RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1798|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JR 0r Futaba 2.4G

mkevin 發表於 2011-12-30 15:20:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

Any Ching  - can you give advise about which one is better ? For Heli and airplane.  THX
sesamestreet 發表於 2011-12-30 15:37:18 | 只看該作者
C Hing, 你哩個問題就等如Canon同Nikon相機一樣。
我自己用Spektrum DX6i之前同用過JRDSX9不過自己飛得太屎所以賣咗,我可以講JR/Spectrum接收平不過有人講拒地個2.4system冇Futaba咁好。
但Futaba D接收就貴到爆,除飛你只有一,兩隻機,如果唔係單一隻普通7CH接收都要500~600百蚊...
如果要求唔高Spektrum D細細地6CH接收二手都係唔使兩舊,所以就算total lost都唔心痛...
這是小第的小小心得...
fa36 發表於 2011-12-30 16:41:49 | 只看該作者
富記都出左代用品接收J記新dms用吾到平接收
 樓主| mkevin 發表於 2011-12-30 17:18:45 | 只看該作者
回復 sesamestreet 的帖子

thks c hing
138168 發表於 2011-12-30 18:43:43 | 只看該作者
小弟早期用JR dx9,唔錯,幾易set個控,現用黎玩船
現用緊富記控,操作暢順,set就有些覆習
sesamestreet 發表於 2012-1-1 00:50:51 | 只看該作者
回復 mkevin 的帖子

唔使客氣,大家都係交流一下姐...
不過以小第之見,大陸的接收最好唔好用於大機,我都有用山寨Spektrum 6100不過只係用於隻古董E-SKy 004Hold下機,所有450 size以上都係用番正廠嘢...
始終都係有危險,整到別人或自己都唔好...
wave 發表於 2012-1-1 04:39:09 | 只看該作者
jr xg8 手感唔錯,暫時未有失控記錄,但發射電唔係咁耐用.
我簡jr 係因為富記遲遲都未有向系統
 樓主| mkevin 發表於 2012-1-1 11:59:56 | 只看該作者

Thanks all
shvictor 發表於 2012-1-4 16:22:17 | 只看該作者

JR 有副廠接收,用左段時間沒事
http://hobbykinglive.blogspot.com/
Orange
stevecheung 發表於 2012-1-4 18:26:11 | 只看該作者
回復 shvictor 的帖子

有DSM2  wor, 睇落都唔錯。
唔知幾錢呢?
shvictor 發表於 2012-1-5 00:18:24 | 只看該作者
回復 stevecheung 的帖子

Around RMB 240 in Taobao
 樓主| mkevin 發表於 2012-1-5 18:09:20 | 只看該作者
回復 shvictor 的帖子

THANKS