RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 你都估唔到的事情竟然發生在月野倉 [打印本頁]

作者: wmej1    時間: 2012-5-20 22:39
標題: 你都估唔到的事情竟然發生在月野倉

場主,我想問下你會不會註明可否擕帶寵物入場,仲要係場內痾屎!!!!!!如果你話是可以的,噤我下次帶隻大丹來同我打氣呀.

作者: FAZZ    時間: 2012-5-20 22:46
嘩, c-hing你顧得放車定放狗呀? 如果你隻愛犬跑左出track玩追車點算呀?
作者: Evo露筍    時間: 2012-5-20 22:46
回復 wmej1 的帖子

有冇執返先?如果冇執咁就真係有點兒那個O既.....
申報先, 我自己都養住6隻細狗, 次次出街一拖6佢地痾都會執返扔落垃圾桶or狗糞收集箱
作者: wmej1    時間: 2012-5-20 22:57
回復 FAZZ 的帖子

不是我帶,我完全無想過會發生在一個遙控車場的房內發生囉!!!!!
作者: wmej1    時間: 2012-5-20 22:58
回復 Evo露筍 的帖子

有執返, 噤即是係咪可以帶狗?
作者: WC118    時間: 2012-5-20 23:37
咁究竟可唔可以帶寵物入場???
有無官方答覆???
作者: crazynitro    時間: 2012-5-21 00:01
我就覺得如果無影響其他人,狗主又唔怕其他人整親佢隻愛犬就無問題的,其實入得離玩個個都係成年人,有咩應該做有咩唔應該做都有一定認知,吓吓要工作人員去處理或出聲就好無引,比如個場明明話全場禁煙,我都見到有人在場內照食,唔通我又去訴咩
作者: aattaa    時間: 2012-5-21 00:02

兩隻狗仔都幾得意.又無嘜影響到我,我就無嘜所謂.....PS.我次次都帯我隻老虎入黎架喎,咁究竟得吾得架?
作者: wmej1    時間: 2012-5-21 00:06
回復 aattaa 的帖子

會不會周圍痾屎的?
作者: tonglau2000    時間: 2012-5-21 00:35
其實我覺得, 如果狗主清潔好, 狗吾咬人, 都無乜問題

吠都聽吾到, 入面咁嘈!
作者: ford    時間: 2012-5-21 02:03
狗的聽覺及嗅覺也比人敏銳的,不要帶他們去受苦吧
作者: Andrew168    時間: 2012-5-21 11:22

個人意見
1) 成年人應該知咩野時候咩野地方可以做咩野, 用家可反映問題給月野倉,
可否帶狗入內最終由月野倉決定
2)帶狗對場地衛生問題, 會否有用家不喜歡狗隻入內
3)如果狗隻在場內因不同原因受傷, 有冇任何人要負責
e.g.俾 rc 車撞傷
4)問題(3)顯生出肇事雙方可能發生更嚴重事故, 影響月野倉

最後月野倉管理層應該思考這問題

作者: Mkflee    時間: 2012-5-21 11:27
唔知D狗狗會不會追車車呢?
作者: memberbilly    時間: 2012-5-21 12:33
痾完執番就冇問題??大佬 d 屎臭架. 其他人冇責任聞屎味
你估人人都鐘意狗?我就最憎狗. 隻狗行來行去 唔小心踩死踩傷. 冇得怨
大家成年人 比番小小功德心 唔好帶狗入去騷擾其他人啦
作者: 22年    時間: 2012-5-21 12:51
我只能接受遙控狗................講完。
作者: ikesan    時間: 2012-5-21 13:11
如果吾Sure狗仔100%吾会係場内大小二便、我覚得最好吾好帯狗入場La!狗仔大小二便後点都会有味。有時林住留係房内休息下、吾洗出去聞廢気、点知房内又有異味!都真係幾難頂。所以我覚得應禁止帯狗入場!
講明先、我自巳都係養狗既。
作者: WC118    時間: 2012-5-21 14:34
個人而言, 狗 不是問題, 大小便才是重點, 大便可以執, 小便點執??
作者: kaka    時間: 2012-5-21 20:20
 點解玩車要帶隻狗來?
作者: exige    時間: 2012-5-22 02:27
你都估唔到既標題竟然出現係遙控工房
作者: steventong    時間: 2012-5-22 09:37
女人與狗不得內進,冇香港身份証不得內進..........OK..OK..
作者: MNP    時間: 2012-5-23 13:38
其實狗小便個鎮氣味唔散真係幾難頂, 由其係下天.....超 "壓"
作者: WC118    時間: 2012-5-23 14:14
場主 到現在都未有回應.
作者: rcmodel    時間: 2012-5-24 02:48
如果有養蛇同悉翼 帶唔帶得入去. 佢地細細條 唔咬人 好聽話架
個樣又可愛
作者: steventong    時間: 2012-5-24 12:07
我讚成硬性規定相隔一時段全埸休息10分鐘,好讓員工及大家歇一下或做洒水動作.好似MX Club 咁
作者: LALI_WAREHOUSE    時間: 2012-5-24 23:58

