RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1858|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103rm

redtigerhk 發表於 2013-6-5 03:36:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問而家師兄們玩f1用咩motor lei? 幾多T or r?
同埋而家拎站103 rm出黎玩,爛左仲有冇parts lei?
Thx, 冇玩好耐,最近身痕
RX-7FD 發表於 2013-6-5 04:36:59 | 只看該作者
有parts ~~~
Simonng 發表於 2013-6-5 08:50:12 | 只看該作者
吾洗膽心... 出面仲有好多 Parts , 如果爛野又可以 upgrade 上去又得. 就咁買返原裝份野又得 !!

如...改金屬 motor mount , 之後如果 大減hubs 爛左.. 順便改埋 f104 份hubs ...

kevin-ysl 發表於 2013-6-5 09:26:51 | 只看該作者
F103RM...好車黎嫁~~~
補品PARTS可能有D已經冇晒喇!!
但係D主要野...金屬摩打座同頭臂全份都重有生產!!
珠差全份都可以改用F104 OPTION果份...
係扭腰板唔係間間有!!見到S(軟)...要入多兩件啦~~
Simonng 發表於 2013-6-5 09:29:27 | 只看該作者
果份扭腰板, 我咁耐都係爛過2次.. 大炒...
kevin-ysl 發表於 2013-6-5 09:31:34 | 只看該作者
摩打而家我地玩都係跟F1RCGP賽制~~~
無刷行21.5T加TURBO...
有刷行白豬...都好鬼快!!
另外有行17.5T賽制
steven008 發表於 2013-6-5 10:31:15 | 只看該作者
103 真係勁,出左十幾年仲有人玩仲有parts 賣 (係咪前無古車?),又可玩F1, 又可玩LM, 又可玩GT, 仲可變身六輪~~

唯一麻煩係原裝電座唔係隻隻電都裝得落
 樓主| redtigerhk 發表於 2013-6-5 11:24:32 來自手機 | 只看該作者
我而家架車上面裝住克豬,人太懶想用無刷。
21.5 t 係幾多r 呢?thx
kevin-ysl 發表於 2013-6-5 19:36:57 來自手機 | 只看該作者
r?咩野黎架?
 樓主| redtigerhk 發表於 2013-6-5 20:02:39 來自手機 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-6-5 19:36
r?咩野黎架?

當年無刷係用r做單位,而家motor 我都唔知咩係有感同turbo …
kevin-ysl 發表於 2013-6-5 23:27:46 | 只看該作者
哦~~~原來係咁...
早年d無刷摩打標準...真係考起我!!
而家基本以摩打t數...有冇感(應線)去分別摩打...
電變就除左A數外..就係可否支援有感摩打及可否PROGRAM BOOSTER及TURBO來作分別!!
BOOSTER及TURBO...講穿左就係通過電子設定更改摩打進角~~
同時必須要有感組合先可以做到~~因為新世代電變係要計算摩打極向...
之後先輸出合適極向能量帶動摩打~~