家搞到要在網上摷人d post 來 support 自己既觀點,真小家

只要你當場直d 講出來,你說的什麼惡油車都會讓你玩的,唔好系網上背後插人!我都系睇唔過你咁做先同你嘈。
bbcming2000 發表於 2012-1-3 09:51:16 | 顯示全部樓層
其實好簡單,唔去玩咪得囉...又唔係免費,俾錢唔開心又同人嘈何苦呢.我就去過兩三次就冇再去了,主要係窮....haha
22年 發表於 2012-1-3 11:10:50 | 顯示全部樓層
豬油高 發表於 2012-1-3 02:26
算吧,師兄 他們跟本是一顆的,怎樣說都沒用,我出聲就預左比人插,但我不怕強權, ...

師兄你咁講係米你眼中所見MX Club裡面0既RC朋友都係無技術、亂飛、放狗、無品、低下、無知......等等?
Marksman 發表於 2012-1-3 11:25:08 | 顯示全部樓層
http://youtu.be/_jymR3yOM9E

佢地系高手,呢d 玩法佢地只看成 無技術、亂飛、放狗、無品、低 下、無知......等等

真系無言
steventong 發表於 2012-1-3 11:39:11 | 顯示全部樓層
Marksman 發表於 2012-1-3 11:25
http://youtu.be/_jymR3yOM9E

佢地系高手,呢d 玩法佢地只看成 無技術、亂飛、放狗、無品、低 下、無知. ...

場內有人執車,為何你要去執呢??????????好危險喎.我都唔俾小朋友落去執車
22年 發表於 2012-1-3 12:31:18 | 顯示全部樓層
"22年師兄,請勿唔會,我所指是一小部份無品又唔守規則果d姐,不是指你,我見過你同tatame 玩車">>>>>>>>>>>> 豬兄: 你指果班人好大機會根本無上呢個台,有好多可能連綱都唔識上。你地講乜佢地都接收唔到。  Aiya............又變左講笑添! Sorry!!
如果有咩意見不防當面同佢地表達。我諗咁樣會更有效。
ikesan 發表於 2012-1-3 15:19:21 | 顯示全部樓層
豬油高  22年師兄,請勿唔會,我所指是一小部份無品又唔守規則果d姐,不是指你,我見過你同tatame 玩車  發表於 3 小時前
豬兄、如果見埋我玩車、你一定会愛上我的!因我係最斯文同文明的!