RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: fd123
收起左側

AD-RC01 無線功能燈聲組:更新常見疑問以及功能操作

bfchau 發表於 2013-3-1 00:08:27 | 顯示全部樓層
How much please?
楓仔 發表於 2013-3-1 00:30:36 | 顯示全部樓層
How Much???
ekfamily 發表於 2013-3-1 11:30:06 | 顯示全部樓層
Ching how much?
ekfamily 發表於 2013-3-1 11:31:13 | 顯示全部樓層
Ching how much?
ekfamily 發表於 2013-3-1 11:31:22 | 顯示全部樓層

請問有冇師兄用過,同 國產3T 比較那一個好用?
 樓主| fd123 發表於 2013-3-2 06:58:28 | 顯示全部樓層
 樓主| fd123 發表於 2013-3-2 07:17:19 | 顯示全部樓層
ekfamily 發表於 2013-3-1 11:31
請問有冇師兄用過,同 國產3T 比較那一個好用?

國產3t只有聲組的功能。而哩套主要玩功能,亦已包括燈組與聲音組在內。各有長處,如果要靚聲既,係技術上絕對做到出來,唔想山寨人地既音效。
Windslicer 發表於 2013-3-4 14:11:25 | 顯示全部樓層
how much? thx
 樓主| fd123 發表於 2013-3-4 21:29:25 | 顯示全部樓層

check pm pls
tommy1218 發表於 2013-3-5 10:28:17 | 顯示全部樓層
要多少銀兩?
tommy1218 發表於 2013-3-5 11:05:04 | 顯示全部樓層
師兄另加一個控制器其實都係一個好處,唔使係控度控制,簡單,方便!good
另外想問係咪車頭同架使唔使預先對左一次?電脚可由remode手動或自動?
如一個頭,但有多條架,係咪都唔使每次pair?
 樓主| fd123 發表於 2013-3-5 13:56:32 | 顯示全部樓層
tommy1218 發表於 2013-3-5 11:05
師兄另加一個控制器其實都係一個好處,唔使係控度控制,簡單,方便!good
另外想問係咪車頭同架使唔使預先對 ...

係啊,唔洗記開闢位置,一禁就得
貼一貼,6ch/4ch控就變成10幾ch控

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

每套有個獨立code,唔會同人架車撞信號。
玩之前對一次就ok,個設定就會自動save左,下次玩都會照番上次個設定。如果想轉設定或架收唔到信號再對一次就可以。一個頭多條架,原理同上邊一樣,會自動save,似下邊甘玩兩個架d功能都會同步,我會對一對再玩,仲簡單過set中位

登錄/註冊後可看大圖

電脚由4ch控果度可以玩自動或者手動,系統本身set左係自動,亦可以自己手動控制,跟住下面操作就ok

登錄/註冊後可看大圖

呂忍 發表於 2013-3-6 13:00:03 | 顯示全部樓層
幾錢??邊度可以買到?全部要靠紅外線定都可以由輸出?對控有無要求?THX
 樓主| fd123 發表於 2013-3-6 22:25:38 | 顯示全部樓層
呂忍 發表於 2013-3-6 13:00
幾錢??邊度可以買到?全部要靠紅外線定都可以由輸出?對控有無要求?THX ...

$check pm,可約時間地點交收或者到觀塘公司交換禮物handshake
GOOGLE下,觀塘MTR行5MIN

登錄/註冊後可看大圖

搖控以300米無障礙傳送為基礎,有師兄問過:過左一個藍球場既距離仲收唔收到,當然冇問題啦,足球場都OK架。
如果車頭同架既角度就係大約120度。窄路U TURN冇問題

登錄/註冊後可看大圖

Q:甘如果我摺七呢?
A:都收到既,已經用左三個發射器,但開車技術可能要進修下,照圖裝就OK架啦

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

控就建議4CH或以上既棍控,AM,FM,2.4Getc都OK
Q:甘槍控呢?
A:2CH就唔支持啦,如果係MT4/4PL 哩兩款4CH既槍控電腳用自動MODE就一定冇問題,響安同其他功能用番RCU控仔就OK架啦!
PS:如果邊位師兄有4CH槍控借我睇睇搞下慢爬:

呂忍 發表於 2013-3-7 09:07:27 | 顯示全部樓層
有無保修?
 樓主| fd123 發表於 2013-3-7 13:08:24 | 顯示全部樓層

電話地址都印晒係說明書,開埋單跟足一年保修。<-我未試過玩模型買件野有甘既售後服務咯,大家都係玩車既就冇咩所謂啦。
預左一d安裝或者操控小問題上會出現,係電話教唔到既既,約時間令架車上黎大家技術交流下。
呂忍 發表於 2013-3-7 13:46:01 | 顯示全部樓層
主要問題我唔係係香港,所以問清楚D,
 樓主| fd123 發表於 2013-3-7 19:55:21 | 顯示全部樓層
唔係香港都唔係問題,有問題就探究到底,問吧...大家技術交流者
識講廣東話應該同香港都好近下喔
Tatalama 發表於 2013-3-9 12:43:51 | 顯示全部樓層
Ching pls pm me yr price, thx !!
 樓主| fd123 發表於 2013-3-9 15:37:00 | 顯示全部樓層
Tatalama 發表於 2013-3-9 12:43
Ching pls pm me yr price, thx !!

check pm pls
如果想睇下白老鼠先既,可以約晚上時間到黃大仙附近試試我架車既功能先,帶埋你架車啊。吹吹水技術交流下。其他地方就再約啦...