RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: patrickli071
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終於都買到SCX10 啦!! :D

Kevin@racing 發表於 2012-1-4 22:05:18 | 只看該作者
我都決定咗要RTR!!!有時間去攞車!!!
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-5 00:15:11 | 只看該作者
回復 Kevin@racing 的帖子

恭喜晒新車主!!~  
Kevin@racing 發表於 2012-1-5 00:30:17 | 只看該作者
幾時去玩?(未做車主已經約局!)
Kevin@racing 發表於 2012-1-5 01:32:14 | 只看該作者
回復 patrickli071 的帖子

呢部係唔係#90022?
Kevin@racing 發表於 2012-1-5 01:33:28 | 只看該作者
回復 thomas1112hk 的帖子

有貨啦~等得閒落KWS攞!
thomas1112hk 發表於 2012-1-5 08:16:25 | 只看該作者

Coming Sat or Sun you ok?

Gogogo!!!!
blood144 發表於 2012-1-5 18:36:39 | 只看該作者
thomas1112hk 發表於 2012-1-5 20:30:23 | 只看該作者
blood144 發表於 2012-1-5 18:36
其實RTR係咪抵玩過KIT?

每個人睇法都唔同,如果新手,(我覺得)rtr會好啲!
Kevin@racing 發表於 2012-1-5 22:01:14 | 只看該作者
我而家去攞車啦~
taket 發表於 2012-1-6 16:40:57 | 只看該作者
請問90021和90022,兩者是否有冇電子野之分別?
lovekikikikiki 發表於 2012-1-6 16:49:05 | 只看該作者
又有新車睇~~
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-6 21:40:21 | 只看該作者
回復 taket 的帖子

#90021係dingo 車殼既kit版,無電子野,要自己砌,同埋前後輪距比較短
#90022就係trial honcho車殼,已經砌好,包埋電子野,有埋搖控,前後輪距亦都長啲
有錯或漏請提出……    =]
cowboyfan 發表於 2012-1-6 22:02:24 | 只看該作者
哈哈,新車主Kevin兄,架車到手會放相睇下嗎?想改野嗎?
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-6 23:01:22 | 只看該作者

orz   我一d 都唔pro 架.....
只係我等買呢架車真係等左好耐,
所以成日睇住先知, 同埋都有其他ching 講過
taket 發表於 2012-1-9 11:33:33 | 只看該作者
又再問師兄,跟車電子野質素如何,可否 post 相睇下?
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-9 22:47:22 | 只看該作者

你指既相係咪即係想睇下d 電子野既外型??
如果係既其實可能係google search或者axial 官網睇可能會仲清楚  
至於電子野既質素...
其實我只係今日玩左一陣山, 同埋之前我都無玩過慢爬所以唔能夠作比較
個摩打既扭力就一般啦, 27t, 大部分既石同一般斜路都上到, 但係都有出現過踩盡油門架車都唔郁既情況...
而個電變, 唯一少少唔好就係個drag break 太勁, 一鬆油門就會lock 到架車死晒
試過係平路踩盡油之後一放, 係會剎到個尾碌都有少少離左地...   

不過整體黎講好滿意, 以一架全stock 既車黎講,
可以話係超過左我預期( 可能我要求低..  =v=)
但係真係好好玩, 完全無後悔買左佢!!~  =]
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-9 22:49:09 | 只看該作者

順便幫你搵埋個官網, 入面有摩打同電變既相~  
http://www.axialracing.com/ftp/scx10_honcho/index.html
Jazz_Wan 發表於 2012-1-10 00:19:05 | 只看該作者
回復 patrickli071 的帖子

你指既相係咪即係想睇下d 電子野既外型??
如果係既其實可能係google search或者axial 官網睇可能會仲清楚  
至於電子野既質素...
其實我只係今日玩左一陣山, 同埋之前我都無玩過慢爬所以唔能夠作比較
個摩打既扭力就一般啦, 27t, 大部分既石同一般斜路都上到, 但係都有出現過踩盡油門架車都唔郁既情況...

咩情況會咁呀, 我lum唔關個MOTOR事

而個電變, 唯一少少唔好就係個drag break 太勁, 一鬆油門就會lock 到架車死晒
試過係平路踩盡油之後一放, 係會剎到個尾碌都有少少離左地...   

不過整體黎講好滿意, 以一架全stock 既車黎講,
可以話係超過左我預期( 可能我要求低..  =v=)
但係真係好好玩, 完全無後悔買左佢!!~  =]
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-10 20:50:25 | 只看該作者
回復 Jazz_Wan 的帖子

有試過係成架車向前傾, 頂實晒兩個頭碌係舊石度...
之後踩盡油向前都轉唔郁個碌,
不過印象中都係試過一次, 之後玩都無再出現~
 樓主| patrickli071 發表於 2012-1-10 20:55:01 | 只看該作者

我都知道drag break 好有用~
只係覺得佢lock得有d過實姐

遲d如果有局又岩時間既就一齊玩啦
不過我驚我新手會拖慢進度....