RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: bigboymagic
打印 上一主題 下一主題
收起左側

整模型用的小型 Laser Cut 裁床 / CNC 銑床 一問

shvictor 發表於 2013-9-17 12:18:15 | 只看該作者
bigboymagic 發表於 2013-9-17 11:03
Shvictor兄,想問下您部CNC要幾多銀?買個陣已經連埋controller定係要自己去配番個俾部床先用得?愚問。 ...

我同尼間訂, 都入左部laser cut.   laser cut 切平面野幾好用, 唔洗夾住工件.  而雕刻機就要夾實工件, 雕刻機主要做立體件
http://gzldcnc.cn.1688.com/

Laser Cut 運作片段
http://www.youtube.com/watch?v=CjP2qmsl0oM

基本上出廠時全套齊備, 只需買返部電腦就得, 間店係廣州有門市, 可以上去睇睇
siukeung1972 發表於 2013-9-17 13:49:15 來自手機 | 只看該作者
我都見識過ViCt0r,CNC整出來的產品,好強!
未來船模世界將是其主導
shvictor 發表於 2013-9-17 14:04:29 | 只看該作者
siukeung1972 發表於 2013-9-17 13:49
我都見識過ViCt0r,CNC整出來的產品,好強!
未來船模世界將是其主導

船模發展一定要集合各同好。電腦加工普遍流行,只要學懂流行軟件如autocad, solidwork 便可操作加工,十分容易
siukeung1972 發表於 2013-9-17 16:18:38 來自手機 | 只看該作者
shvictor 發表於 2013-9-17 14:04
船模發展一定要集合各同好。電腦加工普遍流行,只要學懂流行軟件如autocad, solidwork 便可操作加工,十 ...

認同:要船模健普及健康發展,相信要解決降低價格,購買選擇及途徑,減少網上出售船模恐怖價格,有啲仲萬多二萬嘅價錢,令人有點玩船係高不可攀的玩意!
Annie268 發表於 2013-9-17 18:09:08 來自手機 | 只看該作者
siukeung1972 發表於 2013-9-17 16:18
認同:要船模健普及健康發展,相信要解決降低價格,購買選擇及途徑,減少網上出售船模恐怖價格,有啲仲萬 ...

小強師兄:你講得啱,好多人,都覺得船模價格太貴,尤其玩水警輪。
chanknono 發表於 2013-9-17 23:33:43 | 只看該作者
siukeung1972 發表於 2013-9-17 16:18
認同:要船模健普及健康發展,相信要解決降低價格,購買選擇及途徑,減少網上出售船模恐怖價格,有啲仲萬 ...

小强,我by你,撑你,愛你不過由未來美貌與智慧並重強嫂代替......
代Q太郎寫,佢電腦好似佢咁儍咗
新Q太郎 發表於 2013-9-17 23:38:34 | 只看該作者
chanknono 發表於 2013-9-17 23:33
小强,我by你,撑你,愛你不過由未來美貌與智慧並重強嫂代替......
代Q太郎寫,佢電腦好似佢咁儍咗
...

我重健在....小強..
 樓主| bigboymagic 發表於 2013-9-18 00:12:27 | 只看該作者
shvictor 發表於 2013-9-17 12:18
我同尼間訂, 都入左部laser cut.   laser cut 切平面野幾好用, 唔洗夾住工件.  而雕刻機就要夾實工件, 雕 ...

好!等我都親自走一趟去佢地公司,睇下有冇機會個價岩心水抬番部番香港~ Thanks.