RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1450|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TB-EVO I零件問題

kmlaw 發表於 2006-12-26 20:17:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟係新手一名
想買朋友部TB EVO I黎玩
想問下宜家仲有無TB EVO I既零件賣
同埋佢同TB-EVO 5既零件可唔可以共用呢??
萬一抄左都有parts換嘛

Thankyou !!
B仔 發表於 2006-12-26 20:18:45 | 只看該作者
原帖由 kmlaw 於 2006-12-26 20:17 發表
小弟係新手一名
想買朋友部TB EVO I黎玩
想問下宜家仲有無TB EVO I既零件賣
同埋佢同TB-EVO 5既零件可唔可以共用呢??
萬一抄左都有parts換嘛

Thankyou !!

我的見議係:吳好買
設計差,冇parts,又重...
AMAT 發表於 2006-12-26 20:20:41 | 只看該作者
1. TB EVO I.....我諗零件都好難搵囉.......
2. 同TB EVO V完全唔共用.

你話臂呢,可能都仲有O既....好似同TL01,TB01 O既加長臂共用.....萬向節....可能都用到O既....
珠差頭單好似係同TB01一樣......其餘都冇乜零件囉.......底板一定冇先.
觀星是答案 發表於 2006-12-27 00:36:20 | 只看該作者
Evo I !?
算吧啦 ~ 玩架 TT01 起碼爛 o左有 parts 整 ~
asuka 發表於 2006-12-27 09:11:50 | 只看該作者
前單向與珠差可以與EVO 2  TB-01 共用,擺臂可以選擇TB-01 LONG SUS,至於大尺盤可以用TB-01 TB-02 的,齒輪箱內部則要找TGR系列(已經停產)..
cHRisTiAN 發表於 2006-12-27 09:51:53 | 只看該作者
講真,又唔係真係無晒PARTS,不過要搵.
無現貨咪要訂.
不過好多人話EVO1勁易掃齒,最好小心D玩.
 樓主| kmlaw 發表於 2006-12-27 12:14:36 | 只看該作者
唔該哂咁多位呀!!
AMAT 發表於 2006-12-27 12:52:45 | 只看該作者
原帖由 cHRisTiAN 於 2006-12-27 09:51 發表
講真,又唔係真係無晒PARTS,不過要搵.
無現貨咪要訂.
不過好多人話EVO1勁易掃齒,最好小心D玩.

EVO1唔易掃,EVO2-4先至易掃.
 樓主| kmlaw 發表於 2006-12-27 21:19:35 | 只看該作者
如果你地行開模型鋪又見到有佢d齒賣
可唔可以話聲俾小弟聽呢
我想買定佢d parts黎做後備

Thankyou!!!