RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2271|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini Z 用遙控幾問

timothychoy 發表於 2013-3-17 00:19:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請教下咁多位師兄除左KT18,EX1KIY同EX5UR之外仲可以有咩選擇??
EX10UR宜家仲會唔會係香港可以買到新既?
其他控加芒組既話幾錢左右?因為EX1實在太貴..
soup_soup 發表於 2013-3-17 00:30:05 | 只看該作者
你好,我本來都係用 KT18,但因為買多咗車,想一控行晒所以車最近買咗 EX-5UR (RED),個人覺得都幾貴下.....
ray2011 發表於 2013-3-17 12:19:59 | 只看該作者
Alotom 發表於 2013-3-17 13:15:13 | 只看該作者
soup_soup 發表於 2013-3-17 00:30
你好,我本來都係用 KT18,但因為買多咗車,想一控行晒所以車最近買咗 EX-5UR (RED),個人覺得都幾貴下.... ...

其實kt18已可一控多車,當然升級支控亦係遲早既事。
spider2605 發表於 2013-3-17 14:40:49 | 只看該作者
Alotom 發表於 2013-3-17 13:15
其實kt18已可一控多車,當然升級支控亦係遲早既事。

請問Kt18一控多車是否要每次set?
如升級除了EX-5外,有無其他平D選擇
 樓主| timothychoy 發表於 2013-3-17 15:07:52 | 只看該作者
spider2605 發表於 2013-3-17 14:40
請問Kt18一控多車是否要每次set?
如升級除了EX-5外,有無其他平D選擇

Kt18無記憶組,每次轉車都要再對頻再set, EX5UR已經係平價既選擇,其他控加芒組都過二千..
ICY 發表於 2013-3-17 19:58:58 | 只看該作者
KT18可以控多車的,只係佢個MODEL得1個,有陣時玩唔同車既STEERING TRIM,油門中位都會唔同,會有少少唔方便咁解,EX5感覺上只係一支有多MODEL既KT18,操控感覺同KT18唔係相差太遠,1200蚊既價錢真係買2手舊款10仔或加多少少買2手新款10仔好過
Alotom 發表於 2013-3-17 21:46:31 | 只看該作者
timothychoy 發表於 2013-3-17 15:07
Kt18無記憶組,每次轉車都要再對頻再set, EX5UR已經係平價既選擇,其他控加芒組都過二千.. ...

我一控四車,而且經常換車都唔駛次次對頻,只係正如ICY兄咁講,油門呔盤中位要做微調。
 樓主| timothychoy 發表於 2013-3-17 22:02:45 | 只看該作者
Alotom 發表於 2013-3-17 21:46
我一控四車,而且經常換車都唔駛次次對頻,只係正如ICY兄咁講,油門呔盤中位要做微調。 ...

師兄有上車場玩??都係用番kt18?
Alotom 發表於 2013-3-17 22:03:59 | 只看該作者
timothychoy 發表於 2013-3-17 22:02
師兄有上車場玩??都係用番kt18?

jv......
正kai子 發表於 2013-3-18 12:56:16 | 只看該作者
新手搭單一問都係關於kt18
1. 同朋友一人買左一架monster玩,跟住我禁過kt18上面既p制後發現架車向前比向後慢,而朋友就冇禁到kt18既p制,佢架車冇咁既情況,睇過說明書後發覺個P制後係set speed既但我set完發覺架車可以向前快反少少 但是唔禁kt18架車佢自己都識向前同埋唔可以向唔返後行

求解決方

最好可以令到個控同個架reset變原廠既seting

thx!!!
jj1985 發表於 2013-3-18 17:08:05 來自手機 | 只看該作者
睇manual重新對頻
dcfc 發表於 2013-3-18 20:27:19 來自手機 | 只看該作者
正kai子 發表於 2013-3-18 12:56
新手搭單一問都係關於kt18
1. 同朋友一人買左一架monster玩,跟住我禁過kt18上面既p制後發現架車向前比向後 ...

息左支kt 18先,按實p制下面果個制,再按power
正kai子 發表於 2013-3-19 00:51:34 | 只看該作者
dcfc 發表於 2013-3-18 20:27
息左支kt 18先,按實p制下面果個制,再按power

THX!!! RESET 成功 haha