RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 自由人
收起左側

像真船友們準備好未...今晚中秋屯門池放夜船~裝左燈未?

樓主| 自由人 發表於 2012-9-20 17:47:46 | 顯示全部樓層

( 你估係拍拖嗰陣時咩,晚晚曬月光打野戰......) ...原來你拍拖係咁樣既......
浪漫不分時候......
138168 發表於 2012-9-20 18:17:46 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-20 17:47
( 你估係拍拖嗰陣時咩,晚晚曬月光打野戰......) ...原來你拍拖係咁樣既......
浪漫不分時候.... ...

哈!好釆老虎唔讖睇中文....否則就大家樂,(當年唔係佢)
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-20 18:24:13 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-20 18:17
哈!好釆老虎唔讖睇中文....否則就大家樂,(當年唔係佢)

人地話 : 人不風流枉少年....而且每個人總有過去.........結左婚唔搞搞震就得啦.....
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 18:26:25 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-20 17:36
你估係拍拖嗰陣時咩,晚晚曬月光打野戰......本是個綿羊,变咗老虎;本是大象,变咗老鼠,人在家庭身不由 ...

呢句就真係知道己.
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 18:29:16 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-20 16:13
輸咩...麻將......??

地位, 勁輸, 每年我提出想去放船, 年年鬧到我成隻狗咁.
Barry2828 發表於 2012-9-20 18:38:15 | 顯示全部樓層
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 18:29

玩得咁唔開心, 不如唔好玩喇 !
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-20 18:39:59 | 顯示全部樓層
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 18:29

..........咁惡既.....
138168 發表於 2012-9-20 19:03:05 | 顯示全部樓層

哈,咁又奇...... 嫂夫人又會容忍你有咁多靚船
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-20 19:07:46 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-20 19:03

2......又你喎....點解呢.......可能係驚佢藉口中秋放夜船....點知北上至真掛........
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 19:33:50 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-20 19:03

呢個就係弱點, 因為我唔止玩船, 仲有好多Figure, 科幻模型, 一屋都係, 為左佢地健全, 為有
138168 發表於 2012-9-20 19:45:53 | 顯示全部樓層
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 19:33
呢個就係弱點, 因為我唔止玩船, 仲有好多Figure, 科幻模型, 一屋都係, 為左佢地健全, 為有忍 ...

你好偉大、好堅強..... 敬礼!
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-20 19:48:18 | 顯示全部樓層
antony_wong2001 發表於 2012-9-20 19:33
呢個就係弱點, 因為我唔止玩船, 仲有好多Figure, 科幻模型, 一屋都係, 為左佢地健全, 為有忍 ...

原來係咁..咁就真係唔知邊個忍邊...........
138168 發表於 2012-9-20 21:13:46 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-20 17:47
浪漫不分時候.... ...

為求穩陣,到Google番譯吓先
"曬月光打野戰" = Sun moonlight playing field
咁都冇咁驚..... 廣東話真傳神
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-20 22:04:08 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-20 21:13
"曬月光打野戰" = Sun moonlight playing field
咁都冇咁驚..... 廣東話真傳 ...

哈哈" 古惑..........
simongalaxy 發表於 2012-9-21 12:31:45 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-20 17:18
帶埋老虎離行下公園,中秋好多花燈 同 好多 細佬 玩燈籠...幾浪漫嫁.........

haha

佢大住個肚,先唔會理我
我只係驚佢無啦啦話要去買 BB 嘢,拉鬼咗我出去返唔切入屯門啫
simongalaxy 發表於 2012-9-21 12:33:49 | 顯示全部樓層
138168 發表於 2012-9-20 21:13
咁都冇咁驚..... 廣東話真傳 ...

咁你要求神拜佛佢無個朋友識中文……
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-21 12:39:13 | 顯示全部樓層
simongalaxy 發表於 2012-9-21 12:31
haha

佢大住個肚,先唔會理我

哦...恭喜你做爸爸......
simongalaxy 發表於 2012-9-21 12:46:35 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-21 12:39
哦...恭喜你做爸爸......

謝謝

所以呢排先少咗出現
因為被人活捉去勞改
 樓主| 自由人 發表於 2012-9-21 12:51:00 | 顯示全部樓層
simongalaxy 發表於 2012-9-21 12:46
謝謝

所以呢排先少咗出現

呢個時候多D陪老婆,好好照顧佢最重要.....
simongalaxy 發表於 2012-9-21 12:55:10 | 顯示全部樓層
自由人 發表於 2012-9-21 12:51
呢個時候多D陪老婆,好好照顧佢最重要.....

都係架
所以佢話要買嘢就陪下佢
佢無嘢做響屋企睇韓劇日劇,我就有機會自己出去行個圈

9 月 30 日晚就要睇我好唔好彩,佢響屋企睇韓劇日劇,我就會出嚟試吓影夜船

不過真係唔知夠唔夠光影,因為我無閃光燈