RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

壯士換臂

樓主| AMAT 發表於 2006-12-26 01:18:44 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2006-12-26 01:16 發表

走街場黃色太硬就真

我CHECK返之前YMC O的人用乜彈弓....都係黃色紅色為主.....

所以可能都會用返黃色算.....唔想諗.....

DOWNSTOP果O的到時先睇下人點搞再SET.....
清清 發表於 2006-12-26 01:26:05 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-12-26 01:18 發表

我CHECK返之前YMC O的人用乜彈弓....都係黃色紅色為主.....

所以可能都會用返黃色算.....唔想諗.....

DOWNSTOP果O的到時先睇下人點搞再SET.....

咁你記得要跑好D,衰極都要入到A
 樓主| AMAT 發表於 2006-12-26 01:26:57 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2006-12-26 01:26 發表

咁你記得要跑好D,衰極都要入到A

痴線.....咁易呀!我手車還未到家!
清清 發表於 2006-12-26 01:29:41 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-12-26 01:26 發表

痴線.....咁易呀!我手車還未到家!

唔好痴線黎痴線去啦
你自己都跑唔倒咁又點教人SET車呢?
 樓主| AMAT 發表於 2006-12-26 01:36:50 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2006-12-26 01:29 發表

唔好痴線黎痴線去啦
你自己都跑唔倒咁又點教人SET車呢?

SET車基本O野就係理論嚟.

你控成點入灣出灣點果O的就係真係自己手指技術要時間.

兩回事.
清清 發表於 2006-12-26 01:40:12 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-12-26 01:36 發表

SET車基本O野就係理論嚟.

你控成點入灣出灣點果O的就係真係自己手指技術要時間.

兩回事.

咁你操多D車啦
 樓主| AMAT 發表於 2006-12-26 01:41:29 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2006-12-26 01:40 發表

咁你操多D車啦

有時間有錢有車牌有車我都想......

還"希望"如老闆所述....會係新廠真係起條TRACK我玩........早點瞓....發下夢......
清清 發表於 2006-12-26 01:45:12 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-12-26 01:41 發表

有時間有錢有車牌有車我都想......

還"希望"如老闆所述....會係新廠真係起條TRACK我玩........早點瞓....發下夢......

同有錢有車有牌有咩關系?
我無錢、無車但有牌(你見到我渣果架車唔係我架 )
 樓主| AMAT 發表於 2006-12-26 15:48:46 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2006-12-26 01:45 發表

同有錢有車有牌有咩關系?
我無錢、無車但有牌(你見到我渣果架車唔係我架 )

1.我一星期六日係國內,冇時間玩乜!?
2.冇錢邊到有錢買電放車?俾入場費?
3.我住香港島,最近O既啟德冇咗,入TC入PYC.....要幾耐!?冇車坐車去要轉幾多程車?
4.冇車牌點揸車?想控車入PYC等地都唔得啦!
GigaRacer 發表於 2006-12-26 16:44:49 | 只看該作者
我有車有牌 but no time to play    so I can only do "street run"
ck 發表於 2006-12-26 16:47:26 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-12-26 15:48 發表

1.我一星期六日係國內,冇時間玩乜!?
2.冇錢邊到有錢買電放車?俾入場費?
3.我住香港島,最近O既啟德冇咗,入TC入PYC.....要幾耐!?冇車坐車去要轉幾多程車?
4.冇車牌點揸車?想控車入PYC等地都唔得啦!

國內廠好大 你去放碟操車玩 同bb一齊
 樓主| AMAT 發表於 2006-12-26 17:09:06 | 只看該作者
原帖由 ck 於 2006-12-26 16:47 發表

國內廠好大 你去放碟操車玩 同bb一齊

我做O野間廠冇乜空地啦.........果O的小爛地....玩BUGGY就得.
就算有空地,都冇大燈,夜晚黑黑媽媽真係玩乜......
mom 發表於 2006-12-31 22:30:45 | 只看該作者
請問你個係咩底盤???????????其實係咪就咁買d零件已經可以整到架車出黎??底盤,臂係咪都可以就咁買???
 樓主| AMAT 發表於 2006-12-31 22:52:41 | 只看該作者
原帖由 mom 於 2006-12-31 22:30 發表
請問你個係咩底盤???????????其實係咪就咁買d零件已經可以整到架車出黎??底盤,臂係咪都可以就咁買???

415......

唔係......好多東東係買唔到的.........
mom 發表於 2006-12-31 23:29:27 | 只看該作者
咁我想問下你其實架車行唔直既原因多數會係個臂彎左定係個底盤有問題(撞左之後)
mom 發表於 2006-12-31 23:32:48 | 只看該作者
呢個415底盤好輕好快咁= =
其實我都想知415同ta05底盤都係摩打同電係左右分開...咁會唔會有d影響呢??即係唔平衡咁??
AlexFiona 發表於 2007-1-1 01:10:36 | 只看該作者
原帖由 mom 於 2006-12-31 23:32 發表
呢個415底盤好輕好快咁= =
其實我都想知415同ta05底盤都係摩打同電係左右分開...咁會唔會有d影響呢??即係唔平衡咁??

行吾直其中一個原因, 會係塊底板問題, 好時撞得兩撞, 塊底板有點變形時(即係吾平), 都會令到架車走吾倒直線, 有時會你因為撞了一下, 二樓板移左少少位另到成個車架吾平衡又會有影響, 總之每撞完一次就一定要CHECK下底板同二樓板有冇問題
反而用底兜就吾會出現這個問題