RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: terrykan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103GT & 高智能六輪吹水區!

abcde 發表於 2012-6-1 22:36:59 | 只看該作者

ching.....will play @ morning JV....may be store battery play around pm in wc la....depend on the weather
victor.rc 發表於 2012-6-1 22:39:28 | 只看該作者
abcde 發表於 2012-6-1 22:36
ching.....will play @ morning JV....may be store battery play around pm in wc la....depend on the  ...

OK see u !
 樓主| terrykan 發表於 2012-6-2 10:47:52 | 只看該作者
abcde 發表於 2012-6-1 20:18
星期日會有人响jv 玩嗎? 如果無雨我會去玩f1同f103gt

星期日我會去JV早場!
madlax 發表於 2012-6-2 11:51:33 | 只看該作者
我都係第一次玩103GT 未SET好
KENNY110 發表於 2012-6-2 12:10:50 | 只看該作者
terrykan 發表於 2012-6-2 10:47
星期日我會去JV早場!

帶gt?
 樓主| terrykan 發表於 2012-6-2 18:15:40 | 只看該作者
如果天日落雨咪無得玩GT囉!
spawn1126 發表於 2012-6-2 18:39:34 | 只看該作者
你地幾點去呀?我有部103GT,用SOREX36 OK?
 樓主| terrykan 發表於 2012-6-2 20:23:27 | 只看該作者
spawn1126 發表於 2012-6-2 18:39
你地幾點去呀?我有部103GT,用SOREX36 OK?

如果唔落雨0900就到!
Bluebird 發表於 2012-6-3 16:34:01 | 只看該作者
My friend & I use black pig & 1/10 GP touring foam tyre with RWD body
batcat 發表於 2012-6-4 07:43:01 | 只看該作者
我又來趁吓熱鬧先。
batcat 發表於 2012-6-4 07:47:26 | 只看該作者
另加六輪版,低智能方程式!
batcat 發表於 2012-6-4 08:03:08 | 只看該作者

一些玩103GT的意見。
玩咗架車都成年,最大得着莫過於係成本效益相當高,簡單改造已經可以力挑火箭(祥細可看我上圖,以我架為例,徐電外全車總投資為約$2800)。若入門跑standard配白豬已經有相當吾錯既快感。想入手徐二手外,散砌亦可。

二手全新 103 gt            $750
mazda furi 殼                 $150
futxba servo 94xx         $300
futxba 2104 receiver     $340
16v esc                         $160
speed mixd 棉呔           $120
風扇黑motor                 $50
3 racixg carbon 板         $150
星星 carbon二樓板        $200
星星 carbon 軸              $120
3 racixg rear diff house  $100
星星 motor 座               $200
星星 推杆                      $60
星星 波子扭腰 架          $80

wahli 發表於 2012-6-4 08:25:32 | 只看該作者
batcat 發表於 2012-6-4 08:03
一些玩103GT的意件。
玩咗架車都成年,最大得着莫過於係成本效益相當高,簡單改造已經可以力挑 ...

ching 你架六輪,尾呔用咩綿呔呀,thanks是否又系六角
cytnet 發表於 2012-6-4 09:01:35 | 只看該作者
好可能係........當然係六角
cytnet 發表於 2012-6-4 09:04:09 | 只看該作者
103真係越改越開心,我部六輪一號係乜都冇改所以幾底玩,二號改左二千幾.....三號開發中
benli46 發表於 2012-6-4 10:07:21 | 只看該作者

分享吓昨日上海RCI 举办日本F1RCGP第七站,日本仔既战车,103已经系距地既基本车架,真系好快!

gimsink 發表於 2012-6-4 10:08:44 | 只看該作者
batcat 發表於 2012-6-4 07:43
我又來趁吓熱鬧先。

師兄我有野請教 : 1/頭担係咪同103 一樣然后加六角, 2/尾担係咪同 103 一樣然后加adaptor用六角, 3/麼打坐可否用原裝103 ? 謝謝指教...
batcat 發表於 2012-6-4 10:34:24 | 只看該作者
wahli 發表於 2012-6-4 08:25
ching 你架六輪,尾呔用咩綿呔呀,thanks是否又系六角

我架六輪尾担用103gt, 係行六角,呔 45mm Width, Exceed.
batcat 發表於 2012-6-4 12:37:55 | 只看該作者
gimsink 發表於 2012-6-4 10:08
師兄我有野請教 : 1/頭担係咪同103 一樣然后加六角, 2/尾担係咪同 103 一樣然后加adaptor用六 ...

103同GT個hubs 係有分別。不是单純加六角。
gimsink 發表於 2012-6-4 13:14:08 | 只看該作者
我睇說明書發現個Hub係唔同, 但係就睇唔出支軸係咪一樣, 我有部冰封N年老殘103, 分分鈡係初代貨式, 身痮想用泥改103GT, 如果尾軸及頭担係一樣的話, 就買少D嘢吖嗎.....