RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1440|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

決定好AND有問題....

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
五時花六時變左幾日.....終於諗通唔賣唔搞咁多野....
比d心機玩好部05仲好~~

不過我有個問題...其實轉向個4粒bearing係加係邊個位....

我到而家都唔知.... ~thx

問多樣我一直想知既野~其實點解玩電車既好似多過玩油車~

毒魚 發表於 2006-11-20 01:34:36 | 只看該作者
電車比較便宜,但是....越玩越多錢.....

油車咩.....普通rtr都要近$2000才玩,而且大油針,橫油針未必個個懂set

大油針太大油又可能著不到引擎,有時火咀電在玩前沒差狂拉連個手拉鼓都搞死的見過不小= w ="
AMAT 發表於 2006-11-20 01:41:51 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-20 01:17 發表
五時花六時變左幾日.....終於諗通唔賣唔搞咁多野....
比d心機玩好部05仲好~~

不過我有個問題...其實轉向個4粒bearing係加係邊個位....

我到而家都唔知.... ~thx ...

果四粒BEARING,你砌果時就自然會知加係邊.
 樓主| ├KEVIN┤ 發表於 2006-11-20 01:48:20 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-11-20 01:41 發表

果四粒BEARING,你砌果時就自然會知加係邊.

我成部砌好左成個星期我都仲未加.. 睇番說明書會唔會有d啟發....
gary 發表於 2006-11-20 01:51:31 | 只看該作者
係唔係轉向個四粒??
evo2005 發表於 2006-11-20 01:56:36 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-20 01:48 發表

我成部砌好左成個星期我都仲未加.. 睇番說明書會唔會有d啟發....

用嚟代替本身果四粒柸士架!!
 樓主| ├KEVIN┤ 發表於 2006-11-20 01:57:42 | 只看該作者
係丫~咁等我加番落去~thx~仲有我想問~其實有無d網有介紹d零件可以比我睇下....
我岩岩睇AMAT個編心得~有d零件我睇完個名我完全唔知係咩同點既樣....

petscan 發表於 2006-11-20 12:04:37 | 只看該作者
原帖由 ├KEVIN┤ 於 2006-11-20 01:57 發表
係丫~咁等我加番落去~thx~仲有我想問~其實有無d網有介紹d零件可以比我睇下....
我岩岩睇AMAT個編心得~有d零件我睇完個名我完全唔知係咩同點既樣....

到依個link找啦

http://www.tamiyausa.com/product/rcpss.php?command=hopups&chassis_id=A73