利益申報先,身為場主,自己都養咗三隻小狗十幾年,對於寵物可能產生對其他人嘅影響完全明白,已知情况下,對於當日出現之兩隻小狗表現亦感到满意,小狗無亂走,亂吠,狗主亦有負應付責任,以我覺得,當日兩隻都係乖既小狗。
我哋認為寵物如產生不良行為乃係主人教導嘅責任,我哋亦唔知道其他寵物乖唔乖,如大丹狗,四腳蛇,蛇等……
因為寵物令人有争拗,基於以下理由,寵物之安全,衛生及健康問題
請各位不要再帶寵物入倉了

作者: 赤目軍馬    時間: 2012-5-30 21:41
香港人比D氣量吧!
作者: cytnet    時間: 2012-5-31 18:06

帶狗去都要睇好自己隻狗不要給別人麻煩
作者: mansiu    時間: 2012-5-31 18:25
各位,當日我也在場,亦有和那兩隻狗仔玩,但果時隻狗仔痾完後狗主亦在場,亦沒有人去即時清理,現場而且有油車師兄踩到不察覺,印到間房好多屎印,成間房係屎味,試問比係你地會點???

作者: mansiu    時間: 2012-5-31 18:54
師兄,我已即時逃離現場了,但原來我的相機袋亦印有。。。
作者: PKKC    時間: 2012-5-31 18:57
師兄,大氣層的臭氧是大家避免不到的,而這事是可以避免。比意見中恆d好
作者: snowsenki    時間: 2012-5-31 19:05
我自己有玩車、有養狗、有食煙。
重點係、唔好影嚮度人、呢様最基本Ge野都唔識的話
同大多數Ge内地人有分咩?
作者: PKKC    時間: 2012-5-31 19:16
回復 snowsenki 的帖子

Agreed!
作者: cytnet    時間: 2012-5-31 21:34
既然你海量之心,擁有宇宙般的嗅覺狹窄心胸,心中連一兩隻小狗都放不下,雖然狗主也有不對但大家看到你的言詞大家都可以想想你是個什麼的人樣,還請你在留在只有自己的地方內整車
作者: cytnet    時間: 2012-5-31 21:45
回復 cytnet 的帖子

我就唔知版主讀乜野書喇開口埋口就垃圾唔知係佢老師教佢丫定係佢亞媽教落既!仲有佢果種自以為事既孤僻性格,我諗佢都係自己租一間房自己玩好喇
作者: exige    時間: 2012-5-31 22:56

由於近日很多討論關於南瓜車隊在月野倉的行为,本車隊有以下回應:

1.本隊隊員同意遵守大會規定場内禁煙,我本人不吸煙也很怕煙味
2.上星期6时50分隊友們已經收車,但有其他玩家繼續玩車與本隊無關
3.小狗便便影响各車友深表歉意,由於場地新規定不能帯任何動物進車場,因此同類事情不會再發生。
4.跨賽道是小弟的問题與隊友無關,向場主,工作人員及影响到的車友講聲sorry!

小弟也留意到有些玩家可以改進的地方:

1.場内有个像老板的人在抽雪茄,大口大口的噴......
2.有些車友在台上對工作人員説三道四,玩家都满身大汗请将心比心,工作人員已經很辛苦了。
3.工作人員拾車時請勿加油門
4.大臺有工作人員時勿加油門

其實大家都是熱愛RC才会有要求,相信場主可综合各方意见,请大家不要言論激。
,本車隊支持各大車場及賽事,祝月野倉業務蒸蒸日上!
                                                                                          南瓜隊長DICK                     

作者: mansiu    時間: 2012-5-31 23:13

回復 applelee123456 的帖子

你都幾野蠻架喎
作者: TKOFANS    時間: 2012-6-1 00:00

回復 steventong 的帖子

我讚成硬性規定相隔一時段全埸休息10分鐘,好讓員工及大家歇一下或做洒水動作.好似MX Club 咁

support

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2